BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 13:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 19 września 2013, 10:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Ja jednak stawiałbym na Jagę w starciu z Podbeskidziem, w derbach Wisła, a w meczu Legia - Górnik obstawiałbym remis ze wskazaniem jednak na Górnika :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 września 2013, 05:56 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Podbeskidzie - Jagiellonia 0:1

Dzisiaj kolejne dwa mecze:
Piast - Widzew
Lech - Pogoń

PostNapisane: 21 września 2013, 10:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
.Jacek. napisał(a):
[b]Piast - Widzew
Lech - Pogoń

Piast planowo ogrywa Widzew (3:0), a w Poznaniu mała sensacja, która oczywiście mnie cieszy :P Lech przegrywa z Pogonią 1:2. Oglądałem mecz i muszę przyznać, że Lech się po prostu pogubił. Wiadomo, w kadrze brakuje sporej liczby zawodników, ale mimo wszystko, trener Rumak nie radzi już sobie z tym wszystkim.

Dzisiejsze mecze:

Lechia - Zawisza - Mimo wszystko "jedynka"
Cracovia - Wisła - Chyba remis.
Zagłębie - Korona - Nie mam pojęcia :P Jeśli już, to chyba w końcu Zagłębie.

PostNapisane: 21 września 2013, 22:54 
Forumowicz

Moje BMW: e46 325i
Kod silnika: m54
Derby Krakowa na remis. Mało brakowało a Cracovia w ostatniej minucie wywalczyłaby 3 pkt. Mecz ciekawy, sporo się działo. W Cracovii bardzo aktywny Nowak brakowało mu jak i całej drużynie tylko wykończenia w niektórych sytuacjach.

PostNapisane: 22 września 2013, 10:47 

A dzisiaj kolejne dwa mecze:

Ruch - Śląsk i Legia - Górnik, czyli spotkanie "na szczycie" tabeli.

PostNapisane: 22 września 2013, 12:47 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Zagłębie Lubin 2:0 Korona Kielce

Czyli w Kielcach z każdym meczem gorzej, a na horyzoncie Górnik i wyjazd do Gdańska.

PostNapisane: 22 września 2013, 13:02 
Forumowicz

binta napisał(a):
a w Poznaniu mała sensacja, która oczywiście mnie cieszy Lech przegrywa z Pogonią 1:2. Oglądałem mecz i muszę przyznać, że Lech się po prostu pogubił. Wiadomo, w kadrze brakuje sporej liczby zawodników, ale mimo wszystko, trener Rumak nie radzi już sobie z tym wszystkim.

Ja czekam na Formellę w pierwszej 11 samego na szpicy bądź z Teo. No i Henriquez sobie pewnie odpocznie za uderzenie Ławy, sędzia tego nie zauważył, ale powinien zostać zawieszony na 1 lub 2 mecze. No i teraz na pewno brakuje Drygasa (nie mogę pojąć jak można było tak długo stawiać na bezbarwnego Drewniaka), ciekawe czy uda im się Dudkę zakontraktować.

StreetFire7 napisał(a):
Zagłębie Lubin 2:0 Korona Kielce

Czyli w Kielcach z każdym meczem gorzej, a na horyzoncie Górnik i wyjazd do Gdańska.

Na pewno na + kolejna bramka Piecha.
Tak z ciekawości zapytam - wiadomo kiedy Korzeń będzie mógł grać?

edit/ Jeszcze o jednym zapomniałem wspomnieć na temat Lecha :) Widać jak Rumak szanuje młodych zawodników - woli wziąć na ławkę kontuzjowanego Pawłowskiego i Hamalainena niż kogoś z rezerw lub juniorów :wstyd:

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 23 września 2013, 10:30 

Już dzisiaj początek następnej kolejki w polskiej Ekstraklasie. Oto dzisiejsze mecze: Pogoń - Podbeskidzie i Piast - Lech.

PostNapisane: 23 września 2013, 22:21 

Matej23 napisał(a):
Tak z ciekawości zapytam - wiadomo kiedy Korzeń będzie mógł grać?

Mam nadzieję, że wejdzie z ławki już w meczu z Górnikiem. W każdym bądź razie trenuje już pełną parą od kilku tygodni, ale żadnego oficjalnego potwierdzenia możliwości wystawienia do składu nie ma.

Tymczasem został zwolniony trener od przygotowania fizycznego, niejaki Adamczewski, były rugbysta, który bardzo chciał zajeździć koroniarzy na treningach, a po drodze na mecz w Lubinie kazał chłopakom trenować.... na stacji Orlen :przestraszony: Każdy kibic jest zadowolony z tego zwolnienia.

PostNapisane: 24 września 2013, 05:58 

Wracając do wczorajszych meczów:
Pogoń - Podbeskidzie 2:1, piłkarze ze Szczecina jak dotąd spisują się całkiem dobrze, natomiast wręcz odwrotnie wygląda sytuacja "Górali", którzy z meczu na mecz zajmują coraz słabszą pozycję.

Piast - Lech 0:2, spotkanie drużyn ze środka tabeli, które póki co grają bardzo przeciętnie. Fajnie, że Lech w końcu się przełamał. Teraz czas na komplet punktów w nadchodzącym meczu z Widzewem :)

PostNapisane: 24 września 2013, 19:08 
Forumowicz

.Jacek. napisał(a):
Piast - Lech 0:2

Na + 2 gole Teo i młodzi w pierwszym

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 25 września 2013, 14:05 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Wracając do wczorajszych meczów:
Pogoń - Podbeskidzie 2:1, piłkarze ze Szczecina jak dotąd spisują się całkiem dobrze, natomiast wręcz odwrotnie wygląda sytuacja "Górali", którzy z meczu na mecz zajmują coraz słabszą pozycję.

Piast - Lech 0:2, spotkanie drużyn ze środka tabeli, które póki co grają bardzo przeciętnie. Fajnie, że Lech w końcu się przełamał. Teraz czas na komplet punktów w nadchodzącym meczu z Widzewem :)

Cieszy przede wszystkim zwycięstwo "Portowców" ;)

Dzisiejsze mecze widzę tak:

Śląsk - Cracovia - Jedynka
Widzew - Ruch - Remis
"Jaga" - Legia - Liczę na dwójkę, ale będzie ciężko.

PostNapisane: 26 września 2013, 08:49 
Przyjaciel forum

Wczorajsze typy mało udane, ale najbardziej oczywiście cieszy zwycięstwo Legii :)

Śląsk - Cracovia 0:3 - Czerwona kartka z 5 minuty dla Gikiewicza, w dużym stopniu ustawiła mecz. Cracovia mądrze "wypunktowała" Śląsk i zdobyła bardzo cenne 3 punkty.

Widzew - Ruch 0:1 - Byłem praktycznie pewien remisu w meczu przyjaźni. Tym bardziej, że obie drużyny bardzo potrzebują punktów. W Łodzi triumfują jednak "Niebiescy" , a komplet punktów jedzie do Chorzowa.

Jagiellonia - Legia 2:3 - Bardzo dobry mecz w wykonaniu Legii. Szkoda jednak dwóch straconych bramek. Najważniejsze są jednak punkty, tym bardziej, że graliśmy dzisiaj w mocno okrojonym składzie. Świetne zawody w wykonaniu Michała Żyro. 2 asysty, a mogły być kolejne (2 sytuacje "Sagana" i nieodgwizdany na Marku karny, który bez wątpienia się nam należał). Na plus również Rzeźniczak, fajnie do akcji ofensywnych włączał się również Brzyski oraz Broź. Do formy wreszcie wraca Łukasik, a Pinto pomału, ale bardzo pozytywnie wkomponowuje się w drużynę. Poza tym dobra zmiana Ojamy.

Ps.

Na zakończenie 9 kolejki, Korona podejmie w Kielcach Górnika. Jeśli "Koroniarze" nie zdobędą kompletu punktów, mogą na dłużej "zadomowić" się w strefie spadkowej. Z racji układu tabeli kibicuję oczywiście gospodarzom :)

PostNapisane: 26 września 2013, 13:11 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):

.Jacek., dobrze to ujałeś, przeciętnie. Pokazują to mecze i tym samym tabela, bilans wychodzi na 0, 10-10 (bramki) oraz 3-3-3 ( z-r-p).

PostNapisane: 26 września 2013, 23:04 

Korona Kielce 2:2 Górnik Zabrze

Przed meczem remis wziął bym w ciemno. Po meczu jest lekki niedosyt. W każdym bądź razie po ostatniej farsie w wykonaniu kopaczy z Kielc ten remis jest bardzo cenny, zwłaszcza, że były dwa gole, prowadzenie i wreszcie trochę radości w sercach kibiców. Teraz czekamy na chociaż by punkcik w Gdańsku ;)

BTW - bardzo cieszy dobry występ Markovica i całkiem niezły Trojanowskiego. Dobrze, że się łeby ogrywają bo widać, że tym się chce biegać.

PostNapisane: 27 września 2013, 10:35 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Korona Kielce 2:2 Górnik Zabrze

Przed meczem remis wziął bym w ciemno. Po meczu jest lekki niedosyt. W każdym bądź razie po ostatniej farsie w wykonaniu kopaczy z Kielc ten remis jest bardzo cenny

Mnie również cieszy ten wynik ;)

Czytałeś ostatnio wywiad (bodajże w Przeglądzie) z tym zwolnionym trener od przygotowania fizycznego ?? Z tego co pamiętam, pisałeś, że dziwny człowiek i każdy się z tego zwolnienia cieszy. Powiem Ci, że ten artykuł był mądry, konkretny i pozytywny. W dużym sensie rozumiem tego człowieka. Ale z drugiej strony, to tylko wypowiedź jednej ze stron :)

Ps. Dzisiaj rozpoczynamy 10 kolejkę. Podbeskidzie podejmie u siebie piłkarzy z Gliwic. Ciężki mecz do typowania... :)

Nie można też nie wspomnieć o tym, że nowym trenerem Zagłębia został Orest Lenczyk, a Widzew zwolnił Pana Mroczkowskiego.

http://transfery.info/60695,oficjalnie- ... m-zaglebia
http://transfery.info/60688,oficjalnie- ... -zwolniony

PostNapisane: 27 września 2013, 11:12 

binta napisał(a):
Powiem Ci, że ten artykuł był mądry, konkretny i pozytywny. W dużym sensie rozumiem tego człowieka. Ale z drugiej strony, to tylko wypowiedź jednej ze stron

Od ludzi, którzy oglądali treningi Korony wiem, że przemęczał piłkarzy i zachowywał się wobec nich jak buc, mocno chamsko i z arogancją. Nawet Jakub Rzeźniczak na tweeterze skomentował, że nie wierzy, że Koroniarze pili colę w przerwie meczu. Szczerze mówiąc też nie wierzę. W Kielcach jest ogólnie niezła beka z gościa. Powstał nawet profil na FB "Pier*olę ból, jem nutellę" :D

Z resztą klub już oficjalnie odpowiedział:
http://www.korona-kielce.pl/news,6064-oswiadczenie.html

PostNapisane: 27 września 2013, 14:28 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Powiem Ci, że ten artykuł był mądry, konkretny i pozytywny. W dużym sensie rozumiem tego człowieka. Ale z drugiej strony, to tylko wypowiedź jednej ze stron

Od ludzi, którzy oglądali treningi Korony wiem, że przemęczał piłkarzy i zachowywał się wobec nich jak buc, mocno chamsko i z arogancją. Nawet Jakub Rzeźniczak na tweeterze skomentował, że nie wierzy, że Koroniarze pili colę w przerwie meczu. Szczerze mówiąc też nie wierzę. W Kielcach jest ogólnie niezła beka z gościa. Powstał nawet profil na FB "Pier*olę ból, jem nutellę" :D

Z resztą klub już oficjalnie odpowiedział:
http://www.korona-kielce.pl/news,6064-oswiadczenie.html

No właśnie czytałem to wcześniej. Po głębszych przemyśleniach, jak najbardziej trzymałbym stronę klubu i zawodników. Być może jeden - dwóch mu podpadło, i facet po zwolnieniu domówił już sobie swojego historie.

Byłeś wczoraj na meczu ?? Pozycja Pachety jest zagrożona ??

PostNapisane: 27 września 2013, 14:40 

Jeśli był by to facet doświadczony i szanowany, to można by się tym było przejmować, ale rzecz w tym, że to gość "znikąd" więc ciężko się z nim liczyć. Mniejsza z nim.

binta napisał(a):
Byłeś wczoraj na meczu ?? Pozycja Pachety jest zagrożona ??

Byłem. Myślę, że Pacheta nie jest zagrożony. Wygląda na to jak by powoli zaczął łapać kontakt z zawodnikami, pokazał to Jacek Kiełb, który wyrażał się bardzo pozytywnie o trenerze, a także zaskoczyła mnie fota z wczorajszego meczu z Maćkiem Korzymem.

Obrazek

Wprawdzie po każdym golu Górnika śpiewaliśmy "Gramy o wszystko, Pacheta wchodź na boisko", ale więcej w tym było humoru niż hejtu. Ogólnie kibiców jeszcze do siebie nie przekonał, ale miejmy nadzieję, że zrobi to bardzo szybko bo Leszek Ojrzyński na każdym meczu bacznie obserwuje poczynania nowego szkoleniowca.
Foto z wczoraj.
Obrazek

Ostatnio odbyła się w Kielcach msza z okazji rocznicy śmierci Małpy, kibica zasztyletowanego przez nożowników Wisły w Kielcach. Pojawił się na niej Leszek Ojrzyński czym jeszcze bardziej zapunktował u kibiców choć wszyscy są przekonani, że nie to było celem jego wizyty w kościele.

Ogólnie rzecz biorąc może coś wreszcie ruszy. Pyłypczuk ciągnie grę, młodzi też łapią coraz lepsze występy, potrzeba tylko troszkę pozytywnej energii, wiary i będzie OK ;)

PostNapisane: 27 września 2013, 16:28 
Przyjaciel forum

Dzięki za szczegółową odpowiedź :ok: Faktycznie fajne i pozytywne ujęcie trenera z Korzymem. Liczę, że Korona weźmie się w garść i zacznie zdobywać punkty, bo to drużyna na pierwszą ósemkę ligi. Na pewno nie na spadek. Z całym szacunkiem, ale niech "leci" drużyna pokroju Podbeskidzia.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1