BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 17 czerwca 2025, 11:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [All] Prosze o Pomoc M5 czy Rs4
PostNapisane: 23 czerwca 2013, 21:59 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
jiGsaw napisał(a):
Z tyłu nad głową jest mniej miejsca w praktycznie każdym nowocześniejszym coupe.

To prawda, u żony w Alfie GT żaden wyższy chłop z tyłu nie usiądzie, linia dachu tak opada że tylko dupeczki do tyłu wejdą. Ale to dobrze. Z tyłu i tak tylko dzieciak w foteliku siedzi.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 czerwca 2013, 22:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Dokładnie, a jak komuś robię przysługę i go wiozę to... no cóż, w autobusie/tramwaju/pociągu/trajtku/rowerze nie ma nisko opadniętej linii dachu. ;)

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 23 czerwca 2013, 23:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: nie lubi znaków :(
Kod silnika: mityczny
Garaż: in progress
domyślam się, że a4 2.0tdi ma tyle samo miejsca w środku co rs4 ;) więc dodam od siebie jako codzienny użytkownik takiego auta, że ona się wręcz nie nadaje do wygodnej jazdy w 4 osoby (chyba że małe dzieci), bo jeśli ja (176cm wzrostu) siedząc z przodu ustawie sobie fotel kierowcy "normalnie", to osoba za mną 160cm + ma nogi wręcz ściśnięte przez fotel, praktycznie zero możliwego ruchu nogami

to już pewnie mniej ważne, ale jak na miejscu pasażera się rozłożę tak jak mi pasuje ;) (nikt za mną nie usiądzie, chyba nawet niemowlak w foteliku) to się trochę ciulowo jedzie, bo patrząc w bok widzę tylko słupek B i nic więcej :zakrecony:

nie mam porównania z e60, ale domyślam się, że jest tam lepiej, bo to jednak konkurent a6

PostNapisane: 23 czerwca 2013, 23:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
--==Mały==-- napisał(a):
Co do miejsca w e63 jest to bardzo dziwnie zrobione ale wiecej miejsca z tylu jest w e92.

moj syn który czasem jezdzi z tylu, posunałby sie dalej w stwierdzeniu ze:
wiecej miejsca tylu jest w E82 niz w E63. a to wlasnie poprzez nisko opadajaca linie dachu..

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 01:53 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Ja bym wybrał to, co lepiej jeździ i ma więcej miejsca we wnętrzu, a dopóki nie wygląda jak Golf albo Multipla, to mógłbym jeździć wszystkim. Przy czym 4/5 drzwiowe nadwozie jest sensowniejsze, jeśli jeździć będą więcej niż dwie osoby i pies albo plecak. Nawet pędraka wyjąć z fotelika na szybki szczoch albo womit jest mimo wszystko łatwiej przez dodatkową parę drzwi. No i nie ufajda wtedy konsoli środkowej ani tunelu. Całe dzieciństwo rzygałem staremu w 125p, a potem w Polonezy, doceniam możliwość szybkiej ewakuacji z pojazdu.

Kyokushin napisał(a):
Nie mówimy tu o seicento 3 drzwiowym czy jakimś innym małym gównie, na którym stereotyp nierodzinnego coupe bazuje

W życiu bym nie pomyślał, że mój czerwony mikrovan to baza dla stereotypowego coupe ani w ogóle jakiegokolwiek coupe.
Ile tu się można dowiedzieć to bania mała, nie dość że nie mam BMW (bo nie ma wąskiej lampy, cokolwiek to jest), to teraz okazuje się, że mam coupe. A miałem parcha gonić do ludzi za marne grosze, skończyło się - za coupe żądam tysiaka więcej.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 07:11 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
jonas napisał(a):
baza dla stereotypowego coupe ani w ogóle jakiegokolwiek coupe.

znam takich którzy na poważnie brali to za sporting coupe :D

jonas napisał(a):
A miałem parcha gonić do ludzi za marne grosze, skończyło się - za coupe żądam tysiaka więcej.

Dobry marketing i jako prototyp Enzo pogonisz :D

Darek napisał(a):
a to wlasnie poprzez nisko opadajaca linie dachu..

Tak jak wspominałem, w coupe w cylindrze lub sombrero się ciężko jeździ :D

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 07:33 
Forumowicz

Moje BMW: E46 330Ci Coupe
Kod silnika: M54B30
Garaż: E46 330Ci
jonas napisał(a):
Ja bym wybrał to, co lepiej jeździ i ma więcej miejsca we wnętrzu, a dopóki nie wygląda jak Golf albo Multipla, to mógłbym jeździć wszystkim. Przy czym 4/5 drzwiowe nadwozie jest sensowniejsze, jeśli jeździć będą więcej niż dwie osoby i pies albo plecak. Nawet pędraka wyjąć z fotelika na szybki szczoch albo womit jest mimo wszystko łatwiej przez dodatkową parę drzwi. No i nie ufajda wtedy konsoli środkowej ani tunelu. Całe dzieciństwo rzygałem staremu w 125p, a potem w Polonezy, doceniam możliwość szybkiej ewakuacji z pojazdu.

Kyokushin napisał(a):
Nie mówimy tu o seicento 3 drzwiowym czy jakimś innym małym gównie, na którym stereotyp nierodzinnego coupe bazuje

W życiu bym nie pomyślał, że mój czerwony mikrovan to baza dla stereotypowego coupe ani w ogóle jakiegokolwiek coupe.
Ile tu się można dowiedzieć to bania mała, nie dość że nie mam BMW (bo nie ma wąskiej lampy, cokolwiek to jest), to teraz okazuje się, że mam coupe. A miałem parcha gonić do ludzi za marne grosze, skończyło się - za coupe żądam tysiaka więcej.

100% racji :D

Kolega ma prawie 2m wzrostu, będzie woził kajtka z tyłu, z przodu pewnie również jakaś długonoga niewiasta a wy mu doradzacie zostać w 6er... spróbujcie wcisnąć się tam do tyłu przy takim dryblasie z przodu, to że M5 ma podobne wymiary zewnętrzne to nie mówi akurat nic o miejscu z tyłu, to już nie jest 3er sedan vs 3er Coupe gdzie miejsca z tyłu jest tyle samo (!!!)
Ponadto, żeby wyciągać fotelik czy cokolwiek z tyłu przy furtkach 6er trzeba szukać w mieście już co najmniej dwóch miejsc parkingowych wolnych obok siebie :zdegustowany:
druga sprawa RS4 jak już ktoś powiedział odpada bo kolega już się raczej nie skurczy a dzieciak też nie będzie malał.

Zostaje M5 vs np. jakieś fajne S6 w kombi, już trzeba określić priorytety czy wystarczy sedan, czy czasem kmbik się jednak rodzinie przyda (kombi zawsze jest bardziej rodzinne i praktyczne) jakieś fajne S6 5,2 425km chyba nie będzie żółwiem, tylko nie wiem co to za silniki ;) dodatkowo za plus mozna uznać quattro zwłaszcza na zimowe wypady :)

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:25 
Administrator

Aet 330Ci napisał(a):
to że M5 ma podobne wymiary zewnętrzne to nie mówi akurat nic o miejscu z tyłu, to już nie jest 3er sedan vs 3er Coupe gdzie miejsca z tyłu jest tyle samo (!!!)

Wystarczy wsiąść i widać że jest podobnie. Małemu kajtkowi z tyłu natomiast opadająca linia dachu nie będzie stanowić problemu.
Jak ktoś chce 4 furtki bo chce, to nie ma problemu, ale pisanie że jest mało miejsca w 6er etc, to cytując klasyka 'byzydury'. stereotyp, fotel + złudzenie optyczne przez opadającą linie dachu, jest troche mniej niż w E60, ale litości... wystarczy usiąść tu i tam.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:26 
Przyjaciel forum

Ja bym poszukał E60 550i lub 335i E90 E91 lub nawet E92 (mimo wszystko w coupe z tyłu i tak masz dużo więcej miejsca niż w e63)
W/w auta są dość niezawodne i bezproblemowe do tego takie 335i po programie będzie nawet szybsze niż RS4.
M5 to niestety kłopotliwe auto RS4 też dlatego mimo młodych roczników ceny są niskie a np M3 trzyma cenę dość porządnie bo jest w miarę bezproblemowe.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:41 
Administrator

E92 ostatnio nie dość że jest lepsze od F32, którego nikt nie dotykał to jeszcze większe od 6er :D Widzę robi się kolejny kultowy po E30 na wąskiej lampie i E36 z mitycznym 2.8 R6 model ;)

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:54 
Przyjaciel forum

Kyo Ty jak zwykle patrzysz w katalogi jeździłeś kiedy E63 próbowałeś siadać z tyłu??
Kolega ma takie auto i sporo nim podróżowałem sam miałem zamiar kupić ale niestety odpadło właśnie ze względu na miejsce z tyłu bo tam dziecko starsze niż 4-5lat czy ktokolwiek dorosły nie ma szans normalnie siedzieć a E92 robiłem już kilkukrotnie trasy po 300-400km w 4 dorosłe osoby pozycja z tyłu jest dość pionowa ale poza tym miejsca jest wystarczająco.
E63 jest dużym autem ale długa maska i duży bagażnik sprawiły,że z tyłu nie ma miejsca jest to raczej auto 2+2 niż typowe 4 osobowe coupe.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:56 
Administrator

--==Mały==-- napisał(a):
Kyo Ty jak zwykle patrzysz w katalogi jeździłeś kiedy E63 próbowałeś siadać z tyłu??

A jak Ci się wydaje? W ogóle odzywałbym się nie siadając czy jeżdżąc tymi autami?

--==Mały==-- napisał(a):
E63 jest dużym autem ale długa maska i duży bagażnik sprawiły,że z tyłu nie ma miejsca jest to raczej auto 2+2 niż typowe 4 osobowe coupe.

Oj, porównaj sobie długość maski/bagażnika e60 i e63. Powiem Ci tak. Kierownica, lusterka, są w tym samym miejscu, jak nałożysz oba auta na siebie. Siedzenie tylne nieco mniej pochyłe niż w E60 i rzeczywiście jest 'minimalnie' mniej miejsca.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:58 
Forumowicz

hehe Wydawało mi się, że kolega ma pod 2m wzrostu, jeździ 6er i chce coś bardziej przestronnego, ale chyba pomyliłem tematy bo w tym polecacie komuś 3er :rotfl:

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:58 
Przyjaciel forum

Po tym co piszesz mam wrażenie,że jednak nie próbowałeś tam siadać bo miejsca na nogi nie ma wcale.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 08:59 
Administrator

No skoro dla niego 6er jest małe, to tylko 7er, CL, s klasa, A8 go zadowolą.

--==Mały==-- napisał(a):
Po tym co piszesz mam wrażenie,że jednak nie próbowałeś tam siadać bo miejsca na nogi nie ma wcale.

No ja mam wrażenie że obok tych aut nie stałeś, po tym co piszesz. Widzisz jak wrażenie może być odmienne od rzeczywistości. Obaj mieliśmy z tymi autami do czynienia, mniej czy bardziej, a inaczej je postrzegamy. Nawiasem mówiąc jest to intrygujące.
Mamy zupełnie ale to zupełnie inne odczucia z tych aut, stąd różnica zdań.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 09:05 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
No skoro dla niego 6er jest małe, to tylko 7er, CL, s klasa, A8 go zadowolą.

--==Mały==-- napisał(a):

No ja mam wrażenie że obok tych aut nie stałeś, po tym co piszesz. Widzisz jak wrażenie może być odmienne od rzeczywistości. Obaj mieliśmy z tymi autami do czynienia, mniej czy bardziej, a inaczej je postrzegamy. Nawiasem mówiąc jest to intrygujące.
Mamy zupełnie ale to zupełnie inne odczucia z tych aut, stąd różnica zdań.

Prosze jakaś obiektywna ocena wraz z pokazem - http://www.youtube.com/watch?v=rjRy0sZ2YuE
ocena miejsca z na tyle od 4:45 jakby co :)

możemy poprosić kogoś kto miał wcześniejsze 6er o zdanie czy się pod względem miejsca na nogi różnią (jeśli jest jakaś różnica to raczej nie na + i tak ale niech już się wypowie ktoś kto ma)

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 09:17 
Przyjaciel forum

z ostatniego spota w RZ
musicie zapytac chlopakow jak im sie siedzialo z tylu...

Obrazek

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 09:18 
Przyjaciel forum

http://youtu.be/BotQiSw1Dg0?t=11s

Tutaj również widać ile miejsca zostaje na nogi w takim aucie ja nie wiem Kyo Ty chyba jeździłeś E63 w longu ;)
Darek ma 1er i 6er i jak sam napisał nawet 1er ma z tyłu więcej miejsca na nogi a Ciebie dziwiło,że pisałem tak o E92.
E92 jeździłem kilkukrotnie w 4 osoby dłuższe trasy i nie było problemu w E63 raz zdarzyło nam się zrobić 100KM w 4 dorosłe osoby i była to masakra przedni pasażer i kierowca musieli podsuwać fotele,żeby w ogóle z tyłu dało się usiąść tym samym nikt nie podróżował wygodnie tak jak by chciał.

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 09:20 
Administrator

Nie wiem czy Darek mówi o coupe czy swoim cabrio (a może i o swoim coupe ;)), ale w cabrio chyba jest mniej miejsca, ale nie siedziałem to nie powiem. Ja miałem styczność z 6er w coupe.

--==Mały==-- napisał(a):
Kyo Ty chyba jeździłeś E63 w longu

No może :hyhy: Special edition long :D

PostNapisane: 24 czerwca 2013, 09:37 
Przyjaciel forum

--==Mały==-- napisał(a):
Darek ma 1er i 6er i jak sam napisał nawet 1er ma z tyłu więcej miejsca na nogi a Ciebie dziwiło

akurat ja pisalem tylko to co mowil moj syn, nie tyczylo sie to nog tylko raczej miejsca nad glowa..

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1