pucha napisał(a):
Odkopię bo mam pytanko co do właśnie zawieszenia do E36 Compact. Powiedzcie mi jedno bo i na forum i ogólnie na internecie znalazłem kilka wersji odpowiedzi, a moje pytanko czy PRZEDNIE zawieszenie z każdego innego E36 czy to coupe czy cabrio będzie pasować do Compact'a ? Bo tylne to wiem, że od E30 zaś przednie niektórzy mówią, że wszystko pasuje niektórzy, że tylko do Compacta to musi być. Bo szukam jakiegoś obniżonego zawieszenia używanego na przód coś ok. -60 a na portalach aukcyjnych do Compacta... prawie nic nie ma. Jak się kupuje nowe to też widziałem, że jest np konkretnie tylko do Comp. - stąd moje pytanko Koledzy
przednie zawieszenie jest konstrukcyjnie identyczne w compact/sedan/coupe/cabrio/touring
przy czym np. amortyzatory już identyczne nie są bo np. amory do touringa i cabrio są inne (inny numer, ale da się zamontować), zamienniki nie rzadko są sprzedawane jako identyczne dla wszystkich wersji nadwozia
tylne zawieszenie w compacie jest KONSTRUKCYJNIE ZBLIŻONE do e30, ale to nie jest to samo !!!
spróbuj kupić zawias z e30 i wsadzić do compacta, pasować pasuje, ale nagle okaże się, że koła są bardziej wciśnięte do wewnątrz budy