BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 14:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 22 lipca 2013, 16:38 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
xkrafft napisał(a):
Widzę, że jest tu sporo osób co znają się na androidzie wiec jeśli nikt mnie nie zlinczuje, że pisze o tym w tym temacie to chciałbym się o coś was zapytać, bo mi już ręce opadają, pisałem na forum androida ale nikt mi nie pomógł i żadnego podobnego problemu nie znalazłem, a mianowicie od pewnego czasu a dokładniej od około 3 tyg mam problem z zasięgiem w moim galaxy mini2 (GT S6500D) który z czasem coraz bardziej się nasilał, chodzi mianowicie o to ze często gubi on zasięg, wszyscy znajomi maja a ja nie, ale po jakiejś chwili już i ja mam, druga sprawa jest taka, ze nie wszystkie sms do mnie dochodzą, raz przyjdzie raz nie, wyjmowanie baterii nic nie daje, gdy przełożyłem kartę sim do drugiego telefonu od razu przyszło do mnie z 15 sms. Przywracałem ustawienia fabryczne i tez nic nie pomogło. Czy da się coś z tym zrobić w jakiś łatwy sposób, dodam że nie znam się za bardzo na telefonach typu smartphone, także jak ktoś by mógł coś wytłumaczyć i pomóc to byłbym bardzo wdzięczny.

Hard reset zrób, możliwe że końcówka mocy jest padnięta fabrycznie...

A ja teraz mam obecnie nokię C6 qwerty. Szukałem następcy po noki e71 i chyba znalazłem. Android fajny , ale hoojowe telefony go mają :P Po za tym ładowanie co 2 dzień to nie robota :D A korzystam i z poczty i z przeglądarki więc póki co jest ok :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 lipca 2013, 16:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
tak w ogóle bo siedze w branży fajne telefonik to LG Nexus 4 miażdży parametrami a cena nie jest zbyt wysoka na to co prezentuje

PostNapisane: 22 lipca 2013, 18:36 
Forumowicz

Moje BMW: 5
Kod silnika: m52b28
Zdzira 850I napisał(a):
tak w ogóle bo siedze w branży fajne telefonik to LG Nexus 4 miażdży parametrami a cena nie jest zbyt wysoka na to co prezentuje

no nie wiem czy 1500zł za telefon to niska cena ? :(

PostNapisane: 22 lipca 2013, 19:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
k13thelegend napisał(a):
to są telefony do dzwonienia/pisania maili, a nie parzenia kawy i robienia laski przez ekran jak wszechobecne smartfony

przekonałeś mnie :P czekam na ip 5s czyli pewnie do października
spędzam 3h dziennie w metrze, z bb bym się zanudził... poza tym z ip 4 byłem b.zadowolony myślę, że 5s też posłuży mi parę lat!

aha propo telefonów
bierzcie się do roboty bo czekają was nowe wydatki :hyhy:
Cytuj:
Centralny Ośrodek Informatyki MSW ogłosił przetarg na zakup 110 telefonów dla swoich pracowników. Taki telefon musi spełniać kilka warunków, by sprostać ich wymaganiom.

Pierwsza kwestia – system operacyjny. Ten oczywiście ma być jak najbardziej zaawansowany, a jednocześnie prosty w obsłudze i przyjazny użytkownikowi. Wybór padł zatem na platformę iOS 6. Krąg potencjalnych telefonów został tym samym dość mocno zawężony, ale mimo wszystko wciąż obejmuje m.in. leciwego już iPhone’a 3GS czy iPhone’a 4, a modele te można dziś nabyć za rozsądne pieniądze.

Poza systemem operacyjnym ważna jest też oczywiście mobilność urządzenia i wygoda jego użytkowania. Dlatego też COI stwierdził, że idealny telefon dla jego pracowników nie może być cięższy niż 115 gramów. Jest to oczywiście zrozumiałe, bo chyba każdy z nas pamięta, że ważącej 133 gramy Nokii 3310 po prostu nie dało się używać ze względu na zbyt dużą wagę. Swego czasu użytkowników tego telefonu można było zresztą łatwo rozpoznać na ulicy, bo wszyscy utykali na jedną nogę przez zbyt duże obciążenie w kieszeni.

Czy ministerstwo potrzebuje Transformerów Asusa?

Tak się akurat niefortunnie złożyło, że iPhone 4S waży 140 gramów, iPhone 4 137 gramów, a iPhone 3GS 135 gramów, więc wybór ogranicza się do ważącego 112 gramów iPhone’a 5. Trudno jest mi sobie wyobrazić nerwową atmosferę, jaka teraz musi panować w Centralnym Ośrodku Informatyki. Jego pracownikom nie zależy na wielkich ekranach Full HD, milionach rdzeni i nie wiadomo jakiej mocy obliczeniowej, a i tak zmuszeni są zakupić za nasze pieniądze 110 egzemplarzy jednego z najdroższych smartfonów na rynku.

Jeden z przedstawicieli COI zapewnia jednak, że nasze pieniądze z naszych podatków zostaną rozdysponowane z głową:

Nie ograniczamy w żaden sposób konkurencji. Dlatego że ten aparat jest sprzedawany przez wszystkich dużych operatorów działających w Polsce. Oczywiście nie będziemy płacić po 2,5 tys. za jeden telefon, gdyż kupujemy je z abonamentem, a to znacznie obniża cenę.
Trudno się z jego słowami nie zgodzić. Przy podpisaniu kontraktu na dwa lata w wysokim abonamencie koszt jednego iPhone’a będzie z pewnością znacznie niższy. Szkoda tylko, że całkowita cena będzie sporo wyższa niż jakieś śmieszne 2,5 tysiąca złotych.

http://komorkomania.pl/2013/07/22/msw-z ... -iphoney-5

PostNapisane: 22 lipca 2013, 19:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: E81
Kod silnika: N54b30a
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=172345
mile_end napisał(a):
k13thelegend napisał(a):
to są telefony do dzwonienia/pisania maili, a nie parzenia kawy i robienia laski przez ekran jak wszechobecne smartfony

przekonałeś mnie :P czekam na ip 5s czyli pewnie do października
spędzam 3h dziennie w metrze, z bb bym się zanudził... poza tym z ip 4 byłem b.zadowolony myślę, że 5s też posłuży mi parę lat!

Dokładnie, w Twoim przypadku smartfon to bardzo dobre wyjście, polecił bym Ci PS Vite, ale póki co mało gier, za to za kilka miesięcy jak wyjdzie ps4 i Vita ruszy z kopyta, to będzie ekstra alternatywą na długie podróże w metrze :ok:

Galeria Compacta 325ti
https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=161392&start=0

Galeria M5:
https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=158685&start=0

Galeria jedynki 135i:
https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=172345

PostNapisane: 22 lipca 2013, 19:48 
Przyjaciel forum

jest tani w stosunku do parametrów jakie daje o to mi chodziło

apple najbardziej przereklamowana marka wg mnie obecnie nic ciekawego nie daje

PostNapisane: 22 lipca 2013, 21:10 
Forumowicz

Moje BMW: 5
Kod silnika: m52b28
Zdzira 850I napisał(a):
jest tani w stosunku do parametrów jakie daje o to mi chodziło

apple najbardziej przereklamowana marka wg mnie obecnie nic ciekawego nie daje

to co ma takiego czego nie ma np.s3,sony xperia t,to ta sama pólka cenowa,pytam z ciekowści bo pierwsze słyszę o tym lg,a interesują mnie opinie użytkowników ,a nie dane papierowe ;)

PostNapisane: 22 lipca 2013, 21:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
k13thelegend napisał(a):
Dokładnie, w Twoim przypadku smartfon to bardzo dobre wyjście, polecił bym Ci PS Vite, ale póki co mało gier, za to za kilka miesięcy jak wyjdzie ps4 i Vita ruszy z kopyta, to będzie ekstra alternatywą na długie podróże w metrze

Nie czuł bym się dobrze z zabawką, mam już swoje lata trzeba zachować powagę
co do przereklamowania apple
cena jest naprawdę z kosmosu, ale spróbowałem androida i jak dla mnie to nie porozumienie, chaos, miliard telefonów, ten dostaje aktualizacje, ten nie, tom tom działa na s3 na galaxy note nie działa bo rozdzielczość na ta, sorry burdel na kółkach
poza tym cała polityka samsunga wychodzę ze sklepu z najnowszym szajsungiem obracam się, a tu kolejne dwa nowe modele, wracam do domu,odpalam kompa a tu już jest 15 następców mojego telefonu
Apple jest bardziej jak porsche, wychodzi nowy model za jakiś czas jego delikatny lifting, przez co nie czuje się, że mam stary telefon,
no i iOS wychodzi dla wszystkich telefonów naraz a nie najpierw dla najnowszego modelu a reszta głąbów, z często paro miesięcznymi telefonami niech czeka...

PostNapisane: 23 lipca 2013, 09:27 
Przyjaciel forum

nexus ma typowo mocne parametry porównywalne z S4 które kosztuje 30% więcej nie mówie tu o aparacie ale procek i ram a to podstawa każdego smartfona

co do apple może i ios wychodzi razem na wszystko ale bez przesady androida aktualizacje co wazniejsze sa na wszystkei telefony ja akurat najbardziej lubie HTC samsung tez mnie nie powala htc topowe modele wprowadza dosyć rzadko to raz dwa na adnroida nie musze płacić za byle aplikację jak na apple do tego mój andorid dogada się bez bólu z innymi telefonikami z androidem czyli 80% rynku samrtofnów i z kompem a apple to takie zamkniete kółko z niczym nie współpracuje a jak ma zacząc to albo za to zapłać albo się namordój pół dnia zeby zgrac głupie zdjęcia czy coś w tym stylu

wg mnie apple jest fajny w usa gdzie jest tez masa ich sprzetu w stylu komputery itp i nie kosztuje tyle co u nas że o rocznej gwarancji najlepszych telefonów nie wspomnę ;)

PostNapisane: 23 lipca 2013, 09:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
mile_end napisał(a):
no i iOS wychodzi dla wszystkich telefonów naraz a nie najpierw dla najnowszego modelu a reszta głąbów, z często paro miesięcznymi telefonami niech czeka...

tzn jakich wszystkich jak jest tylko jeden model i jedna marka w danym momencie? w androidzie masz do wyboru do koloru, chcesz maly i prosty telefon za 300zł to masz , chcesz flagowca ktory ma ekran 5" to tez masz..

mile_end napisał(a):
Apple jest bardziej jak porsche,

taaa chyba jak mercedes, wydaje ci sie ze masz prestiżowe auto a masz tak naprawdę gó...

PostNapisane: 23 lipca 2013, 11:54 
Przyjaciel forum

Darek napisał(a):
taaa chyba jak mercedes, wydaje ci sie ze masz prestiżowe auto a masz tak naprawdę gó...

:]

PostNapisane: 23 lipca 2013, 12:34 
Forumowy terrorysta

mile_end napisał(a):
aha propo telefonów
bierzcie się do roboty bo czekają was nowe wydatki :hyhy:
Cytuj:
Centralny Ośrodek Informatyki MSW ogłosił przetarg na zakup 110 telefonów dla swoich pracowników. Taki telefon musi spełniać kilka warunków, by sprostać ich wymaganiom.

Pierwsza kwestia – system operacyjny. Ten oczywiście ma być jak najbardziej zaawansowany, a jednocześnie prosty w obsłudze i przyjazny użytkownikowi. Wybór padł zatem na platformę iOS 6. Krąg potencjalnych telefonów został tym samym dość mocno zawężony, ale mimo wszystko wciąż obejmuje m.in. leciwego już iPhone’a 3GS czy iPhone’a 4, a modele te można dziś nabyć za rozsądne pieniądze.

Poza systemem operacyjnym ważna jest też oczywiście mobilność urządzenia i wygoda jego użytkowania. Dlatego też COI stwierdził, że idealny telefon dla jego pracowników nie może być cięższy niż 115 gramów. Jest to oczywiście zrozumiałe, bo chyba każdy z nas pamięta, że ważącej 133 gramy Nokii 3310 po prostu nie dało się używać ze względu na zbyt dużą wagę. Swego czasu użytkowników tego telefonu można było zresztą łatwo rozpoznać na ulicy, bo wszyscy utykali na jedną nogę przez zbyt duże obciążenie w kieszeni.

Czy ministerstwo potrzebuje Transformerów Asusa?

Tak się akurat niefortunnie złożyło, że iPhone 4S waży 140 gramów, iPhone 4 137 gramów, a iPhone 3GS 135 gramów, więc wybór ogranicza się do ważącego 112 gramów iPhone’a 5. Trudno jest mi sobie wyobrazić nerwową atmosferę, jaka teraz musi panować w Centralnym Ośrodku Informatyki. Jego pracownikom nie zależy na wielkich ekranach Full HD, milionach rdzeni i nie wiadomo jakiej mocy obliczeniowej, a i tak zmuszeni są zakupić za nasze pieniądze 110 egzemplarzy jednego z najdroższych smartfonów na rynku.

Jeden z przedstawicieli COI zapewnia jednak, że nasze pieniądze z naszych podatków zostaną rozdysponowane z głową:

Nie ograniczamy w żaden sposób konkurencji. Dlatego że ten aparat jest sprzedawany przez wszystkich dużych operatorów działających w Polsce. Oczywiście nie będziemy płacić po 2,5 tys. za jeden telefon, gdyż kupujemy je z abonamentem, a to znacznie obniża cenę.
Trudno się z jego słowami nie zgodzić. Przy podpisaniu kontraktu na dwa lata w wysokim abonamencie koszt jednego iPhone’a będzie z pewnością znacznie niższy. Szkoda tylko, że całkowita cena będzie sporo wyższa niż jakieś śmieszne 2,5 tysiąca złotych.

http://komorkomania.pl/2013/07/22/msw-z ... -iphoney-5

Ustawka pod iPhone’a 5 :kwasny: : . Jak słysze,ze
Cytuj:
nasze pieniądze z naszych podatków zostaną rozdysponowane z głową
to przypomina mi się http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 81208.html nieczynne blisko 7000 terminali policyjnych, ktore kosztowały ponad 130 mln zl, bo ktoś nie dopilnował terminów i nie zauważyl, ze konczy sie umowa z operatorem i tym samym nie została rozpoczeta procedura przetargowa itd, itp

PostNapisane: 23 lipca 2013, 14:41 
Częsty bywalec

na pewno...samsung robi telefony na sztuki nie na jakość tak jak Apple,po co jest ten galaxy s4? bardzo dużo sie nie różni od S3-no ale przecież nowy super model za cene 2000tyś.zł. Apple jest proste,od włączenia telefonu już wiadomo o co w nim chodzi a nie tak jak androidy-miliony jakichś dziwnych ustawień,aktualizacji...
iOS użytkuję 2 lata i NIGDY mi się nie zaciął,a na Androidzie często to miało miejsce. iPhone to gów...? pod jakim względem? pod tym że nie ma z nim żadnych problemów i że telefony ich marki się nie psują jak to bywa z samsungami czy innym badziewiem? :wstyd:

PostNapisane: 23 lipca 2013, 16:56 
Przyjaciel forum

PaTrYk009 napisał(a):
na sztuki nie na jakość tak jak Apple

:rotfl: :rotfl:

PaTrYk009 napisał(a):
bardzo dużo sie nie różni od S3-no ale przecież nowy super model za cene 2000tyś.zł

powiedział co wiedział.. >> srajfon 4S >>> fajfon.. to samo co opisujesz o samsungu to robi sie w apple
poczytaj sobie http://applefobia.blogspot.com/

PaTrYk009 napisał(a):
Apple jest proste,od włączenia telefonu już wiadomo o co w nim chodzi

taaa jakbym szukal prostego telefonu to bym kupil Nokie 6310i.

PaTrYk009 napisał(a):
miliony jakichś dziwnych ustawień,aktualizacji...

to sie nazywa personalizacja, moj pulpit wyglada tak jak ja chce a nie jak jacys kolesie ktorzy maja inny gust niz ja..

PaTrYk009 napisał(a):
iPhone to gów...? pod jakim względem?

pod kazdym

PaTrYk009 napisał(a):
że telefony ich marki się nie psują jak to bywa z samsungami czy innym badziewiem

oczywiscie ze sie nie psuja:) poczytaj sobie prase branzowa a nie "komputerswiat"

PaTrYk009 napisał(a):
iOS użytkuję 2 lata i NIGDY mi się nie zaciął

moze masz srajfona 3? poczta email juz w nim jest? a apart wiekszy niz 2Mpx?

na twoim miejscu bym sie nie osmieszal takimi wypowiedziami

z humorem o jablkach
http://applefobia.blogspot.com/

PostNapisane: 23 lipca 2013, 17:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Serio trzeba mieć smutne życie żeby się tak jakimiś telefonami gorączkować :rotfl:
Jak kupujecie np. drukarkę to też spędzacie kilkanaście godzin na analizowania za i przeciw i świętych wojenkach? :rotfl:

A z Apple to jest dokładnie jak z takim BMW, wzbudza negatywne emocje... wśród nieposiadaczy :D

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 23 lipca 2013, 17:19 
Przyjaciel forum

Tomek napisał(a):
A z Apple to jest dokładnie jak z takim BMW, wzbudza negatywne emocje... wśród nieposiadaczy

coraz wiecej takich:) :rotfl:

PostNapisane: 23 lipca 2013, 17:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kiedyś miałem limitke Siemensa ME45, to dopiero był telefon, teraz już takich nie ma.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 lipca 2013, 20:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Czeka mnie wymiana telefonu i chyba wybiorę HTC One S Z520, trochę poszperałem w sieci i opinie ma dobre.. Jest dla niego jakaś alternatywa od Samsunga albo Sony?

PostNapisane: 29 lipca 2013, 20:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
co do HTC to trochę odrzuca brak aktualizacji. niedawno trochę czytałem i znalazłem info że chyba właśnie na ONE S nie wyjdzie najnowszy andek, gdzie telefon jest świeży. dla porównania na "starą" Xperię Arc S będzie on dostępny. niby nic ale jakoś nie świadczy to dobrze o firmie. ja bym brał T

PostNapisane: 29 lipca 2013, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: Było
Kod silnika: też był
Garaż: Wieśwagen.
Darek napisał(a):
Tomek napisał(a):
A z Apple to jest dokładnie jak z takim BMW, wzbudza negatywne emocje... wśród nieposiadaczy

coraz wiecej takich:) :rotfl:

pozdrawiam posiadaczy :) moja dziewczyna ma kilka "zabawek" z Aplla: ip 4s, ipad, ipod, macbook, jakies timecapsule. Ogólnie co rusz cos sie z tym szitem dzieje. Zero kompatybilności z innymi urzadzeniami - taka zamknieta grupa.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1