BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 00:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 11 października 2013, 18:49 
Uzależniony od forum :)

KotSylwester napisał(a):
akurat ladowanie bezprzewodowe to wg.mnie mega wypas.

mroova81 napisał(a):
Mega wypas, ale chyba jednak gorszy od kabelka

mroova81 napisał(a):
No przecież napisałem. Jonas:Z twoją definicją Andka zgadzałem się do wtorku bieżącego tygodnia. BYło tak jak mówisz: pełno syfu, lekkie spowolnienie, pomimo dużej ilości wolnej pamięci nie mogłem w zasadzie nic zainstalować, bo 'brakuje miejsca na dysku', 5razy na dobę musiałem kasować błędy z paska notyfikacji o nieudanych próbach updatów - z tego samego powodu. No i coś, co mnie najbardziej bolało to - bateria oszczędzana dobijała do 20h. (kupiłem nową, to samo...). Dość mówię: pierwsze to zrobiłem twardy reset, a drugie (choć to już nie jest konieczne) wgrałem kernal z rootem. Ze względu na kopię zapasową na gmail, cała operacja potrwała nie więcej niż 10min i z powrotem jest wszystko tak jak ma być. Telefon odłączyłem od łądowarki w środę o 18ej, teraz mam 53%. Dla mnie kosmos. Może więc należy przyjąć taki formacik jako naturalne następstwo złożonego OS a nie tylko słuchawki do dzwonienia?kri100sAle to waśnie przesyłanie plików, jest czymś więcej w NFC. Czymś niepotrzebnym...Aby zapłacić w sklepie, czy odbić kartę w robocie, czy wyjechać z parkingu, wystarczy naklejka NFC, która warta nie więcej niż złotówkę, może być przyklejona zarówno na nokię 3310, jak i na cokolwiek innego. Do przesyłania plików są milion razy lepsze technologię od dawien dawna.

A co to ma do ładowania się telefonu, oświeć mnie, nie znam się na telefonach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 października 2013, 19:58 
Fan F1

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157698
Tomek napisał(a):
Taa... akurat pękanie to jest norma a nie wyjątek. Ja nawet nie wiem kiedy mi tył się rozwalił, a noszę telefon w obudowie. Kumplowi z pracy ekran się roztrzaskał na kawałeczki po upadku z biurka na dywan! Czego by nie mówić do mój iP 1gen a później 3gs miały bardzo ciężkie życie i poza rysami to niewiele się działo. Z 4 i 4S trzeba trochę jak z jajkiem. Mam nadzieję że właśnie w 5 i 5S to poprawili bo nie widzę szans na przesiadkę na badziewiaste androidy.

W takim razie zwracam honor, nie bede sie kłócił bo jak mówiłem, nie spotkałem sie z taką sytuacją wśród moich znajomych :D

Jeżeli chodzi o wytrzymałość 5 to powiem Ci, że nadal trzeba obchodzić sie z nim jak z jajkiem. Według mnie jest już to standard i nic na to nie poradzimy ;)
Co prawda w testach wytrzymałościowych przetrwał więcej niż np. SGS3 ale przy upadkach dość szybko łapie odgniecenia na rogach ze względu na miękki materiał, z jakiego został wykonany

PostNapisane: 11 października 2013, 21:37 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Samsung ma jakies super wytrzymale modele, tylko ciezko tam dziala funkcja dzwonienia a czasem sie telefon do tego przydaje :/

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 11 października 2013, 21:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Według mnie najlepiej wykonany telefon teraz to HTC One, a samsung nawet daje rade ten S4 Activ. Fajny telefonik dla kogoś komu zdarza się, że telefon wyślizgnie sie z ręki, albo leży gdzieś między nakrętkami

PostNapisane: 12 października 2013, 07:20 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
http://pieniadze.fakt.pl/przeczytaj-i-w ... 465,1.html

;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 12 października 2013, 07:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Hehe Fakt zabral sie do testu jak na nich przystalo profesjonalnie, htc one wada ze aparat tylko 4 Mpix ale napewno nie widzieli zdjecia zrobionego tym telefonem :D

PostNapisane: 12 października 2013, 10:52 

Byłem wczoraj w markecie i oglądałem telefony. Szczerze mówiąc Note II, S4 i S3 są bardzo podobne. Note II można odróżnić że jest większy a S4 od S3 bo ma ciut większy wyświetlacz. Ogladałem Sony Z i Z1. Z1 była biała. Wyglądała rzeczywiście lepiej niż Samsungi ale wg.mnie to telefon dla osoby chodzącej w garniturze, pracującego w biurze i mieszkającej w bloku - to taki skrót myślowy, mam na myśli że jeżeli ktoś nie siedzi za biurkiem 8h a potem nie wraca do mieszkanka i kładzie telefonu na komodzie to ten telefon ma wady. Dla mnie np. się nie nadaje, ja często się ruszam po mieście, w firmie też nie siedzą tylko przy swoim biurku, po pracy albo coś działam w garażu albo przy domu, ten elefon u mnie by nie przetrwał. Jeden upadek i do widzenia.

Skłaniam się chyba jednak z powrotem na samsunga. Plastikowa obudowa wg.mnie ma więcej wad niż zalet. Owszem nie wygląda jak milion dolarów ale u mnie by wyglądał tak przez chwilę a potem by poszedł na śmietnik.

Oglądałem też Note 3. Jest tak naprawdę niewiele większe od S4 i praktycznie taki jak Z1. Fajnym bajerkiem są a'la skórzana obudowa tylna - może troszke amortyzuje mniejsze upadki i nie trzeba będzie kondonka używać. Przy moich dłoniach bez problemu obsługuję go jedną ręką :)

Mam jeszcze pytanie o wyścig procesorów. Czy to jest istotne przy korzystaniu z aparatu, www, yt i nawi? Czy tylko do gier?

PostNapisane: 12 października 2013, 10:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
I tak wypadało by używać kondoma. Gorilla Glass jest mocno podatna na porysowania/drobne pęknięcia. Pod tym względem S3/S4 obniżyły loty w stosunku do S/S2.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 października 2013, 16:01 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
Tomek napisał(a):
Samsung ma jakies super wytrzymale modele, tylko ciezko tam dziala funkcja dzwonienia a czasem sie telefon do tego przydaje :/

Samsung ma serię Solid, która jest brzydka jak moszna i ma trzy funkcje na krzyż, z czego jedna to latarka, ale za to ma klasę szczelności IP 56 czy coś około tego, a to już dobry wynik. Jest jakaś Xperia z podobną klasą szczelności, gdzieś w reklamie mignęło i jakaś patelenka od Samsunga, obudowana gumą i udająca sprzęt dla prawdziwych twardzieli.

No i jeszcze mało znana firma Sonim, robiąca turbowytrzymałe telefony dla przemysłu. Po tych można jeździć samochodem, wrzucać je do bajora albo używać w charakterze krążka hokejowego i nic im nie jest.

KotSylwester napisał(a):
Mam jeszcze pytanie o wyścig procesorów. Czy to jest istotne przy korzystaniu z aparatu, www, yt i nawi? Czy tylko do gier?

To jest istotne dla Androida, bo jak ma mniej niż dwa rdzenie rozbujane powyżej 1 GHz to za bardzo chodzić nie chce. No i dla dzieciarni, lubiącej się licytować - a bo ja mam dwa rdzenie, a bo ja mam cztery, a bo ja mam tatę policjanta.
Źle zoptymalizowany program czy system, a Android za takowy uważam, łatwo poznać po dużej ilości zasobów, które wpieprza.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 12 października 2013, 20:00 

jonas napisał(a):
To jest istotne dla Androida, bo jak ma mniej niż dwa rdzenie rozbujane powyżej 1 GHz to za bardzo chodzić nie chce.

Jesteś pewien? Mam Gaxy TAB 1000 i wg.specyfikacji:
System operacyjny :Android 2.2 Froyo
Procesor : Samsung S5PC110
Zegar procesora :1,00 GHz
Procesor: Cortex A8 1.0GHz Application Processor with PowerVR SGX540

Nic nie piszą o kilku rdzeniach. A Tab chodzi aż miło. Za często go nie używam ale właśnie stuknęły mu dwa lata z systemem nic nie robiłem, nawi i net działają... Nic nie muli itp.. Czy chodzi o to że Android 4.2 wymaga aż takiego procka?

Co do tej wytrzmałości to nie popadajmy w skrajności. Nie szukam telefonu, który ma przetrwać w kopalni albo dżungli albo na ekstremalnych wyprawach. :ok:

PostNapisane: 12 października 2013, 20:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: Brak
Używam HTC HD2 z androidem 4.1.2 też mam jedno-rdzeniowy procesor, system potrafi przyciąć, obudowa się nagrzewa. Miałem 2.3.7 i było niebo lepiej pod względem wydajności i temperatury, ale i funkcjonalność mniejsza. Jak android to dwa rdzenie i minimum 1gb ramu. Mój telefon jest jakby gumowany, fajnie wygląda pomimo wieku, ale to moim zdaniem wada ponieważ ciężko go wyciągnąć z ciasnej kieszeni (blokuje się), klapka baterii jest metalowa i już cała powycierana, więc plastikowa obudowa przy twoim użytkowaniu będzie wskazana.

PostNapisane: 12 października 2013, 20:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
Dzis przypadkowo w galerii zauwazylem telefon Blackberry Z 10. Powiem szczerze ze zrobil na mnie naprawde solidne wrazenie i podobalo mi sie jego wykonanie.

Mial ktos stycznosc z tym telefonem i moze cos wiecej powiedziec na jego temat ?

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

PostNapisane: 12 października 2013, 21:15 
Fan F1

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157698
Przemoo napisał(a):
Dzis przypadkowo w galerii zauwazylem telefon Blackberry Z 10. Powiem szczerze ze zrobil na mnie naprawde solidne wrazenie i podobalo mi sie jego wykonanie.

Mial ktos stycznosc z tym telefonem i moze cos wiecej powiedziec na jego temat ?

Polecam ten test ;)
http://www.orange.pl/kid,4001782183,id, ... video.html

PostNapisane: 14 października 2013, 11:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Jeśli byłby ktoś zainteresowany to:

Sprzedam: Samsunga Galaxy S i9000. Pełen komplet w bardzo ładnym stanie wizualnym i idealnym technicznym.

- Oryginalne pudełko
- Faktura zakupu + paragon
- Ładowarka
- Słuchawki
- Kabel do komputera
- Instrukcja
- Oryg. bateria (trzyma bardzo dobrze jak na tego typu tel.)
- Karta pamięci 2 GB
- Gumowe etui w stanie dobrym
- Bez simloka
Cena do zapłaty - 390 zł. (bez targowania)

Kupie:

Galaxy SIII w stanie bardzo dobrym, z całym salonowym kompletem. Najlepiej ciemny granat albo brąz. Cena ?? Jak najlepsza ;)

Info na priv.

Pozdrawiam,
binta

PostNapisane: 14 października 2013, 13:29 
Zacna persona forum

binta, a nie chcesz może Galaxy S4 kupic? :)

PostNapisane: 14 października 2013, 14:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
waskii napisał(a):
binta, a nie chcesz może Galaxy S4 kupic? :)

Drogo Panie, drogo ;)

PostNapisane: 15 października 2013, 12:10 

Zamówiłem Note 3. Podzielę się info jak do mnie przyjdzie.

Oglądałem jakieś fotki w porównaniu do Iphone 5 i powiem że N3 wypadł lepiej.
Oglądałem też filnik w 1080p i jestem pod wrażeniem. Oczywiście filmik i fotki były amatorskie, nie z jakiegoś testu.

PostNapisane: 18 października 2013, 12:54 

Przyszedł dziś do mnie Czarny Note 3, w weekend może się uda potestować, jak znajdę czas ;)
Rewelacyjne foto z tymczasowej E52 :rotfl:
Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 18 października 2013, 20:22 
Forumowicz

Moje BMW: 5
Kod silnika: m52b28
KotSylwester, niezła patelnia,idealny do ping-ponga :)

PostNapisane: 20 października 2013, 15:36 
Zacna persona forum

Jak ktoś chce to sprzedam Samsunga Galaxy S4 :) Wszystkie akcesoria, gwarancja, telefon bez śladów użytkowania. Napisałbym, że nowy, no, ale używałem ze 3 dni:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1