BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 07:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 13 maja 2013, 08:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
.Jacek. napisał(a):
Piast - Śląsk 3:2
Gospodarze pokonują drużynę z Wrocławia, ale wygląda na to, że obydwie drużyny do końca rozgrywek będą między sobą rywalizować o trzecią lokatę ;)

Lechia - Ruch 4:4
Wielkie strzelanie i niecodzienny wynik obejrzeli kibice na PGE Arenie w Gdańsku ;) Jednak Lechia w dalszym ciągu kontynuuje serię meczów bez zwycięstwa natomiast Ruch przegrał dzisiaj na własne życzenie, tracąc już w doliczonym czasie gry aż dwie bramki.

Trener Śląska był bardzo zły :P I nie ma co mu się dziwić. Remis dawał im zachowanie 3 pozycji w tabeli. W następnej kolejce, ciekawie zapowiada się mecz pomiędzy Podbeskidziem, a Piastem. Pierwszi walczą o utrzymanie, drudzy o puchary.

Co do drugiego meczu, Ruch "frajersko" dał sobie odebrać komplet punktów i praktycznie pewną sytuację w tabeli. Brawa dla Lechii za grę do końca. Ładna bramka Dudy :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 maja 2013, 14:37 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Polonia Warszawa nie otrzymała licencji na występy w piłkarskiej ekstraklasie w sezonie 2013/2014 - poinformował na środowej konferencji prasowej przewodniczący Komisji ds. Licencji Klubowych Krzysztof Sachs.
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,13914 ... encji.html
Klubowi przysługuje prawo do odwołania, jednak bez zgromadzenia odpowiedniego kapitału pożegna sie z ekstraklasą. Szkoda byłoby, bo Polonia to drużyna obecnie zajmująca 6 miejsce wiec awans pod względem sportowym ma zapewniony i daleko jej do drużyn ze strefy spadkowej.

W sobotę ligowy hit Legia-Lech. Lech, aby zostać liderem w Warszawie musi wygrać. Porażka Lecha w meczu to praktycznie pożegnanie się z tytułem, bo malo prawdopodobne, żeby Legia ostatnie trzy mecze przegrała. Przy remisie Lech poza swoimi wygranymi, musiałby czekać na potknięcie rywala.

PostNapisane: 15 maja 2013, 17:52 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
W sobotę ligowy hit Legia-Lech. Lech, aby zostać liderem w Warszawie musi wygrać. Porażka Lecha w meczu to praktycznie pożegnanie się z tytułem, bo malo prawdopodobne, żeby Legia ostatnie trzy mecze przegrała. Przy remisie Lech poza swoimi wygranymi, musiałby czekać na potknięcie rywala.

Słuszne słowa :) Tymczasem Młoda Legia wygrywa w 65 minucie z Młodych Lechem 0:3 i jeśli dowiezie do końca meczu zwycięstwo, już teraz zdobędzie mistrzostwo. Nic wielkiego jednak to nie będzie, jeśli Legia nie zdobędzie mistrzostwa Polski, a więc jeśli przegra w sobotę z Lechem. Przy porażce, odebranie Lechowi przodownictwa i 1 miejsca będzie mega trudne.

PostNapisane: 15 maja 2013, 18:10 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Ogólnie sankcje sypią się jedna po drugiej. Górnik, Widzew i Ruch dostały zakazy transferów i różne dozory, a 10 klubów z Ekstraklasy nie dostało licencji na rozgrywki UEFA. Chyba dobrze się dzieje, może kluby popracują nad tymi rzeczami w przyszłości.

PostNapisane: 16 maja 2013, 08:12 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Ogólnie sankcje sypią się jedna po drugiej. Górnik, Widzew i Ruch dostały zakazy transferów i różne dozory, a 10 klubów z Ekstraklasy nie dostało licencji na rozgrywki UEFA. Chyba dobrze się dzieje, może kluby popracują nad tymi rzeczami w przyszłości.

Dokładnie, i skończy się naginanie regulaminów oraz "cudowne" przyznawanie licencji w ostatniej chwili. Trzeba zrobić porządek z naszą piłką.

Z ciekawostek. Wczoraj Śląsk rozwiązał kontrakt z Diazem, a... Piątek z Polonią :P Piątek pewnie znajdzie pracodawcę w Ekstraklasie. Ciekawe co będzie z Diazem.

PostNapisane: 17 maja 2013, 05:44 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Hitem tej kolejki jest bez wątpienia mecz Legii z Lechem, ale to w sobotę natomiast dzisiejsze spotkania też zapowiadają się ciekawie:

Ruch – Pogoń
Spotykają się dwie drużyny z końca tabeli, dla których każdy punkt w tej sytuacji jest na bardzo cenny.

Śląsk – Wisła
Tutaj zapowiada się wyrównany pojedynek. Oba zespoły grają w ostatnim czasie „w kratkę” przeplatając lepsze mecze tymi słabszymi. Niemniej jednak wydaje się, że to gospodarze są faworytem i powinni powalczyć o punkty.

PostNapisane: 17 maja 2013, 09:16 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Hitem tej kolejki jest bez wątpienia mecz Legii z Lechem, ale to w sobotę natomiast dzisiejsze spotkania też zapowiadają się ciekawie:

Ruch – Pogoń - Jeśli Pogoń dzisiaj przegra, spojrzy w oczy I lidze. W Ruchu nie zobaczymy Baszczyńskiego i Sadloka. W Pogoni Perniśa i Djousse. Z góry wziąłbym remis, ale Ruch tanio skóry nie sprzeda. W tym sezonie u siebie gra grubo poniżej oczekiwań, a więc w jakim meczu jak nie w tym z Pogonią, postarać się o wrócenie do łask własnych kibiców ??

Śląsk – Wisła - "Mecz przyjaźni" , który często kończy się remisem. W Śląsku zabraknie Spahica, Elsnera, Diaza i Kaźmierczaka. W Wiśle Małeckiego, Sobolewskiego i Czekaja. Śląsk zapewne liczy na to, że mistrzostwo Polski zdobędzie Legia. Wtedy jako przegrany w pucharze Polski, zagra w EP. Prawda jest jednak taka, że powinien liczyć na siebie i wywalczyć komplet punktów ze słabą w tym sezonie Wisłą. Tym bardziej, że zabraknie w niej największego walczaka, a więc Sobolewskiego i mającego całkiem przyzwoita rundę Małeckiego. Na obronie nie będzie również Czekaja. Pomimo tego, że Śląsk także nie przystąpi do meczu w najsilniejszych składzie, powinien sobie z Wisłą poradzić. Szczyt dla przyjezdnych w tym mczu to remis.

PostNapisane: 18 maja 2013, 08:26 
Przyjaciel forum

Ruch - Pogoń 2:3 - Bardzo cieszy mnie ten wynik i fakt, że w tabeli wyprzedzony przez Pogoń został Ruch :)

Śląsk - Wisła 3:0 - Tak jak pisałem wyżej, bez większej niespodzianki.

Dzisiejsze mecze (bez analizy, tak jakbym chciał, albo tak jak czuję):

LEGIA - Lech, godzina 13:30 - 1

Podbeskidzie - Piast, godzina 15:45 - X2

Górnik - Polonia, godzina 18:00 - X2

PostNapisane: 18 maja 2013, 17:57 
Forumowy terrorysta

Legia-Lech O:1, po obu stronach faule, zółte kartki, ''pudla''. Czerwona dla Lecha, w konsekwencji Legia zdobyła bramkę z rzutu karnego. Czy była lepsza czy miała wiecej szczęscia, drugorzędna sprawa, bo liczy sie wygrana. Cięzko bylo Kolejorzowi odrobić 2 pkt, a bardzo ciezko będzie zdobyc dodatkowe 6 pkt, zeby objac fotel lidera.

PostNapisane: 18 maja 2013, 18:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Bardzo dobry mecz, dużo pecha miał Lech gdzie musiał dokonać dwóch zmian już w pierwszej połowie. Kosecki trochę jak buskets, za dużo chamstwa z jego strony na przestrzeni całego meczu ale karny wg. mnie się należał. Legia w mojej ocenie wygrała zasłużenie i nie potrzebowała pomocy sędziego, a takie były obawy ze względu na sędziego z mazowieckiego.

PostNapisane: 18 maja 2013, 18:51 

:hyhy: :hyhy: a dla mnie mecz ciekawy.......

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 18 maja 2013, 22:22 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325i
Kod silnika: m54
Jak na mecz 2 najlepszych drużyn było to raczej średnie widowisko... poza tym strasznie irytująca gra Koseckiego który jak tylko czuł jakiś kontakt przeciwnika dążył od razu do wywalczenia faulu, aktorsko się przewracając.

PostNapisane: 19 maja 2013, 08:07 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
LEGIA - Lech, godzina 13:30 - 1

Podbeskidzie - Piast, godzina 15:45 - X2

Górnik - Polonia, godzina 18:00 - X2

Trafione :)

reno, 1:0, a nie 0:1 ;)

Chudy, czy ja wiem. Jest szybki, bardzo szybki i lubi wchodzić w dryblingi. Moim zdaniem, po prostu sobie z nim nie radzili i tyle. Zauważ, że na Koseckim były 4 żółte kartki. Uważasz, że sędzia się tyle razy pomylił ??

Co do samego meczu, normalne było, że jeśli szybko nie wpadnie bramka dla jednych lub drugich, to spotkanie raczej ładne nie będzie, bo żadna z drużyn się nie odkryje. Nie wiem jeszcze co z tą sytuacją w której Murawski wybijał piłkę z linii / za linii. W meczowych powtórkach nie było tego dobrze widać. Późniejszych już nie widziałem. Muszę dzisiaj obejrzeć powtórkę Ligi+. Z tego co słyszałem, podobno piłka nie przekroczyła linii bramkowej. Prawda ??

Hamalainen, cieniutko. W 35 czy 40 minucie, pierwszy raz zobaczyłem, że człowiek jest na boisku. Lech na pewno stracił na tym, że w pierwszej połowie musiał już zrobić 2 zmiany. W Legii kolejny świetny występ Bereszyńskiego. Ale chłopak ma gaz i serducho do gry. "Kosa" - dla mnie super zawody.

Reasumując, bardzo cieszę się ze zwycięstwa. Teraz w 3 meczach musimy zdobyć 4 punkty i mamy mistrza. Trzeba do tych spotkań podejść na "chłodnej głowie" i nie powinno być problemu.

Ostatnio edytowano 19 maja 2013, 08:29 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2013, 08:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
renoraines napisał(a):
Legia-Lech O:1

Obrazek

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Ostatnio edytowano 19 maja 2013, 09:16 przez Pułkownik Zuber, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2013, 08:41 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Mecz sam w sobie nawet dobry. Szybkie tempo, dużo sytuacji podbramkowych oraz sporo walki. Legia miała przewagę w tym spotkaniu to fakt, ale i Lech miał kilka szans na zdobycie bramki. No cóż, nie udało się. Wygrywają gospodarze i to oni są bardzo blisko wywalczenia mistrzostwa.

PostNapisane: 19 maja 2013, 11:22 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):

binta, owszem, :zdrowko:, Ty podchodzisz do tego z dystansem, a innym już widze zylka strzeliła od nadmiaru czosnku? Co mnie bawi przeogromnie hahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl:.
A propos naszego typera, podobna sytuacja jak w Ekstraklasie, jest w lidze serbskiej. Mecze 1 z 2 druzyną w tabeli, i przegrał Lech i przegrała Crvena.

PostNapisane: 19 maja 2013, 11:35 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
binta napisał(a):

binta, owszem, :zdrowko:, Ty podchodzisz do tego z dystansem, a innym już widze zylka strzeliła od nadmiaru czosnku? Co mnie bawi przeogromnie hahahaha :rotfl: :rotfl: :rotfl:.
A propos naszego typera, podobna sytuacja jak w Ekstraklasie, jest w lidze serbskiej. Mecze 1 z 2 druzyną w tabeli, i przegrał Lech i przegrała Crvena.

Tak, faktycznie była to taka sama sytuacja. Nawet wynik identyczny ;) Ciekawił mnie ten mecz. Miałem stawiać na czysty remis, ale się wycofałem. I dobrze, bo bramka wpadła w doliczonym czasie gry.

Wczoraj mi weszło kilka ładnych przeliczników. Dałem 4 z 5 za 4 zł. Legia - 1 (2.40 zł.), Polonia 2 (4.05 zł.), Stuttgart - 0 (3.50 zł.), Granada (dałem remis, była jedynka). Także jeden nie wszedł. Dziś jak wygra Lyon w Nicei (przelicznik 2.83 zł.) to wygram ok. 70 zł. Znając życie, Lyon nie wygra. Mecz bardzo ważny dla jednych i dla drugich. Jeśli Cię ciekawi, zerknij na tabelę ;)

Wracając do naszej ligi, bo troszeczkę odbiegłem od tematu, dzisiejsze mecze widzę tak:

Bełchatów - Zagłębie, godzina 14:30 - X2. Odważniej na 2
Korona - Jagiellonia, godzina 17:00 - 1X. Odważniej bym postawił na 1

PostNapisane: 19 maja 2013, 11:39 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):
binta napisał(a):

Tak, faktycznie była to taka sama sytuacja. Nawet wynik identyczny ;) Ciekawił mnie ten mecz. Miałem stawiać na czysty remis, ale się wycofałem. I dobrze, bo bramka wpadł w doliczonym czasie gry.

Owszem identyko wynik i rowniez 5 pkt roznicy :).

Ostatnio edytowano 19 maja 2013, 11:39 przez renoraines, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19 maja 2013, 11:39 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Dobrze, że Legia nie zrobiła sobie powtórki z Widzewa z dawnych czasów wczoraj z Lechem ;)

Ja z meczów na które postawiłem wszedł Piast. Dzisiaj mam nadzieję wejdzie Korona, którą oczywiście obejrzę na żywo ;)

Na kuponie postawiłem na zwycięstwa Newcastle, Manchesterów i Tottenhamu. Jak by tak wszystko jakimś cudem weszło, to ok. 500 zł bym wyjął.

PostNapisane: 19 maja 2013, 13:54 
Forumowy terrorysta

StreetFire7 napisał(a):
Na kuponie postawiłem na zwycięstwa Newcastle, Manchesterów i Tottenhamu. Jak by tak wszystko jakimś cudem weszło, to ok. 500 zł bym wyjął.

Byłaby część zwrotu za anchara :D.

binta napisał(a):
Dziś jak wygra Lyon w Nicei (przelicznik 2.83 zł.) to wygram ok. 70 zł. Znając życie, Lyon nie wygra. Mecz bardzo ważny dla jednych i dla drugich. Jeśli Cię ciekawi, zerknij na tabelę ;)

Właśnie przeglądam, Lyon/3, Nicea/6, a miedzy nimi różnica tylko 3 pkt, ostatniego slowa do konca sezonu nie powiedziały tez Saint-Etienne/4 i Lille/5.

binta napisał(a):
dzisiejsze mecze widzę tak:

Bełchatów - Zagłębie, godzina 14:30 - X2. Odważniej na 2
Korona - Jagiellonia, godzina 17:00 - 1X. Odważniej bym postawił na 1

Ja rowniez. Formę Bełchatowa pokazuje miejsce w tabeli, wiec dziś pewnie przegrają. W drugim meczu obstawiam Korone, będą chcieli wygrać przed własną publicznością.

W poniedziałek Widzew-Lechia, sędziuje Rynkiewicz. Ciekawostka
Cytuj:
Łącznie w tym sezonie Rynkiewicz prowadził 14 meczów, z czego połowa to były spotkania ekstraklasowe, cztery mecze zostały rozegrane w pierwszej lidze, a pozostałe w Pucharze Polski. Sędzia pokazał w nich 89 żółtych kartek oraz 9 czerwonych. Czterokrotnie dyktował rzuty karne.
http://www.widzewiak.pl/newsroom/21737, ... a-z-Lechia

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1