BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 18:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 8 października 2013, 20:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: 740i, M3
Czy ktoś tutaj pawa wstrętem do pisania na dotykowych wyświetlaczach i ma jakieś ciekawe rozwiązanie tego problemu? Od ponad dwóch lat mam jeden i ten sam telefon który swoją prędkością doprowadza mnie do szału - HTC Desire Z. Piszę dużo maili w biegu i inna forma wprowadzania tekstu poza porządną klawiaturą QWERTY nie wchodzi w grę. W zasadzie tak się przyzwyczaiłem do korzystania z tej klawiatury że nie pamiętam kiedy ostatnim razem napisałem choćby słowo używając ekranu dotykowego. Nie chodzi mi o coś pokroju Blackberry a o porządną klawiaturę w szybkim telefonie z dużym wyświetlaczem - jest w ogóle coś takiego na rynku?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 października 2013, 20:09 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Inur, Miałem podobne obawy i chyba nic nie ma takiego. Swype rozwiązuje, ale tylko po części problem. Trzeba uważać na literówki i jakoś da się żyć.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 8 października 2013, 20:43 
Częsty bywalec

Myślałem że coś przeoczyłem ale też ostatnio szukałem i nic nie znalazłem - jest jedynie jakaś Motorola, nie dość że niedostępna w Europie to ciesząca się złą sławą. Niby ma wyjść coś takiego:

http://www.komputerswiat.pl/nowosci/sma ... kacja.aspx

Chyba zrobię reset telefonu żeby go odmulić i poczekam jeszcze parę miesięcy...

PostNapisane: 8 października 2013, 21:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Inur, zrób hardreset i zaktualizuj softa. Pewnie masz Androida 2,2 Froyo, wrzucisz 4,0 i powinno Ci odmulić troche telefonik.

PostNapisane: 8 października 2013, 21:38 
Zacna persona forum

Ja przez krótki czas miałem nokie e7, dla mnie była ok, a czy jej parametry Ci odpowiadają to będziesz wiedział sam jak coś o niej poczytasz.

PostNapisane: 8 października 2013, 22:09 
Częsty bywalec

Nokii już nigdy więcej :zly: Ostatnią E52 celowo rozjechałem samochodem ze złości.

waskii napisał(a):
Inur, zrób hardreset i zaktualizuj softa. Pewnie masz Androida 2,2 Froyo, wrzucisz 4,0 i powinno Ci odmulić troche telefonik.

Mówisz że nowszy soft odmuli? Nie znam się na tym ale na mój rozum soft pod nowsze (lepsze) telefony będzie bardziej obciążający dla procka czy się mylę?

PostNapisane: 9 października 2013, 06:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Kot ja używam od jakiegoś czasu Xperii Z1 i jestem bardzo zadowolony. Telefon BARDZO dobrze wykonany a to dla mnie dość ważne, działa bez zarzutów, zdjęcia faktycznie robi bardzo fajne a i bateria jest jak na dzisiejsze czasy świetna. Troszkę może przeszkadzać fakt, że telefon w przeciwieństwie do np Samsunga Galaxy S4 jest bardziej kwadratowy co moim zdaniem jest mnie wygodne.

PostNapisane: 9 października 2013, 07:05 
Zacna persona forum

Inur napisał(a):
Nokii już nigdy więcej :zly: Ostatnią E52 celowo rozjechałem samochodem ze złości.

waskii napisał(a):

Mówisz że nowszy soft odmuli? Nie znam się na tym ale na mój rozum soft pod nowsze (lepsze) telefony będzie bardziej obciążający dla procka czy się mylę?

Może być minimalnie bardziej obciążony, ale będzie lepsza optymalizacja systemu, lepiej i szybciej dostępne dla softu bilbioteki danych etc. Możesz spróbować przesiąć się na 4,0 lub na 2,3,6.

PostNapisane: 9 października 2013, 10:01 
Uzależniony od forum :)

kri100s, dzięki za info. Tak właśnie się zastanawiam że Sony będzie dla mnie najlepsze. E71 topiłem dwa razy, E61 raz.. W sumie każdy telefon topiłem :) Ale też każdy nie raz upadł.... :rotfl: Ciekawe ile sony sobiie liczy za szybkę :)

PostNapisane: 9 października 2013, 10:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
Inur napisał(a):

ja mam swoją E7 prawie 2lata i żadnego problemu :)

a jak Ty używam qwerty cały czas i jak Ty mam problem co dalej.... chyba kupię kolejną E7 :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 9 października 2013, 10:08 

rorafalki, ja właśnie od wielu lata miałem qwerty, poza N95 (która też nie raz upadła). Teraz jednak nastał czas na smarfona, bez klawiatury. Jednak wolę większy ekran do internetu, zdjęć, nawigacji. Jak chcesz koniecznie qwerty to kolega jest bardzo zadowolony z Blackberry. Wcześniej miał Nokię E72. Ostatnio wypadł mu klawisz to mu wymienili na drugi nowy...

PostNapisane: 9 października 2013, 10:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
KotSylwester napisał(a):
rorafalki, ja właśnie od wielu lata miałem qwerty, poza N95 (która też nie raz upadła). Teraz jednak nastał czas na smarfona, bez klawiatury. Jednak wolę większy ekran do internetu, zdjęć, nawigacji. Jak chcesz koniecznie qwerty to kolega jest bardzo zadowolony z Blackberry. Wcześniej miał Nokię E72. Ostatnio wypadł mu klawisz to mu wymienili na drugi nowy...

nie zapominajmy, że telefon w głównej mierze jest do dzwonienia. Reszta fajnie jak jest, ale nie jest to "must have". Rozsuwana qwerty bardzo pomaga przy pisaniu dosyć skomplikowanych SMS (które piszę) oraz ułatwia korzystanie ze skrzynki email.
poza tym dobrze jak telefon ma normalne wymiary, a nie tabletu ;)

blackberry miałem 2 na testach - dziękuję :P

Obrazek

PostNapisane: 9 października 2013, 10:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
KotSylwester napisał(a):
kri100s, dzięki za info. Tak właśnie się zastanawiam że Sony będzie dla mnie najlepsze.

Nie ma problemu, daj koniecznie znać jak już kupisz jakie masz odczucia.

PostNapisane: 9 października 2013, 12:17 
Zacna persona forum

Inur napisał(a):
Ostatnią E52 celowo rozjechałem samochodem ze złości.

mojej malo brakowalo zeby spotkalo ja to samo. Przereklamowana i tyle, jedynie bateria dobra poza tym kupa.
Glosnik trzeszczy, wyswietlacz padl dwa razy razem z softem. Zmienilem na galaxy s3 chociaz nie przepadalem za dotykowym to juz sie przyzwyczailem i jest ok. Jak narazie zlego slowa nie powiem :]

PostNapisane: 9 października 2013, 12:41 
Zacna persona forum

wojtasWLK napisał(a):
Glosnik trzeszczy, wyswietlacz padl dwa razy razem z softem.

W mojej padła płyta główna. Z tego co się orientuje czasami zdarzają się problemy z ładowaniem. Dosyć awaryjny model.

PostNapisane: 9 października 2013, 14:36 
Pierwsze kroki

Garaż: było E30 1.8 is, aktualnie włoszczyzna
Niestety mineły czasy bezawaryjnych telefonów.

PostNapisane: 9 października 2013, 15:05 

dyfer napisał(a):
Niestety mineły czasy bezawaryjnych telefonów.

Zgadzam się. Minęły i to lata temu!

PostNapisane: 9 października 2013, 16:08 
Zacna persona forum

eee tam panowie, mój samsung s2 zalany był dwa razy, poszedł do naprawy i mi to za 50zł naprawią bo tylko jakieś tam mikrokondensatory są uszkodzone, a procesor, reszta płyty, wyświetlacz itd wszystko sprawne... Raz się kąpał w desczu, raz w jeziorze. :P

PostNapisane: 9 października 2013, 18:48 
Forumowy terrorysta

wojtasWLK napisał(a):
Inur napisał(a):
Ostatnią E52 celowo rozjechałem samochodem ze złości.

mojej malo brakowalo zeby spotkalo ja to samo. Przereklamowana i tyle, jedynie bateria dobra poza tym kupa.
Glosnik trzeszczy, wyswietlacz padl dwa razy razem z softem.

2 szt E52 oraz E72, sprawdzają się idealnie do tego do czego słuzy telefon komórkowy czyli rozmowy, sms, mms, wspomniana bateria to duzy +. Nawigacja garmin tez dobrze funkcjonuje. Ktoś powie, ze maly ekran, ale przy nawigowaniu nie patrze cały czas w wyświetlacz. Jestem zadowolony.

Natomiast jeśli ktoś szuka urządzenia multimedialnego i to jest priorytet, a telefonowanie, smsowanie przy okazji, to tym osobom nie przypadnie do gustu E52 czy E72.

PostNapisane: 9 października 2013, 19:24 

Tylko czy Garmin to dobra nawigacja? Miałem przez chwilę ale jakąś niedopracowaną więc nie byłem zadowolony ale może dopracowali. Automapę uważam za bardzo słabą. Tomtom za genialną. To co dla mnie jest minusem Automapy to brak guzika "objazd najbliższe X metrów" oraz znajdż stację benzynową "PO DRODZE" "W POBLIŻU" lub "W POBLIŻU MIEJSCA DOCELOWEGO". Ale niestety am ma chyba najlepsze mapy dla PL, chociaż jednej wioski mi nie znalazła mimo że była na mapie :) TOMTOM ma te podstawowe (wg.mnie) rzeczy ale znowu gorsze mapy :(

Dla mnie telefon musi spełniać rolę kilku rzeczy, niestety bo jak wiadomo w kompromisach trzeba iść na ustępstwa. ;)

A co do baterii to wg.mnie jest dziwna tendencja. Kiedyś bateria w komórce trzymała długo a producenci telefonów robili uchwyty samochodowe z ładowarką - wkładając telefon od razu się ładował. Teraz bateria trzyma krótko a uchwyt samochodowy zintegrowany z ładowarką kupić bardzo trudno.

Dobrze że do samsungów i sony są stacje dokujące - stawia sie na biurku czy szafce nocnej i telefon się od razu ładuje. Do innych marek nie patrzyłem. Acha mówię o oryginalnych akcesoriach. Natomiast znowu kompromis - telefony teraz łatwo się tłuką, więc fajnie mieć jakiś gumowy czy plastikowy cover na niego. Fajnie ale wtedy nie wchodzi ani w uchwyt ani w stację dokującą.... E71 miałem przez trz dni w takim skurzanym futerale - dwa razy z niego mi wyleciała na podłogę i zrezygnowałem ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1