BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 23:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 226  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Europejskie Puchary - LM, LE - ciekawostki, informacje, typy
PostNapisane: 6 listopada 2013, 17:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Dzisiaj arcyciekawie zapowiada się mecz w Dortmundzie. Obie drużyny wystąpią w okrojonych składach, ale większy "ból głowy" ma Arsene Wenger w którego drużynie zabraknie: Oxlade'a Chamberlaine'a, Walcotta, Gnabrego, Diaby, Podolskiego, Flaminiego oraz Wilshere'a. W Borussi nie zagra Gundogan i Piszczek, a pod znakiem zapytania stoi występ Hummelsa oraz Schmelzera. Do kadry wraca natomiast Sebastian Kehl. Po 2 meczach zawieszenia, na ławkę trenerską wraca Klopp. Pamiętać należy o tym, że Borussia przez całą poprzednią edycję Ligi Mistrzów nie przegrała żadnego meczu u siebie. Ba, WSZYSTKIE WYGRAŁA. Nie inaczej zaczęła tegoroczną edycję, wygrywając 3:0 z Olympique Marsylia.

Arsenal z pewnością będzie się chciał zrewanżować BVB za przegraną w Londynie o co jednak może być ciężko. Tak jak wspomniałeś, Borussia na własnym "podwórku" jest szczególnie mocna i czuje się świetnie. Dodatkowo do zespołu dołącza Kehl, który w poprzednim sezonie był bardzo istotnym piłkarzem w drużynie Kloppa. Jeśli w miarę szybko dojdzie do pełni sił, powinien być sporym wzmocnieniem przed kolejnymi meczami. Natomiast podopieczni Wengera przyjeżdżają do Dortmundu w nieco "okrojonym" składzie, ale na pewno zdeterminowani. Jednak mimo wszystko BVB jest tutaj faworytem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 listopada 2013, 19:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
Dzisiaj arcyciekawie zapowiada się mecz w Dortmundzie. Obie drużyny wystąpią w okrojonych składach, ale większy "ból głowy" ma Arsene Wenger w którego drużynie zabraknie: Oxlade'a Chamberlaine'a, Walcotta, Gnabrego, Diaby, Podolskiego, Flaminiego oraz Wilshere'a. W Borussi nie zagra Gundogan i Piszczek, a pod znakiem zapytania stoi występ Hummelsa oraz Schmelzera. Do kadry wraca natomiast Sebastian Kehl. Po 2 meczach zawieszenia, na ławkę trenerską wraca Klopp. Pamiętać należy o tym, że Borussia przez całą poprzednią edycję Ligi Mistrzów nie przegrała żadnego meczu u siebie. Ba, WSZYSTKIE WYGRAŁA. Nie inaczej zaczęła tegoroczną edycję, wygrywając 3:0 z Olympique Marsylia.

Arsenal z pewnością będzie się chciał zrewanżować BVB za przegraną w Londynie o co jednak może być ciężko. Tak jak wspomniałeś, Borussia na własnym "podwórku" jest szczególnie mocna i czuje się świetnie. Dodatkowo do zespołu dołącza Kehl, który w poprzednim sezonie był bardzo istotnym piłkarzem w drużynie Kloppa. Jeśli w miarę szybko dojdzie do pełni sił, powinien być sporym wzmocnieniem przed kolejnymi meczami. Natomiast podopieczni Wengera przyjeżdżają do Dortmundu w nieco "okrojonym" składzie, ale na pewno zdeterminowani. Jednak mimo wszystko BVB jest tutaj faworytem.

Jakby nie patrzeć, zapowiada się bardzo ciekawy pojedynek. No i za chwilę zaczyna się już studio :)

Także siadamy przez telewizory :)

PostNapisane: 6 listopada 2013, 20:46 
Forumowy terrorysta

binta napisał(a):
Także siadamy przez telewizory

na tvp1, a jeśli ktoś w robocie czy akademiku itp http://aliez.tv/live/us_punop/

PostNapisane: 7 listopada 2013, 07:42 

binta napisał(a):
.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Borussia po długiej serii bez porażki u siebie, wczoraj zakończyła tę passę. Mecz nie był aż tak porywający jak można się było spodziewać, co z kolei nie oznacza, że nic się nie działo ;) Arsenal przyjechał „po swoje” i skutecznie zrealizował ten plan. Tak, czy inaczej sytuacja w tej grupie jest bardzo ciekawa :)

Wyniki:
Chelsea – Schalke 3:0
Basel – Steaua 1:1
Borussia – Arsenal 0:1
Napoli – Ol. Marsylia 3:2
Atletico – A. Wiedeń 4:0
Zenit – Porto 1:1
Barcelona – Milan 3:1
Ajax – Celtic 1:0

PostNapisane: 7 listopada 2013, 11:28 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
binta napisał(a):
Także siadamy przez telewizory

na tvp1, a jeśli ktoś w robocie czy akademiku itp http://aliez.tv/live/us_punop/

reno, tylko na NC+ , gdzie mają długie przedmeczowe i pomeczowe studio, plus jakość komentowania, wiedza komentatorów i pasja do tego co robią. MISTRZOSTWO ;)

Jacek - Moim zdaniem mecz bardziej przypominał piłkarskie szachy. Żadna z drużyn nie chciała się odkryć i widać było, że dla żadnej remis nie będzie złym wynikiem. Całe spotkanie było w jakimś sensie przeciwnością tego z Londynu.

Ps. Dzisiaj LE. Pomimo średniej sytuacji kadrowej, liczę na Legionistów, na zwycięstwo i na iskierkę nadziei do wyjścia z grupy :)

PostNapisane: 7 listopada 2013, 11:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Obejrzałem mecz BVB z Arsenalem i nie powiem żeby był nudny, ale porywający też za specjalnie nie był..

PostNapisane: 7 listopada 2013, 13:19 
Forumowy terrorysta

Lewy w LM czy Bundeslidze jest dobrym pilkarzem, ale jak nie idzie, to się podkłada, przewraca itd, zeby wymusic karnego.

binta napisał(a):
reno, tylko na NC+ , gdzie mają długie przedmeczowe i pomeczowe studio, plus jakość komentowania, wiedza komentatorów i pasja do tego co robią. MISTRZOSTWO ;)

binta, jesli mamy do wyboru tvp1 i NC+, to NC+, ale ... jesli mamy heheh :D .

PostNapisane: 7 listopada 2013, 14:58 
Przyjaciel forum

renoraines napisał(a):
Lewy w LM czy Bundeslidze jest dobrym pilkarzem, ale jak nie idzie, to się podkłada, przewraca itd, zeby wymusic karnego.

binta napisał(a):

binta, jesli mamy do wyboru tvp1 i NC+, to NC+, ale ... jesli mamy heheh :D .

;)

Co do "Lewego". Niedługo się zacznie kolejna "Saga" pod tytułem, gdzie zagra Lewandowski :) Wiemy już, że Guardiola niekoniecznie go widzi w Bayernie. Nie oznacza to jednak, że na pewno tam nie trafi. Jeśli o mnie chodzi, widziałbym go w którymś klubie, który wiedzie prym w Anglii. Coraz głośniej się jednak słyszy o tym, że może wylądować w Realu, co na pewno było by niemałym wydarzeniem :)

PostNapisane: 7 listopada 2013, 23:01 
Specjalista

Moje BMW: 530 diesel
Kod silnika: M57D30
Garaż: Moje Byłe Sreberko
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=101097

Moja Obecna CZARNA PERŁA
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 3#p1477693

Moje obecne GRAYowe e61 SILVER BULLET
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=163310
No i w końcu strzeliła Legia bramkę :)
Szkoda tylko, ze do własnej trafili :(
Ech... Dużo pracy przed nimi - Stojanowem nie da się wygrać :(

Moja Obecna Czarna Perła

Mój Obecny GRAY Silver Bullet

PostNapisane: 8 listopada 2013, 07:25 

Legia w dalszym ciągu bez przełamania… I jak do tej pory jest jedyną drużyną w stawce, która przegrała wszystkie mecze oraz nie strzeliła jeszcze tej "właściwej" bramki…

PostNapisane: 8 listopada 2013, 08:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
.Jacek. napisał(a):
Legia w dalszym ciągu bez przełamania… I jak do tej pory jest jedyną drużyną w stawce, która przegrała wszystkie mecze oraz nie strzeliła jeszcze tej "właściwej" bramki…

A ja znowu przegrałem zakład bo założyłem się, że będzie 0-3.

PostNapisane: 8 listopada 2013, 08:54 
Zacna persona forum

Spodziewałem się, że Mierzejewski tym razem może coś ustrzeli..

PostNapisane: 8 listopada 2013, 09:24 
Forumowicz

Kod silnika: M52B28TU
Poziom polskiej pilki jest taki jak poziom legi w pucharach,czyli zaden.
Wszyscy sie czepiaja lewandowskiego ze w reprezentacji nie strzela,tylko niech kazdy wezmie pod uwage sklad w jakim gra borusia a sklad reprezentacji i wszystko jasne.
Nie ma pilkarzy ktorzy probja wymusic karnego jak nie idzie ,kartki dostawali juz messi,ronaldoa najlepszy w tym byl kiedys rivaldo :rotfl:

PostNapisane: 8 listopada 2013, 12:11 
Forumowy terrorysta

marcinbmw3er napisał(a):
Wszyscy sie czepiaja lewandowskiego ze w reprezentacji nie strzela,tylko niech kazdy wezmie pod uwage sklad w jakim gra borusia a sklad reprezentacji i wszystko jasne.

O reprezentacji pisalem wczesniej, 42 str tego tematu, zdania nie zmieniłem.

renoraines napisał(a):
Druzyna to zgranie i umiejętności pilkarzy. Mają umiejętności i nikt tego nie neguje, bo dzieki temu zostali zauwazeni i zatrudnieni w zagranicznych klubach, w których się dalej rozwijają. Przykładowo http://mistrzostwaeuropy.com/sklad-repr ... -2012.html nazwisko i klub . Mogą się w tym zestawieniu pojawić błędy, ale chodzi o to, ze większości zawodnikow gra w zagranicznych klubach.
Im pilkarze bardziej doświadczeni, tym łatwiej jest im się zgrac,dostosować. Owszem na zgranie druzyny jest potrzebny czas, ale to są zawodowi pilkarze grający, trenujący od lat, dzień w dzień, bo to jest ich fach. Kilkakrotnie zmieniali kluby, poznawali nowych czlonkow druzyny, z wieloma już grali wczesniej czy to razem w jednej druzynie czy tez przeciwko. Bramkarz, obroncy, pomocnicy,napastnicy, czy to w kadrze czy w lidze, zadania maja podobne.
Mają wypracowane, poznali schematy,strategie gry itd. To są zawodowcy, a nie mali chłopcy z początku podstawówki, ze szkółki piłkarskiej, których trzeba prowadzić ''za rękę’’.
Potrafią ci sami zawodnicy wykorzystać swoje umiejetnosci w lidze, ale w naszej kadrze już nie, a nie ma obowiazku, nie ma przymusu gry w kadrze. Nie czarujmy sie, rywalami na boisku polskiej reprezentacji sa reprezentacje narodowe innych panstw, ktorych to filarami w wielu przypadkach są pilkarze wystepujący w europejskich klubach, bo to jest ''maly swiat''.
Pisalem o tym wczesniej. Liga to kasa, a polska kadra to dla wielu obawa przed kontuzją podczas meczu reprezentacji ''darmowego'', w konsekwencji pauzują w lidze i mniej zarobią. Natomiast przy kontuzji w lidze ''dla dobra klubu'' kontuzja inaczej byłaby widziana i rozliczana.
San Marino z wiadomych wzgledów tworzy drużynę z amatorów, jeden jest taksówkarzem, inny listonoszem itp., ale mam wrażenie, ze dla amatorów piłkarzy z San Marino większym zaszczytem jest gra w ich reprezentacji niż dla naszych zawodowców występowanie w kadrze z orzełkiem na piersi.
W naszej reprezentacji powinni grac mlodzi, chcacy sie wykazac, odnoszacy wczesniej sukcesy w młodszych kadrach. Nie mamy nic do stracenia, bo i tak jestesmy w d.pie.

PostNapisane: 8 listopada 2013, 12:55 
Zacna persona forum

Co do reprezentacji to zgadzam sie z reno. W klubach umieją grać, są wiodącymi postaciami na boisku. Przychodzi reprezentacja i jakby im ktoś nogi związał.. Jak nie chcą grać dla kraju to wystarczy powiedzieć i po kłopocie, po co się wzajemnie męczyć.
W reprezentacji Drewandowski nawet sytuacji sam na sam z bramkarzem nie wykorzystuje..

PostNapisane: 13 listopada 2013, 18:30 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Temat może nie do końca odpowiedni ale nie ma sensu specjalnie nowego zakładać.

Jak obstawiacie piątkowy mecz Polska - Słowacja? Mi wydaję się, że Słowacja wygra ;)

PostNapisane: 13 listopada 2013, 18:50 

KaroleK napisał(a):
Jak obstawiacie piątkowy mecz Polska - Słowacja? Mi wydaję się, że Słowacja wygra ;)

Będzie to debiut Nawałki w roli trenera, do tego dochodzą nowe powołania i debiuty w kadrze, a więc zaczynamy (po raz kolejny) wszystko od nowa ;) A co do samego meczu to myślę, że Słowacy nie powinni mieć większych problemów :)

PostNapisane: 14 listopada 2013, 12:03 
Przyjaciel forum

A ja myślę, że nie przegramy :) Stawiam na 1:0, 0:0 lub 1:1 :)

Mecz będę śledził ze sporym zaciekawieniem. Przede wszystkim zwrócę uwagę na nowych w kadrze.

Ps. Podobno na 1 miejscu listy życzeń Lecha jest bramkarz... Dolcanu Ząbki ;)

PostNapisane: 14 listopada 2013, 15:05 
Forumowicz

Bardzo podoba mi się podejście polskiego kibica, po takiej żenadzie, wszyscy z nadziejami patrzą w przyszłość, ja z resztą też :)

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

PostNapisane: 15 listopada 2013, 07:33 

Dzisiaj także oprócz meczów towarzyszkach, zostaną rozegrane pierwsze spotkania barażowe do MŚ:

Islandia – Chorwacja, „murowanym” faworytem są oczywiście piłkarze z Bałkanów, ale Islandczycy już nie raz zaskoczyli w eliminacjach i z pewnością będą chcieli pokusić się o jak najlepszy rezultat ;)
Grecja – Rumunia, ciężko coś wytypować na ten moment. Dla zespołu z Rumunii będzie to dobra okazja, aby po 16-stu latach przerwy pojechać na mundial ;)
Portugalia – Szwecja, arcyciekawy pojedynek zapowiada się wieczorem w Portugalii :) Z kolei jeśli gospodarze nie wygrają na własnym terenie, rewanż może okazać się dla nich niezwykle ciężki.
Ukraina – Francja, tutaj również nie powinno zabraknąć emocji. Szykuje się wyrównany dwumecz :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 226  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1