BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 00:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 8 grudnia 2013, 15:05 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Fakt, Starzyński stadiony świata, cieszą takie bramki w Ekstraklasie. Żałuję, że strzał Golańskiego z rzutu wolnego z meczu z Lechem nie wpadł do bramki, ale to zasługa Gostomskiego :)

Dzisiaj myślę, że Zawisza i Legia zainkasują po 3 punkty ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 grudnia 2013, 08:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Co by nie mówić spora niespodzianka w Gdańsku, :ok:
zachowanie "kibiców" z Warszawy na bardzo wysokim poziomie... :mur:

PostNapisane: 9 grudnia 2013, 16:26 
Forumowicz

StreetFire7 napisał(a):
Fakt, Starzyński stadiony świata, cieszą takie bramki w Ekstraklasie.

Strzał mu wyszedł super, ale widać że ćwiczy te strzały, ma w nich sporą powtarzalność. Jakby popracował jeszcze nad szybkością to może być z niego niezły kozak.
A tak na marginesie to chciałbym poruszyć temat warunków w jakich odbyły się dwa mecze: Lech - Wisła i Lechia - Legia. Dla mnie to jest skandal, brakowało tylko tego żeby ktoś bałwana na środku ulepił. Nie zwróciłbym na to uwagi, no ale kurde, przecież to są praktycznie nowe stadiony. Muszą mieć jakieś podgrzewanie murawy i system odprowadzania wody. Nawet w tv to tragicznie wyglądało i nie dało się tego oglądać.

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 9 grudnia 2013, 17:02 

Matej23 napisał(a):
Dla mnie to jest skandal, brakowało tylko tego żeby ktoś bałwana na środku ulepił. Nie zwróciłbym na to uwagi, no ale kurde, przecież to są praktycznie nowe stadiony.

Dokładnie, równolegle oglądałem meczu Bundesligi i tam mimo podobnych warunków pogodowych zielona trawka.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 07:04 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Dzisiaj rozpoczynamy ostatnią w tej rundzie kolejkę. Na wieczór zaplanowano dwa mecze:

Jagiellonia - Widzew i Zawisza - Lech.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 22:28 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
Zawisza - Lech.

Podział punktów, 2:2.

PostNapisane: 18 grudnia 2013, 10:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Panowie, jak oceniacie powołania na zgrupowanie w ZEA ?? :)

Bramkarze: Michał Miśkiewicz (Wisła Kraków), Rafał Leszczyński (Dolcan Ząbki), Dariusz Trela (Piast Gliwice).

Obrońcy: Paweł Olkowski (Górnik Zabrze), Bartosz Bereszyński (Legia Warszawa), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Wojciech Golla (Pogoń Szczecin), Adam Kokoszka (Śląsk Wrocław), Maciej Wilusz (GKS Bełchatów), Adam Marciniak (Cracovia), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa).

Pomocnicy: Michał Kucharczyk (Legia Warszawa), Szymon Pawłowski (Lech Poznań), Karol Linetty (Lech Poznań), Tomasz Brzyski (Legia Warszawa), Dawid Plizga (Jagiellonia Białystok), Łukasz Madej (Górnik Zabrze), Krzysztof Mączyński (Górnik Zabrze), Dominik Furman (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Legia Warszawa), Michał Pazdan (Jagiellonia Białystok), Filip Starzyński (Ruch Chorzów), Michał Masłowski (Zawisza Bydgoszcz).

Napastnicy: Paweł Brożek (Wisła Kraków), Łukasz Teodorczyk (Lech Poznań), Mateusz Zachara (Górnik Zabrze).

PostNapisane: 18 grudnia 2013, 13:48 
Forumowicz

binta napisał(a):
Rafał Leszczyński (Dolcan Ząbki), Dariusz Trela (Piast Gliwice)

Leszczyńskiego w akcji nie widziałem, więc się nie wypowiem, ale Trela nie jest w dobrej formię więc jestem zdziwiony. Moim zdaniem Krzysiu Baran z Jagi i Janukiewicz z Pogoni w ich miejsce.

binta napisał(a):
Wojciech Golla (Pogoń Szczecin), Adam Kokoszka (Śląsk Wrocław)

Wojtek jeszcze ujdzie, popełnia błędy, ale jest młody jeszcze, no ale z Kokoszką to się już nie zgodzę. Arek Głowacki to mój typ

Z Plizgą i Madejem też się nie zgadzam, ale paru skrzydłowych jest kontuzjowanych więc stąd pewnie te powołania. Do ataku nie mam zastrzeżeń ;)

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 18 grudnia 2013, 15:52 

Paweł Golański został wybrany do jedenastki rundy Przeglądu Sportowego i został wg nich piątym piłkarzem ekstraklasy. Boli mnie, że nie został powołany.

PostNapisane: 18 grudnia 2013, 18:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Runda jesienna zakończona, rok niedługo się kończy... Zatem ja jak zwykle od innej strony - byliście na wszystkich meczach u siebie? Ile wyjazdów zaliczone?

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 00:27 

U siebie wszystkie, co do minuty. Wyjazdów niestety zero, a żałuję bardzo bo było kilka na prawdę ciekawych.
Na szczęście w lutym na otwarcie Legia więc będzie okazja nadrobić tą niechlubną statystykę :)

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 10:02 
Przyjaciel forum

Matej23 napisał(a):
binta napisał(a):
Rafał Leszczyński (Dolcan Ząbki), Dariusz Trela (Piast Gliwice)

Leszczyńskiego w akcji nie widziałem, więc się nie wypowiem, ale Trela nie jest w dobrej formię więc jestem zdziwiony. Moim zdaniem Krzysiu Baran z Jagi i Janukiewicz z Pogoni w ich miejsce.

binta napisał(a):
Wojciech Golla (Pogoń Szczecin), Adam Kokoszka (Śląsk Wrocław)

Wojtek jeszcze ujdzie, popełnia błędy, ale jest młody jeszcze, no ale z Kokoszką to się już nie zgodzę. Arek Głowacki to mój typ

Z Plizgą i Madejem też się nie zgadzam, ale paru skrzydłowych jest kontuzjowanych więc stąd pewnie te powołania. Do ataku nie mam zastrzeżeń ;)

Co do bramkarzy. Zgadzam się z Tobą, oprócz kwestii Janukiewicza ;) Postawiłbym na kogoś młodego, wyróżniającego się :)

"Głowa" chyba nie chce już do kadry. Dlatego mam wrażenie, że nie ma tematu jego powołania. No chyba, że by zmienił zdanie. Co do Plizgi i Madeja, również się z Tobą zgadzam. Typowi ligowcy, ale nie na kadrę i na dalsze perspektywy.

Dziwi mnie też powołanie dla Kucharczyka. Przecież, gdyby nie liczyć ostatniej kolejki i meczu z Cracovią, to Kucharz grał mało i miał słabą rundę.

Poza tym. Henning Berg jutro ma zostać przedstawiony jako nowy trener Legii ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Henning_Berg

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 14:22 

Myślę, że zwolnienie Urbana, to krok do przodu. Legii jest potrzebny ktoś z doświadczeniem, ale z równie wysoką charyzmą. Powiedzmy połączenie Probierza i Ojrzyńskiego. Miejmy nadzieję, że norweg taki właśnie będzie.

A skoro mowa o Probierzu, to Lechia traci znaczącego gracza. Matsui wraca do Japonii. Powodem tego jest żona, która jest w ciąży i chce, aby dziecko urodziło się w ojczyźnie.

W Wiśle ostatni gwóźdź do trumny wbił sobie Patryk Małecki olewając klubową wigilię.

W Koronie Przedłużono umowy Kamilowi Sylwestrzakowi (czerwiec 2016) i Siergiejowi Pilipczukowi (do końca 2016).

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 14:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):

Bardzo dobre posunięcie. Pamiętam go jako gracza United. Twardy, dobrze grający środkowy obrońca (choć kiedyś w LM ośmieszył go Raul). Nie wiem jakim jest trenerem ale grając kilka lat u Fergusona, na pewno wiele się nauczył. Coś się może będzie działo.

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 15:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Rafał525 napisał(a):
Bardzo dobre posunięcie. Pamiętam go jako gracza United. Twardy, dobrze grający środkowy obrońca (choć kiedyś w LM ośmieszył go Raul). Nie wiem jakim jest trenerem ale grając kilka lat u Fergusona, na pewno wiele się nauczył. Coś się może będzie działo.

Nie Raul a Fernando Redondo (Raul w tej akcji strzelił gola ale taconazo wykonał Redondo).

Statystyki Berg na razie ma nienajlepsze ale mam nadzieję że odpali w Warszawie.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 15:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Gumiś napisał(a):
Nie Raul a Fernando Redondo (Raul w tej akcji strzelił gola ale taconazo wykonał Redondo)

Rzeczywiście, musiałem obejrzeć na youtubie. Mistrzostwo świata to było, zresztą ten dwumecz to jeden z lepszych w historii LM.

PostNapisane: 19 grudnia 2013, 17:59 
Forumowicz

binta napisał(a):

Myślałem, że będzie jakieś głośniejsze trenerskie nazwisko, ale zobaczymy co Norweg wyczaruje ;) Myślę, że może wykorzystać swoje kontakty i coś podziałać przy transferach :)

, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 29 grudnia 2013, 11:52 
Przyjaciel forum

Rafał525 napisał(a):
binta napisał(a):

Dokładnie, ale jak zwykle, czas pokaże ;) Berg ma dobre kontakty przede wszystkim na Wyspach oraz w Skandynawii. Poza tym, ostatnio był skautem w Norwich City, więc rozeznanie pewnie ma niemałe. Teraz kwestia tego czy uda się wszystko przenieść na Legię. Cieszę się z tego, że w sztabie szkoleniowym nie będzie wielkich rewolucji. Najbardziej zadowolony jestem z tego, że został Lucjan Brychczy oraz Krzysiu Dowhań. Rezerwy ma przejąć Jacek Magiera, który zresztą odrzucił propozycję prowadzenia Widzewa.

Na celowniku Legii jest kilkunastu zawodników, z których powinny "urodzić" się 3-4 transfery. Na obecną chwilę najgłośniej mówi się o poniższych zawodnikach:

Znany nam wszystkim Marco Paixao ze Śląska. Z tego co wiem Legia złożyła już oficjalną ofertę, ale Śląsk na razie grzecznie podziękował. Nie wiem jaką kwotę zaproponowana (chyba stanowczo za niską) plus oferowane wypożyczenie młodego i obiecującego Kopczyńskiego.

http://www.transfermarkt.pl/pl/marco-pa ... ktErgebnis

Drugim zawodnikiem jest defensywny pomocnik Obeng Regan. Z tego co się dowiedziałem, 19-sto latek jest jednym z najbardziej obiecujących zawodników w lidze serbskiej. Sęk w tym, że stara się również o niego Partizan Belgrad oraz kluby z Włoch i Hiszpanii.

http://www.transfermarkt.pl/pl/obeng-re ... ktErgebnis

Kolejnych dwóch zawodników to piłkarze, którzy są ponoć na tą chwilę najbliżej Legii (jeśli chodzi graczy z poza naszej ligi). Pierwszym z nich jest Amadou Jawo. Piłkarz, który ma Gambijskie i Szwedzkie obywatelstwo, w zakończonym sezonie ligi Szwedzkiej zdobył 12 bramek. Drugim natomiast jest Portugalczyk Sa. Napastnik AELu Limassol w tym sezonie zdobył 10 bramek w 14 meczach swojego zespołu. Jawo jest już od dawna obserwowany przez sztab Legii. Oto ich profile:

http://www.transfermarkt.pl/pl/amadou-j ... 72305.html

http://www.transfermarkt.pl/pl/orlando- ... 64535.html

Z tego co wiem Legia zainteresowana jest również Kamilem Wacławczykiem z Bełchatowa, 17-sto letnim Filipem Kowalczykiem z juniorów Polonii Warszawa, oraz Łukaszem Budziłkiem z GKS-u Katowice. Ponoć dojście do porozumienia z tym ostatnim jest bardzo bliskie.

Ponadto nie ma podobno tematu przejścia Eduardsa Visnjakovsa z Widzewa.

Ogólnie wszystko oczywiście "wyjdzie w praniu" , ale jest coś na rzeczy z wszystkim tym co napisałem wyżej ;)

Matej, dokładnie o to chodzi. Leśnodorski szukał trenera, który dopiero chce coś osiągnąć. Ma ambicje, polot do pracy, znajomości, kontakty, bogatą karierę itd. A to wszystko Berg ma. Z tego co wiem był on jednym z dwóch kandydatów, którzy najbardziej odpowiadali "Leśnemu". Drugim był Ole Gunnar Solskjaer. Wiem już chyba dlaczego prezes Legii nie dogadał się właśnie z nim. Wczoraj przy okazji oglądania meczu Cardiff - Sunderland, usłyszałem, że jest on jednym z głównych, jak nie głównym kandydatem do objęcia posady trenera jednego z tych klubów ;)

Wiesz, nie ma co "wróżyć z fusów" , ale na chwilę obecną wygląda to obiecująco :)

Street, tak jak napisałeś, Korona przedłużyła kontrakty z 2 zawodnikami, którzy wyróżniali się w zakończonej rundzie. Więc na pewno na plus ;) Co do Małeckiego, to widać, że w ogóle nie jest mu po drodze ze Smudą i chce opuścić Wisłę. Myślę, że gdyby nie sentyment do tego klubu, sprawa była by już rozstrzygnięta.

A tak poza tym, mam nadzieję, że Święta się każdemu udały :ok:

PostNapisane: 7 stycznia 2014, 09:57 
Przyjaciel forum

Street, jest coś na rzeczy ?? :)

http://korona.przegladsportowy.pl/Pilka ... 1,719.html

PostNapisane: 7 stycznia 2014, 10:58 

binta napisał(a):

Ciężko powiedzieć. Ten temat przewija się już od zwolnienia L. Ojrzyńskiego. Klicki pojawia się na meczach, ale nigdy oficjalnie nie padła żadna deklaracja z jego strony. Rzekomo są też prowadzone rozmowy ze sponsorem z jakimś zagranicznym kapitałem. Jednak póki co wszystkie te informacje są tylko spekulacjami.

Edit: Coś się jednak ruszyło - http://cksport.pl/korona-kielce/wiadomo ... ,8251.html

Edit 2:
Oficjalnie stadion Korony od dzisiaj nosi nazwę "Kolporter Arena". Kwota owiana tajemnicą, ale mówi się o 500 tys. zł. na rok.
Niby niewiele, ale mieć, a nie mieć to już milion, a tyle właśnie klub płaci miastu za dzierżawę stadionu.
Prezes Chojnowski wspomniał też o inwestorze, ale rzucił tylko tajemniczo, że ma nadzieję, że za tydzień będzie okazja do kolejnej koferencji.
Link do konferencji: https://www.youtube.com/watch?v=Z--Qyg7LxJ8

Tymczasem na rynku transferowym się dzieje. Mączyński za pół miliona euro sprzedany do Chin! :) Musiał dostać wypasioną pensyjkę, że się zdecydował na to.
Cracovia traci Kosanovica, który odchodzi kopać w Belgii/

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1