BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 12:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 14 marca 2013, 13:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Daniel_85, takie masz zdanie i ja je szanuję :ok: Dla mnie Wawrzyniak jest solidnych ligowcem, co znaczy, że na reprezentację 100% umiejętności nie ma, ale tak jak pisałem wcześniej, oprócz niego i Boenischa, nie mamy za bardzo innych alternatyw, a ta pozycja "kuleje" w naszej piłce nie od dzisiaj. Zapytałem kogo możesz tam polecić i sam widzisz, że nie podałeś nawet 1 nazwiska ;)

Street, do artykułów z "Weszło", nie ma co za bardzo przywiązywać większej uwagi, bo to jest bardzo kontrowersyjny portal na którym redaktorzy przede wszystkim "jeżdżą" po trenerach / zawodnikach. Prawda jest taka, że często sami się przejeżdżają na tym co napiszą, a później w niby fajny dla nich sposób przyznają rację. Ja osobiście bardzo lubię czytać artykuły w nim zawarte, bo często są bardzo długie / ciekawe / konkretne i bez owijania w bawełnę. Zdarza się jednak, że i neguję coś co napiszą, bo albo śmieją się bez podstaw, śmieją się, aby tylko się pośmiać, czy piszą po prostu głupoty / bzdury

Co do samego Kuzery, jestem pewien, że w Kielcach już o tym nie pamiętają. Korona to ogólnie drużyna waleczna i grająca na pograniczu faulu. Mnóstwo punktów taką grą zdobyli i utarli nosa niejednej drużynie. Niestety, taka gra wiąże się również z tym, że nie raz popełnia się głupie i niewytłumaczalne faule. To wszystko spowodowane jest jednak ferworem walki i ułamkami sekund.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 marca 2013, 01:30 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Jagiellona Białystok 2:0 Polonia Warszawa

Może Hajto obroni posadę ;) Powrót Frankowskiego był dobrym pomysłem.

Legia Warszawa 3:0 Górnik Zabrze

Wreszcie się chłopaki rozstrzelali ;)

Takie małe nawiązanie do Kamila Kuzery. Świeża produkcja ;)

PostNapisane: 16 marca 2013, 08:41 
Przyjaciel forum

Jagiellonia - Polonia - Powrót niezniszczalnego Frankowskiego. Kilka minut meczu i jego bramka :). W Jagiellonii zadziwia mnie gra Hiszpana Quintanny. Facet przyszedł z Segunda Division B (III liga), a pokazuje kawałek ciekawej piłki. Bardzo dobra technika, przegląd pola i strzał. Na plus także gra Pazdana. Duet Hajto - Dźwigała, kolejny raz ucieka spod topora. Coś mi się wydaje, że niektórych w klubie (szczególnie jeśli chodzi o wyższe stanowiska) nie jest to na rękę. W kuluarach słyszy się już o Wdowczyku czy Stokowcu. Co do gry Polonii. Na pewno Wszołek. Widać, że chłopak był / chyba jeszcze nadal jest w dołku, przede wszystkim psychicznym. Wczoraj jednak pokazał kilka ciekawych zagrań i akcji. Mam nadzieję, że będzie mu szło już tylko lepiej.

LEGIA - Górnik - wreszcie zobaczyłem grę taką na jaką stać Legię i taką jaką powinna pokazywać co tydzień. Na plus na pewno fakt, że każdy z napastników zdobył po bramce. "Sagan" strzelił jeszcze jedną, która moim zdaniem powinna zostać uznana, bo spalonego nie było. Poza tym, miał również "setkę" po znakomitym rozegraniu rzutu wolnego Ljuboja - Radović - Saganowski. Na spalonym również nie był Wawrzyniak, który otrzymał podanie, bodajże od Koseckiego i dograł wzdłuż bramki. Jeden niesłusznie pokazany spalony, również przeciwko Górnikowi. Także do sędziowania można mieć trochę pretensji.

Poza tym, kolejny bardzo dobry mecz Bereszyńskiego na prawej obronie. Widać, że chłopak ma bardzo dobrą wydolność i niesamowity ciąg na bramkę. Środek pola opanowany przez duet Vrdoljak - Łukasik.

Reasumując, bardzo cieszę się z wyniku i gry. Nie można się jednak za bardzo podniecać. W następny weekend jest przerwa na mecze reprezentacyjne. Trzeba ten czas wykorzystać na spokojny i solidny trening, a później derby z Polonią na Konwiktorskiej. Jest dobrze :ok:

PostNapisane: 16 marca 2013, 12:25 
Forumowy terrorysta

Lech Poznań - GKS Bełchatów, pojedynek drugiej drużyny z ostatnią, wiec powinien Lech wygrać i zdobyć 3 pkt.

PostNapisane: 16 marca 2013, 17:05 

Korona Kielce 2:1 Ruch Chorzów

Korona zainkasowała 3 bardzo ważne punkty. Pierwsza połowa pod dyktando Kielczan, większa część drugiej niestety oddana przeciwnikowi. Jednak udało się dowieźć zwycięstwo. Trener Ojrzyński na konferencji prasowej narzekał na problemy żołądkowe kilku zawodników, ale dokładnie nie wiadomo o co chodzi.

PostNapisane: 16 marca 2013, 19:57 
Forumowy terrorysta

Lech Poznań - GKS Bełchatów 0:0, pierwsza połowa wymęczona, druga dynamiczna. Jednak zbyt pózno zabrali sie do roboty, to pudło, to nie trafił w piłke, inny w światło bramki, to słupek, okazje do zdobycia gola były, ale zabrakowało Lechitom wykończenia.

PostNapisane: 16 marca 2013, 20:13 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
renoraines napisał(a):
Lech Poznań - GKS Bełchatów 0:0, pierwsza połowa wymęczona, druga dynamiczna. Jednak zbyt pózno zabrali sie do roboty, to pudło, to nie trafił w piłke, inny w światło bramki, to słupek, okazje do zdobycia gola były, ale zabrakowało Lechitom wykończenia.

To prawda. Mecz kończy się bezbramkowym remisem, ale emocji w tym spotkaniu na pewno nie brakowało. Można powiedzieć, że głównymi postaciami dzisiaj byli bramkarze, którzy odnotowali kilka świetnych interwencji i uratowali swoje drużyny przed stratą bramki. Lech w końcowej części meczu „dwoił się i troił” stwarzając sobie kapitalne okazje do strzelenia gola, ale ostatecznie zdobywa tylko 1 pkt.

PostNapisane: 23 marca 2013, 10:15 
Przyjaciel forum

Jak ocenicie wczorajszy mecz ?? :kwasny:

PostNapisane: 23 marca 2013, 11:15 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):

Krótko mówiąc: tragedia. Chyba Polacy wiedzieli, że nasi przeciwnicy grali „z nożem na gardle” i po prostu musieli wygrać ten mecz, aby liczyć się w dalszych rozgrywkach. Nie wiem na co nasi wczoraj liczyli, że Ukraińcy sami nam „się podłożą”? Na to, że mecz sam się wygra? Czasami (właściwie przez większość spotkania), aż żal było patrzeć co nasi wyprawiali na boisku… Mam na myśli głównie piłkarzy z linii obrony, którzy byli wczoraj pogubieni jak dzieci we mgle, a Ukraińcy „klepali” nas jak chcieli. Choć reszta formacji też pozostawia wiele do życzenia… Cóż, nie ma się co oszukiwać, z taką grą i postawą Polacy mogą sobie pomarzyć o występach na przyszłorocznym mundialu.

PostNapisane: 23 marca 2013, 11:58 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Krótko mówiąc: tragedia. Chyba Polacy wiedzieli, że nasi przeciwnicy grali „z nożem na gardle” i po prostu musieli wygrać ten mecz, aby liczyć się w dalszych rozgrywkach. Nie wiem na co nasi wczoraj liczyli, że Ukraińcy sami nam „się podłożą”? Na to, że mecz sam się wygra? Czasami (właściwie przez większość spotkania), aż żal było patrzeć co nasi wyprawiali na boisku… Mam na myśli głównie piłkarzy z linii obrony, którzy byli wczoraj pogubieni jak dzieci we mgle, a Ukraińcy „klepali” nas jak chcieli. Choć reszta formacji też pozostawia wiele do życzenia… Cóż, nie ma się co oszukiwać, z taką grą i postawą Polacy mogą sobie pomarzyć o występach na przyszłorocznym mundialu.

Zgadzam sie, porażka czy to mecz, jak to dobrze JAcek napisał czy też konferencja pomeczowa trenera reprezentacji Polski, ktory powiedział, że statystycznie mieliśmy w posiadaniu piłke w czasie podobnym do Ukraincow, wiec bylismy dla nich rownorzednym partnerem :rotfl: .

PostNapisane: 23 marca 2013, 12:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Trochę brakło skuteczności/szczęścia. Klarownych okazji mieliśmy więcej. Ale to co ta nasza obrona wyczynia to jest żenada. Może gdyby sędzia miał jaja i nie bał się odważnych decyzji to by wynik był lepszy. Bo Rotan powinien dostać drugą żółtą jeszcze przy 0-2 a i faul Stepanenki na Łukasiku tuż przed przerwą według obecnych wytycznych (durnych bo durnych ale jednak) to ewidentna czerwona. Ale mimo wszystko to nie tłumaczy naszego bardzo słabego występu.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 23 marca 2013, 12:14 

Myślę, że Ukraina została zlekceważona. Szkoda, że po przerwie zagraliśmy kiepsko bo pierwsza połowa wyglądała przyzwoicie.

PostNapisane: 24 marca 2013, 19:30 
Forumowy terrorysta

http://www.facebook.com/pages/Dupa-Kose ... 6592258540 :rotfl:

PostNapisane: 24 marca 2013, 19:54 

http://ekstraklasa.net/korona-kielce/za ... 9250010000

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,titl ... omosc.html

http://ekstraklasa.net/bitwa-o-korzyma- ... ae67000000

I od razu widać, że kibice i media chcą walki, potu i krwi. Miło wiedzieć, że mimo tego, że Twoja drużyna nie zachwyca szczególnie wynikami, to jest wzorem sportowej walki i ducha gry.

PostNapisane: 26 marca 2013, 11:07 
Forumowy terrorysta

Wypowiadał sie Kosecki (jak wiemy byly pilkarz, takze kadry narodowej, posel po,wiceprezes PZPN ds. szkolenia) i zaskoczony negatywnymi opiniami o polskiej reprezentacji. O co chodzi, nadal gramy w eliminacjach MS, mamy stadiony, orliki i gralismy na ME :rotfl: .

Dziś mecz Polska-San Marino. W 1993r, także w eliminacjach do MS, wygraliśmy z San Marino 1:0 po akcji Koseckiego i zdobyciu bramki przez Furtoka... ręką .

PostNapisane: 26 marca 2013, 13:17 
Przyjaciel forum

Jak typujecie skład na dzisiaj ??

Moim zdaniem będzie wyglądał mniej więcej tak:

Boruc - Piszczek, Salamon (Celeban), Glik, Wawrzyniak - Błaszczykowski, Polański, Krychowiak, Mierzejewski (Grosicki) - Milik (Teodorczyk), Lewandowski

Na i jaki wynik ?? :P Ja stawiam na 4:0, i szczerze, chciałbym żeby "Lewy" się w tym meczu nie przełamał.

PostNapisane: 26 marca 2013, 13:45 

Powinno być z 10:0 jak chcą pokazać wolę gry.

PostNapisane: 26 marca 2013, 14:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Obym się mylił i wygramy 5+, ale coś przeczuwam kopania się w czoło ciąg dalszy i jakieś 2-0 po kiepskiej grze.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 marca 2013, 09:18 
Przyjaciel forum

Ze składem w sumie trafiłem (tylko kontuzjowanego Błaszczykowskiego zastąpił Grosicki, którego zresztą podałem w nawiasie). Z wynikiem prawie też ;)

Co do kontuzji "Błaszcza". Na początku zastanawiałem się czy jest ona prawdziwa, czy to tylko symulka, nakazana chociażby przez klub. Kontuzja chyba jednak jest prawdziwa, bo w Borussii już podobno wrze.

Sam mecz, hmm... ciężko cokolwiek napisać. Bardzo słaby poziom. Dobrze, że Boruc uchronił nas przed tą ew. bramką z końcówki, bo wstyd by był. Patrząc na tabelę, nie jesteśmy jeszcze przegrani. Dobrze, że w meczu Czarnogórców z Anglią padł remis. Warunkiem jest tylko 6 punktów w 2 meczach z Mołdawią i Czarnogórą. Z taką grą będzie jednak bardzo ciężko. Mimo wszystko, jestem optymistą i wierzę :)

PostNapisane: 27 marca 2013, 12:48 
Forumowy terrorysta

Zamiast komentarza...

Obrazek
http://ofsajd.onet.pl/faceci/internauci ... rali/tekxw

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1