waskii napisał(a):
A, Masakra, 230km, szok... Kto to zatwierdził
No, no takie wyniki powiedzmy na trasie W-wa - granica... Czyli non toper autostrada na totalnym chillu. Normalnie jadąc trzeba liczyć 500-550km co i tak jest dramatem, ale da się przyzwyczaić. Według mnie auto tej klasy powinno przy średnim spalaniu robić jakieś 700-800km na zbiorniku.
na rezerwie zrobi sie pewnie jakies 50-60km, wiec to bedzie cos okolo pod 300 na jednym baku. Pisalem o trybie mieszanym, troche miasto i troche trasa. Wszystko zalezy jak kto jezdzi. Mozna lepsze wyniki osiagac eco i zejsc nawet ponizej 10l na 100 na trasie na tempomacie przy okolo 77-80km/h(poziom wskaznika od paliwa rosnie) ale to robi sie wowczas niebezpieczne bo wszyscy cie wyprzedzaja, tiry najezdzaja na dupe i trabia ze droge sie im blokuje.
Jakis czas temu nie chce sklamac, ale na komputerze pokazalo mi zasieg cos ok. 660km przy wolnej jezdzie na trasie
http://www.kmh24.pl/kmh24_wywiadWiecej_ ... encja.htmlWszyscy mówią o oszczędzaniu. Porsche wprowadzi niedługo model o napędzie hybrydowym. Czy dla M GmbH diesel lub hybryda to temat na przyszłość?Hmmm... może na początek odpowiem tak. Nie ma na rynku żadnego samochodu z 10-cylindrowym silnikiem, który jest oszczędniejszy niż nasze M5. To samo mogę powiedzieć o M3 – nie ma oszczędniejszego coupé z 8-cylindrowym silnikiem i mocą 400 KM. To jest nasz wkład w oszczędzanie i tak to też będzie wyglądać w przyszłości.