M3 raczej trochę dostanie od tego kombi Hipek na filmie zamulił bo faktycznie za wysoko kręcił auto tam jeszcze jest coś do urwania idzie niesamowicie.
Bardzo mnie ciekawi wyścig tego kombi z 335i Michała coś mi się wydaję,że będzie równo.
ZDROWE M3 robi po liczniku 100-200 w ok 11s
Tu jest film mojej szarej M3.
http://www.youtube.com/watch?v=l2yl3izB ... hw&index=7 Wujek moim zdaniem zdrowej M3 nie spotkaliście na autobanie wiadomo,że 335i po mocny programie będzie mocniejsza ale zdrowe M3 też daje radę (patrz film 345KM)
W tej chwili u mojego mechanika jest 9 sztuka M3 E46 i jest to 5 sztuka,której właściciel zdecydował się na sprawdzenie ustawienia Vanosa i zaworów. Z tych 5 sztuk tylko jedna moja szara miała dobrze ustawionego Vanosa we wszystkich innych były przestawione.
Auta po ustawieniu/sprawdzeniu vanosów i regulacji wyszły na hamowni następująco;
1.Moja Szara 345KM 390NM (od początku dobrze choć nie wiem czy te NM to nie błąd hamowni)
2.Moja granatowa 335KM 360NM (vanos był przestawiony wynik po ustawieniu)
3.Granatowa Jakuba z Warszawy 346KM 367NM (vanos był przestawiony wynik po ustawieniu)
4.Ostatnio srebrna z przebiegiem 220tyś km 341KM 363NM (vanos i rozrząd był przestawiony wynik po ustawieniu)
5.Obecnie stoi czarna Janka z Warszawy właściciel bardzo dba powymieniane wszystko co się da.
Był przekonany,że auto trzyma moc bo ścigał się wielokrotnie z dobrymi wynikami a po rozebraniu okazało się,ze vanos i rozrząd przestawiony i to bardzo nie wiem czy auto miało ze 310KM.
Ogólnie wszystkie te auta z przestawionymi rozrządami i vanosami nie wychodzą więcej jak 310-325KM 320-330NM i ogólnie dużo gorzej jadą moc przebiega całkiem inaczej.
Nie wiem o co chodzi i po co ludzie dłubią w silnikach M3 jak nie mają pojęcia o ustawieniu Vanosa nawet ASO sobie z tym nie radzi i potem są takie historie,że M3 objeżdżają słabsze auta.