BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 06:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 226  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Europejskie Puchary - LM, LE - ciekawostki, informacje, typy
PostNapisane: 17 czerwca 2013, 11:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
binta napisał(a):
Mimo wszystko troszeczkę więcej się spodziewałem po zawodnikach Meksyku.

Ja też.
binta napisał(a):
Hiszpania - Urugwaj 2:1 - Spałem już :P

Bardzo dobry mecz w wykonaniu Hiszpanów. W zasadzie to od mundialu nie widziałem ich tak fajnie grających, bez nudnej , bezproduktywnej wymiany setek podań w środku zwłaszcza w pierwszej połowie. W drugiej trochę się to zaczęło pojawiać ale bez przesady. Piękna bramka Suareza z wolnego. Wynik nie oddaje przebiegu meczu bo Hiszpania mogła spokojnie wygrać 2-3 może nawet 4 bramkami a jednak w końcówce Urugwaj miał szansę nawet na wyrównanie.

binta napisał(a):
Dzisiaj Nigeria zmierzy się z Tahiti. Nigeryjczycy nie powinni mieć problemów z pokonanie niżej notowanego rywala.

Ja trzymam kciuki za Tahiti, wiadomo że niemal na pewno przegrają wszystkie mecze, ale niech sobie chłopaki chociaż bramkę strzelą :)

Typer EURO 2016 - I miejsce

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 czerwca 2013, 11:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Meksyk - Włochy 1:2 - Ten mecz oglądałem. Przez praktycznie całe spotkanie, niepodważalna przewaga Włochów. Świetna bramka z wolnego Pirlo na uczczenie setnego meczu w kadrze. Mimo wszystko troszeczkę więcej się spodziewałem po zawodnikach Meksyku.

Również oglądałem to spotkanie. Mecz całkiem fajny, sporo sytuacji podbramkowych, szczególnie ze strony Włochów. Zasłużone zwycięstwo. Czekamy na kolejne mecze :)

PostNapisane: 17 czerwca 2013, 14:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Gumiś, ja również będę kibicował Tahiti. Jeśli w meczu nie gra żadna z "moich" drużyn, przeważnie jestem za tymi teoretycznie słabszymi :)

Jak na razie, całkiem dobrze typuję w naszym typerze wyniki PK. Trafiłem dokładne wyniki meczów Brazylii z Japonią i Hiszpanii z Urugwajem. Mało brakło, aby ustrzelić również ten wczorajszy mecz Włochów (stawiałem 1:1) ;)

PostNapisane: 18 czerwca 2013, 05:50 

Tahiti – Nigeria 1:6
Niespodzianki nie było. Afrykańczycy nie dali żadnych szans Mistrzom Oceanii na wywalczenie korzystnego rezultatu. Jednak fajnie, że tamci zdołali strzelić chociaż „honorową”, jakże ważną dla nich bramkę :)

PostNapisane: 18 czerwca 2013, 08:21 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Tahiti – Nigeria 1:6
Niespodzianki nie było. Afrykańczycy nie dali żadnych szans Mistrzom Oceanii na wywalczenie korzystnego rezultatu. Jednak fajnie, że tamci zdołali strzelić chociaż „honorową”, jakże ważną dla nich bramkę :)

Gorszego meczu na takim poziomie dawno nie widziałem. I nie chodzi mi tutaj o poziom gry Tahiti, bo można się było spodziewać takiego przebiegu gry, ale o "dziecinadę" i nonszalancję w grze Nigerii. Kilka sytuacji dwóch na jednego. Zamiast podać lepiej ustawionemu partnerowi na pustą bramkę, Nigeryjczycy kiwali się z bramkarzem. Każdy chciał strzelić bramkę, jak na podwórku. Zero gry drużynowej. Poza tym, sytuacje w których Nigeryjczycy przewracali się o piłkę, albo o własne nogi, co świadczy o nieprawidłowym skupieniu i zaangażowaniu, czyli braku odpowiedniego podejścia do rywala. Nudziłem się przy tym meczu i czułem jakbym oglądał sparing. Chciałbym żeby Hiszpania i Urugwaj dołożyła Nigerii po "piąteczce".

Co do samego Tahiti. Na pewne wielkie przeżycie dla tych zawodników. Ale największe zapewne czeka ich dopiero przy okazji meczu z Hiszpanią.

Słówko o ew. transferze "Wasyla" i mała ciekawostka

Marcin Wasilewski najprawdopodobniej trafi do jednego z klubów MLS

http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wyda ... w-mls.html

Z ciekawostek. Były trener Wisły Robert Maaskant szkoleniowcem Dinama Mińsk

http://www.transfery.info/58356,robert- ... namo-minsk

PostNapisane: 20 czerwca 2013, 05:51 

Brazylia – Meksyk 2:0
Gospodarze po energicznym i dynamicznym początku, później nieco odpuścili, starając się kontrolować sytuację na boisku. Z biegiem czasu coraz lepiej prezentowali się Meksykanie, stwarzając sobie kilka ciekawych akcji lecz nie zdołali pokonać Cesara. Za to w doliczonym czasie gry ostateczny cios zadali Brazylijczycy, ustalając końcowy wynik.

Włochy – Japonia 4:3
Tego meczu nie oglądałem, ale można się spodziewać, że było w nim sporo emocji. Żadna z drużyn nie chciała się poddać. Ostatecznie jednak Włosi wygrywają i to oni (wraz z Brazylią) są pewnymi półfinalistami.

PostNapisane: 20 czerwca 2013, 09:41 
Przyjaciel forum

Niestety nie oglądałem obu meczów. Słyszałem jednak, że Neymar zdobył ładną bramkę. Czytałem też, że oprócz niej zaliczył asystę, a więc chyba kolejny dobry mecz w jego wykonaniu. Co do drugiego meczu. Ilość bramek pokazuje, że na pewno był emocjonujący i godny obejrzenia. Jutro Brazylia zagra z Włochami o pierwsze miejsce w grupie.

Dzisiaj Hiszpania podejmuje Tahiti, a Urugwaj Nigerię. W pierwszym spotkaniu szykuje się niezły pogrom, ale dla Haitańczyków samo rozegranie takiego meczu, będzie zapewne wielkim przeżyciem. Mam nadzieje, że Hiszpania nie zagra tak nonszalancko jak Nigeria. W drugim meczu kibicuję Urugwajowi. Chciałbym żeby ukarali Nigeryjczyków za ich podejście w spotkaniu z Tahiti.

PostNapisane: 21 czerwca 2013, 05:48 

Hiszpania – Tahiti 10:0
Europejczycy dosłownie zmiażdżyli swoich przeciwników, ale de facto taki scenariusz był do przewidzenia, a każde inne rozwiązanie byłoby wielką niespodzianką. Hiszpanie wygrywają i meldują się w półfinale.

Nigeria - Urugwaj 1:2
Urugwajczycy wygrywają i tym samym zrównują się w grupie z Mistrzami Afryki. Tak więc o awansie z drugiego miejsca zadecydują mecze ostatniej kolejki.

PostNapisane: 21 czerwca 2013, 09:17 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Nigeria - Urugwaj 1:2
Urugwajczycy wygrywają i tym samym zrównują się w grupie z Mistrzami Afryki. Tak więc o awansie z drugiego miejsca zadecydują mecze ostatniej kolejki.

I taki wynik mnie bardzo cieszy :ok: Chyba nikt nie ma wątpliwości co do tego, która z tych drużyn będzie w półfinale. Urugwaj wysoko wygra z Tahiti, a Nigeria nie wierzę, aby była wstanie ugrać przynajmniej remis z Hiszpanią. Nawet z taką w której skład na pewno będzie trochę "przemeblowany".

PostNapisane: 23 czerwca 2013, 08:37 

Włochy – Brazylia 2:4
Mecz całkiem fajnie się oglądało. Sporo sytuacji strzeleckich, do tego dużo bramek, czyli to co najważniejsze. Poza tym bardzo ładny gol Neymara z wolnego. Fajnie też, że w końcu przełamał się Fred, strzelając dwie bramki. Tak więc Brazylijczycy pewnie wygrywają grupę i już dzisiaj wieczorem okaże się z kim przyjdzie im się zmierzyć w półfinale.

Japonia – Meksyk 1:2
Mistrzowie Azji przegrywają trzeci mecz z rzędu i żegnają się z turniejem. Natomiast Meksykanie dzięki wczorajszemu zwycięstwu zapewnił sobie awans do najlepszej czwórki.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 09:35 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Mistrzowie Azji przegrywają trzeci mecz z rzędu i żegnają się z turniejem. Natomiast Meksykanie dzięki wczorajszemu zwycięstwu zapewnił sobie awans do najlepszej czwórki.

Jak to w najlepszej czwórce ?? :) Przecież w półfinałach Urugwaj zagra z Brazylią, a Hiszpania z Włochami ;)

Ps. Dzisiaj o 12:00 losowanie el. LM, a później LE. Na kogo trafią nasze drużyny ?? :)

http://www.90minut.pl/news/214/news2143 ... Legii.html

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 13:53 

binta napisał(a):
.Jacek. napisał(a):

Jak to w najlepszej czwórce ?? :) Przecież w półfinałach Urugwaj zagra z Brazylią, a Hiszpania z Włochami ;)

No tak, racja, mój błąd. Dzięki za sprostowanie ;)

A więc jesteśmy już po losowaniu. Oto z kim zmierzą się nasze drużyny:

LM:
The New Saints FC. - Legia Warszawa

LE:
Lech Poznań - Honka Espoo
Śląsk Wrocław zagra ze zwycięzcą pary Rudar Pljevlja – FK Mika
Piast Gliwice zagra ze zwycięzcą meczu Metalurg Skopje - Karabach Agdam

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 14:43 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):

Fińska dużyna, a w Lechu gra Fin Hamalainen,ktory powiedział
Cytuj:
Znam ten zespół całkiem dobrze. Mam jeszcze świeże wspomnienia z rywalizacji z Honka Espoo. To drużyna, w której gra wielu młodych zawodników z kategorii U19 czy U20. W kadrze jest jednak kilku graczy starszych i doświadczonych. Zespół, w którym występuje wielu młodych graczy będzie się starał grać raczej po ziemi, niż szukać rozwiązań w górnych piłkach. Na pewno ich siłą będą szybcy napastnicy i na ten element będziemy musieli zwrócić szczególną uwagę. Samo Espoo to duże miasto leżące jednak bardzo blisko Helsinek. Cieszę się, że będę miał okazję zagrać w Lidze Europy właśnie w moim kraju - mówi po losowaniu eliminacji Ligi Europy, pomocnik Lecha Poznań, Kasper Hamalainen.
http://www.lechpoznan.pl/news/hamalainen,o,honka,espoo

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 18:36 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
A więc jesteśmy już po losowaniu. Oto z kim zmierzą się nasze drużyny:

LM:
The New Saints FC. - Legia Warszawa

LE:
Śląsk Wrocław zagra ze zwycięzcą pary Rudar Pljevlja – FK Mika
Piast Gliwice zagra ze zwycięzcą meczu Metalurg Skopje - Karabach Agdam

Całkiem pozytywne losowanie, patrząc okiem naszych drużyn. Myślę, że żadna nie powinna mieć problemów z przejściem do następnej rundy. Jak już, to mały znak zapytania mógłbym postawić przy Piaście.

PostNapisane: 25 czerwca 2013, 17:47 

No i mamy oficjalne potwierdzenie co do nowego szkoleniowca "Królewskich". Zgodnie z wcześniejszymi przypuszczeniami został nim Carlo Ancelotti.
http://transfery.info/58504,oficjalnie- ... alu-madryt

Natomiast miejsce Włocha w PSG obejmie były selekcjoner reprezentacji Francji - Laurent Blanc.
http://transfery.info/58505,oficjalnie- ... enerem-psg

PostNapisane: 27 czerwca 2013, 09:05 

Brazylia – Urugwaj 2:1
Pierwszy półfinał za nami. Gospodarze wygrywają, ale patrząc na przekrój całego meczu to ich gra z pewnością nie powalała i pozostawia sporo do życzenia. Urugwajczycy także mieli swoje okazje jednak czasami trochę brakowało im szczęścia jak choćby przy niewykorzystanej "jedenastce". Dzisiaj wieczorem dowiemy się z kim Brazylijczycy zmierzą się w finale, a komu pozostanie walka o 3-cie miejsce.

PostNapisane: 27 czerwca 2013, 12:17 
Przyjaciel forum

Hiszpania - Włochy - Zapowiada się ciekawy mecz. Włosi bez "Balo". Z Brazylią w finale zagra chyba Hiszpania :)

EDIT

0:0, dogrywki i karnych to się nie spodziewałem :) Zresztą, usnąłem w 2 połowie i obudziłem się na końcówkę karnych :P Szkoda mi trochę Włochów, bo w sumie za nimi byłem. Z drugiej strony, będzie ciekawszy finał :)

PostNapisane: 30 czerwca 2013, 08:42 
Przyjaciel forum

Przyszedł czas na rozstrzygnięcia w Pucharze Konfederacji. Szkoda tylko, że finał jest o północy, ale chyba i tak trzeba będzie się spiąć i obejrzeć :)

Włochy - Urugwaj, godzina 18:00 - Mecz o 3 miejsce. Trzeba zwrócić uwagę na to, że Włosi mieli jeden dzień mniej odpoczynku i za sobą 120 minut walki z Hiszpanią. Dodając do tego sporo osłabień (nie zagrają m.in. Balotelli, Pirlo, Barzagli, Abate), można zastanowić się na tym, czy nie postawić na Urugwaj. Z drugiej strony, ławka Italii to również mocni zawodnicy, którzy dodatkowo wniosą świeżość. Zapowiada się więc ciekawe spotkanie :)

Brazylia - Hiszpania, godzina 00:00 - FINAŁ. Nie będę się za dużo rozpisywał. Oczywiście jestem za Hiszpanią, chociażby za to, że to ekipa z Europy ;)

Z ciekawostek. Wybrano 6 nominowanych do tytułu piłkarz "PK". Oto oni:

Paulinho, Neymar (obaj Brazylia), Sergio Ramos, Adres Iniesta (obaj Hiszpania), Andrea Pirlo (Włochy), Luis Suarez (Urugwaj).

Moim zdaniem trójka powinna wyglądać tak (również w takiej kolejności):

1. Iniesta
2. Neymar
3. Pirlo

Wszystko może jednak zależeć jeszcze od przebiegu dzisiejszych meczów. Znając życie, piłkarzem "PK" zostanie Neymar ;)

PostNapisane: 1 lipca 2013, 01:39 

Urugwaj – Włochy 2:2 (karne 2:3)
Mecz o trzecie miejsce kończy się zwycięstwem Italii. Trochę szkoda, bo liczyłem tutaj na wygraną Urugwajczyków, ale niestety nie podołali, przegrywając w rzutach karnych. Mecz sam w sobie do najlepszych nie należał, ale z pewnością warto podkreślić tutaj obie piękne bramki zdobyte przez Diamantiego i Cavaniego.

Brazylia – Hiszpania 3:0
Krótko mówiąc Brazylijczycy „pozamiatali” ;) Świetny początek w wykonaniu gospodarzy. Szybko zdobyta przez nich bramka na pewno dodała im skrzydeł i pozwoliła kontrolować dalszy przebieg spotkania. Dalej prawie nic się nie zmieniało. Podopieczni Scolariego cały czas dyktowali tempo gry, stwarzając sobie sytuacje strzeleckie do zdobycia kolejnych bramek.

Podsumowując, można powiedzieć, że "próba generalna" przyszłorocznych MŚ wypadła raczej pozytywnie. Już teraz, podczas PK mieliśmy mały przedsmak tego, co będzie czkać nas niespełna za rok na brazylijskim mundialu ;)

PostNapisane: 2 lipca 2013, 08:38 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Podsumowując, można powiedzieć, że "próba generalna" przyszłorocznych MŚ wypadła raczej pozytywnie. Już teraz, podczas PK mieliśmy mały przedsmak tego, co będzie czkać nas niespełna za rok na brazylijskim mundialu ;)

Tylko te godziny meczów "wieczornych" :(

Wytrzymałem do... rozpoczęcia finały. Zobaczyłem pierwszą bramkę i usnąłem. Obudziłem się w 73 minucie, jak było już 3:0.

Ps. Z ciekawością czekam na to co Neymar pokaże w Europie :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 226  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1