kacpercio napisał(a):
GP-T1000 napisał(a):
Frank napisał(a):
Eko- polityka.... coż zrobić...Dawne Emki poki co odeszły w niepamięć..
No niestety. Przez te ich eko odchodzą coraz mocniej od konkurencji. Ok, osiągami dorównują AMG i RS, ale jednak w AMG i RS są silniki które powstały dla tych modeli a nie przerobione i wsadzone do M.
Mi się akurat ten postęp podoba jeśli chodzi o obecną generację M6. Miałem niedawno okazję być przewiezionym takim autem i zrobiło na mnie duże wrażenie. Auto wyrywa z każdych obrotów z każdego biegu. Jest komfortowe i wygodne również do poruszania się po mieście, właśnie ze względu na silnik i skrzynię. Jak chcesz jest ciche a jak pogmerasz trochę w ustawieniach może być głośne. Dźwięk na zewnątrz osobiście też mi się podoba. Nie jest to gulgoczące amerykańskie V8 ale z wydechów mruczy niskim, przyjemnym dla ucha basem.
Tak, mnie też się takie połączenie podoba, ale w 650i, a jak chce oszczędne auto to kupuje 640d chociaż to też dla mnie porażka mieć np diesla w Cabrio

M6 powinno być autem przede wszystkim nastawionym na osiągi, przy danych katalogowych nie powinno się podawać CO2/km tylko adrenaliny/km. Tu nie powinno być kompromisu. Tak jak w RS i AMG. Te auta brzmią jak dzikie. Często spotykam na ulicy RS, AMG i M no i niestety muszę ze smutkiem powiedzieć że jeśli chodzi o brzmienie to te dwa pierwsze wygrywają i to zdecydowanie

. Poprzednie M miało coś co je odróżniało od AMG i RS, wolnossący mocny silnik i ten piękny dźwięk na wysokich obrotach
No tak, świat się zmienia... porsche turbo ma system start/stop. Tylko czekać na opcje LPG lub CNG.