Pawel! napisał(a):
Nie napisałem tego z sympatii do Lewandowskiego (nie przepadam za Nim),
po prostu tak to widzę.
Proponuję skończyć polemikę na jego temat. Każdy ma swoje zdanie i trzeba je uszanować

Niech strzeli coś dzisiaj, niech Polska wygra i będzie dobrze

Oglądałem wczorajszy mecz U21 Polska - Malta w w ramach eliminacji. Wygraliśmy 2:0 po sporych męczarniach i bramkach strzelonych w ostatnich minutach. Trzeba też przyznać, że to Polska przeważała przez cały mecz i bardzo mocno oraz pewnie, a Malta miała bardzo dużo szczęścia. Cóż, takie mecze też się zdarzają. Najważniejsze jest to, żeby mimo wszystko zdobyć w nich 3 punkty, a to się udało. Co do poszczególnych zawodników:
Kamiński - Pewna gra w obronie i potwierdzenie tego, że potrafi umiejętnie oraz spokojnie wyprowadzać piłkę.
Wolski - Widać, że się stara i chce, ale widać też to, że spory czas nie grał w piłkę i nie jest w rytmie meczowym. Niech przepracuje porządnie okres przygotowawczy i powinno być coraz lepiej.
Żyro i Chrapek - Pozytywne zmiany, które ruszyły i poderwały naszą grę do przodu. Żyro kilka śmiałych i udanych akcji na boku. Chrapek dodał od siebie jeszcze bramkę.
Pawłowski - Super mecz. Widać, że ten chłopak jest "w gazie".
Milik - Miał w sumie 5-6 bardzo dobrych okazji bramkowych z czego wykorzystał tylko jedną. Nie ma co go jednak za bardzo winić za niewykorzystanie pozostałych, bo najnormalniej w świecie brakło mu trochę precyzji i szczęścia (raz słupek, raz poprzeczka). Ogólnie mecz pozytywny. Widać, że na tle reszty chłopaków wyróżnia się swoją grą i dojrzałością.
Wracając na nasze boiska. Wczoraj kontrakt z Legią podpisał
Hernik Ojamaa. Estoński ofensywny pomocnik / napastnik. Kiedyś (jak był poprzednim razem przymierzany do Lecha) oglądałem filmiki z jego grą i bramkami, wczoraj też rzuciłem na nie oko, i muszę przyznać, że zrobił na mnie wrażenie. Dużym plusem jest dla niego młody więk i chęć promowania się, co sprawi, że na pewno nie przyjechał tylko po to żeby "odcinać kupony". Jestem bardzo zadowolony z tego transferu i liczę, że Estończyk załata dziurę po Ljuboi.
http://legia.com/news,36125-ojamaa_pilkarzem_legii.htmlPoza tym, bliski podpisania umowy z Legią jest Hiszpan
Inigo Lopez z Granady, który gra na pozycji środkowego obrońcy i ma całkiem ciekawe CV.
http://www.pilkanozna.pl/index.php/Wyda ... legii.html