BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 09:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 15 kwietnia 2013, 19:40 
Forumowy terrorysta

Piast Gliwice - Lech Poznań 0:3 bezproblemowa wygrana Lecha :ok:

Edit: równo :).

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 kwietnia 2013, 08:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
.Jacek. napisał(a):
Piast - Lech 0:3 :)
W dzisiejszym meczu, zamykającym 22.Kolejkę, Kolejorz nie dał szans gospodarzom ze Śląska :ok: Pierwsza bramka padła po akcji Lovrencsics'a, który bardzo dokładnie uderzył piłkę zza pola karnego, a ta wpadła w samo "okienko". Decydujące momenty w tym spotkaniu nastąpiły jednak na początku drugiej części meczu, gdzie Niebiesko-biali w ciągu dwóch minut zadali błyskawiczne ciosy, zdobywając przy tym dwie bramki :)

Świetny meczy Lecha. Piast praktycznie nie istniał.

Dziś i jutro odbędą się rewanżowe mecze 1 / 2 PP:

Legia - Ruch, godzina 18:30 - w pierwszym spotkaniu Legia grała w dość eksperymentalnych składzie i nie poradziła sobie z Ruchem, który blisko godzinę walczył w "10". Rewanż na Łazienkowskiej, to moim zdaniem szanse 60 - 40 % dla Legii. Ruch na pewno nie odda łatwo meczu, bo wygrywając PP, w jakimś sensie uratuje sezon i zapewni sobie grę w pucharach na kolejny. Rzecz jasna mam nadzieje, że tak się nie stanie i stawiam na zwycięstwo Legionistów ;)

Wisła - Śląsk, godzina 18:30, środa - wynik z pierwszego meczu sprawia, że rewanż zapowiada się niemniej ciekawie jak ten dzisiejszy. Wisła po dobrym meczu z Legią w którym została pokrzywdzona przed sędziów, na pewno będzie chciała sobie to odbić w najbliższym, i w tym momencie najważniejszym meczu w tym sezonie. Ciężkie spotkanie do wytypowania, ale chciałbym spotkać się z Wisłą w finale i potwierdzić nad nią wyższość w uczciwym dwumeczu :)

PostNapisane: 16 kwietnia 2013, 18:43 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Stadion Lecha pęka. Trybuna grozi zawaleniem! Część trybuny numer I na poznańskim stadionie przy ulicy Bułgarskiej grozi zawaleniem wprost na loże zajmowane przez VIP-ów, w tym prezydenta Poznania - podaje "Gazeta Wyborcza".
O problemach z poznańską trybuną wiadomo od marca, kiedy podczas meczu z GKS-em Bełchatów miała ją zająć grupa gimnazjalistów. Administracja Lecha kazała im jednak zająć inne miejsce tłumacząc się czasowym zamknięciem trybuny numer I.
Okazuje się, że sprawa jest poważniejsza - wada jednego z elementów konstrukcji grozi katastrofą budowlaną. - Są pęknięcia. Podobno wykonano ekspertyzę i jest plan naprawy. Poprosiłem już POSiR o przekazanie mi na piśmie takiej informacji - mówi Paweł Łukaszewski, szef poznańskiego nadzoru budowlanego.
Na wieść o pęknięciach Wojciech Ryżyński, projektant stadionu Lecha, przysłał swoich ekspertów. Stwierdzili oni pęknięcie biegnącej wzdłuż trybuny nr 1 olbrzymiej betonowej belki. Groziło to zawaleniem jej na loże znajdujące się piętro niżej.
- Rozkuliśmy szpachel, który i tak sam odpadał, a pod nim stwierdziliśmy brak specjalnych podkładek. Miały one chronić konstrukcję przed kurczeniem się betonu pod wpływem niskich temperatur - mówi Ryżyński. - Nie potrafię tego wytłumaczyć. W projekcie były, ale ich nie ma. Prawdopodobnie wykonawca ich nie zamontował - dodaje architekt.
Ryżyński nie gwarantuje, że wykonawca zamontował podkładki w innych miejscach, choć znajdowały się one w projekcie.
http://www.wprost.pl/ar/395836/Stadion- ... awaleniem/

Stadion spełnił swoje propagandowe zadanie. Euro sie odbyło, nagrody i wyróżnienia rozdane, więc może pekac. :dobani:

PostNapisane: 16 kwietnia 2013, 19:00 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
No to pięknie... Nowy stadion, a tu już musi się coś pie***lić, tylko pogratulować... :dobani:

PostNapisane: 16 kwietnia 2013, 20:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Takie rzeczy tylko w Polsce.. Ktoś przytulił kasę a stadion może się rozpadać..

PostNapisane: 16 kwietnia 2013, 21:42 

Tak to niestety już u nas jest...

Wracając jednak do spraw czysto piłkarskich to zgodnie z przypuszczeniami Legia pokonała (2:1) Ruch w rewanżowym meczu PP i zapewniła sobie awans do finału tych rozgrywek.

PostNapisane: 17 kwietnia 2013, 07:54 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Legia pokonała (2:1) Ruch w rewanżowym meczu PP i zapewniła sobie awans do finału tych rozgrywek.

Teraz czekam na dzisiejsze zwycięstwo Wisły, a w dwumeczu finałowym postaramy się pokazać kto jest naprawdę lepszy :)

PostNapisane: 17 kwietnia 2013, 20:18 

A więc Wisła jednak nie podołała i ostatecznie uległa Śląskowi (2:3) w rewanżowym meczu Pucharu Polski. W finale drużyna z Wrocławia zmierzy się z Legią.

PostNapisane: 17 kwietnia 2013, 20:52 
Zacna persona forum

Niestety Śląsk awansował.. W tym przypadku mam nadzieję, że Legia sprawi im tęgie baty najlepiej do zera.

PostNapisane: 18 kwietnia 2013, 11:32 
Forumowy terrorysta

Nie ma zdecydowanego faworyta na zdobycie PP, obie druzyny mają realne szanse.
------------------------------------------------------------------------

Kolejne propozycje zmian w rozgrywkach ligowych.

Cytuj:
Tylko sześć klubów zgadza się na reformę Ekstraklasy. Tymczasem pojawił się pomysł powiększenia ligi - donosi "Przegląd Sportowy". Legia, Lech, Widzew, Pogoń, Piast i Śląsk popierają pomysł, by sezon został wydłużony o siedem kolejek, a liga po 30 kolejkach została podzielona na grupy mistrzowską i spadkową.
Do przeciwników reformy dołączyło w środę Podbeskidzie. Dziesięć ekstraklasowych klubów podpisało już wniosek o zwołanie Walnego Zgromadzenia, które może zablokować zmiany. Według przepisów musi się ono odbyć w ciągu trzech tygodni od złożenia wniosku, przy czym kluby mają być o nim poinformowane nie później niż 14 dni przed datą Walnego Zgromadzenia. Tymczasem podczas środowego zarządu PZPN ponownie zaczęto dyskutować o alternatywnej reformie ligi, czyli powiększeniu jej do 18 zespołów. W kuluarach pomysł ten rozpowszechnia wiceprezes PZPN Roman Kosecki, który nazywa to rozwiązaniem kompromisowym.
Zgodnie z decyzją Rady Nadzorczej, która zatwierdziła reformę proponowaną przez zarząd Ekstraklasy SA, od następnego sezonu po 30 kolejkach liga ma zostać podzielona na grupy mistrzowską i spadkową. Zespoły z miejsc 1-8 będą walczyć o tytuł, a te z lokat 9-16 - o utrzymanie. Zdobyty przez drużyny dorobek punktowy ma zostać podzielony przez pół i zaokrąglony do góry. W drugiej części zmagań każdy z klubów rozegra siedem meczów (po jednym z każdym z rywali w grupie - przyp. red.). Zespoły z miejsc 1-4 oraz 9-12 będą miały cztery spotkania u siebie, natomiast ekipy z miejsc 5-8 oraz 13-16 trzy. W sumie drużyny mają rozegrać po 37 meczów.
Przeciw tej decyzji protestują kluby, reforma zaproponowana przez Romana Koseckiego ma przywrócić 18 drużyn w Ekstraklasie. Ostatni raz rozgrywki w tej formie (jeszcze jako I liga jako najwyższa klasa rozgrywkowa) były rozgrywane w sezonie 1997/1998. W lidze każdy z zespołów rozgrywałby 34 spotkania, siedemnaście na własnym stadionie i siedemnaście na wyjeździe.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ek ... omosc.html

PostNapisane: 18 kwietnia 2013, 19:50 
Zacna persona forum

Nie widzę sensu powiększania ligi o kolejne słabe zespoły, to już chyba lepszy ten podział na grupy..

PostNapisane: 18 kwietnia 2013, 19:59 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Moim zdanie jedyne słuszne wyjście, to powiększenie ekstraklasy o dwie kolejne drużyny i pozostawienie klasycznego systemu.

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 05:48 

Dzisiaj startuje kolejna seria rozgrywek polskiej Ekstraklasy. Zaplanowane mecze na piątek:

Widzew – Piast godz. 18:00
Korona – Górnik godz. 20:45

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 08:57 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Dzisiaj startuje kolejna seria rozgrywek polskiej Ekstraklasy. Zaplanowane mecze na piątek:

Widzew – Piast godz. 18:00
Korona – Górnik godz. 20:45

No i jak widzicie dzisiejsze wyniki ?? :)

Moim zdaniem Widzew zremisuje z Piastem, a Korona zremisuje albo wygra z Górnikiem. Na pewno ciekawiej zapowiada się ten mecz wieczorny.

Co do zmian w naszej lidze. Fajnie by było gdyby grało w niej np. 18 drużyn, przez co mielibyśmy 34 kolejki, ale powiedzmy sobie szczerze, w takim układzie liga jeszcze bardziej straci na poziomie. Pomysł pierwszy, z 7 dodatkowymi kolejkami też jest trochę dziwny. Załóżmy, że jedna z drużyn w sezonie zasadniczym zdobyła 40 punktów, a druga 20. Mamy więc 20 punktów różnicy pomiędzy tymi zespołami, a po podzieleniu punktów na pół, do dodatkowych 7 kolejek, drużyny te przystąpią z 10 punktową różnicą. Jak widać każda z opcji ma jakieś wady, a przed związkiem "ciężki orzech do zgryzienia".

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 09:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Pomysł z tymi dodatkowymi siedmioma kolejkami uważam za skrajnie poroniony.
Powiększenie do ligi było by zdecydowanie lepsze mimo że zapewne poziom byłby jeszcze bardziej żenujący.
Poziom pewnie by trochę wzrósł gdyby spróbować z modelem szkockim, czyli mała, 10-12 zespołowa ekstraklasa i po 4 mecze między sobą. Z tym że mi osobiście, ze względu na wielkość naszego kraju, niezbyt się to podoba.
Chyba nie ma dobrego rozwiązania, ale z tych wszystkich mi najbardziej by widziało się powiększenie ligi.

Ewentualnie można by jeszcze pomyśleć o przywróceniu pucharu ligi i sprzedawanie praw telewizyjnych do niego w pakiecie razem z ligą.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 11:07 

Mam nadzieję na dobry mecz Korony. Kibicom się to należy po bardzo słabym meczu w Lubinie.

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 14:08 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Mam nadzieję na dobry mecz Korony. Kibicom się to należy po bardzo słabym meczu w Lubinie.

Wybierasz się na mecz ?? :)

Sytuacja kadrowa w Koronia chyba całkiem dobra. Czytałem w Przeglądzie, że ze składu wypadł tylko Stąporski. Do typowania mecz bardzo ciężki, do oglądania bardzo ciekawy :ok:

Co do drugiego dzisiejszego meczu. Dałem na kuponie "czysty" remis.

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 14:16 

binta napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

Sytuacja kadrowa w Koronia chyba całkiem dobra. Czytałem w Przeglądzie, że ze składu wypadł tylko Stąporski. Do typowania mecz bardzo ciężki, do oglądania bardzo ciekawy :ok:

Oczywiście, nie mogło by mnie tam braknąć :)

Całe szczęście bo wg mnie Stąporski i Zawistowski byli najsłabszymi ogniwami w Lubinie. Sierpina i Sobolewski byli by dużo lepsi.

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 14:46 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

Oczywiście, nie mogło by mnie tam braknąć :)

Całe szczęście bo wg mnie Stąporski i Zawistowski byli najsłabszymi ogniwami w Lubinie. Sierpina i Sobolewski byli by dużo lepsi.

To co, Adamek od pierwszych minut na szpicy, a na prawą zejdzie Korzym ?? :)

W naszym typerze dałem 1:1 ;)

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 14:51 

Hmmm. Powiem Ci, że jeśli Korzym na prawej, to na szpicy wolał bym Janotę. Adamek może na zmianę.

Nie pokuszę się raczej o typ w tym meczu :P Chociaż, no dobra - 2:0 :D

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1