scyzor napisał(a):
fajny ponton..
poziom komfortu pewnie jest mistrzowski..

Dosłownie
żadna inna marka tego nie da..
Cember666 napisał(a):
W220 są ładne i do tego teraz na pewno kuszą cenami szerokie rzesze odbiorców.
Jak spalanie tego 3.2 diesla ? Bo chodzi mi po głowie ten model, ale jeśli w dieslu to 400 , bo słyszałem że różnice w spalaniu nie są jakieś spore.
Spalanie, w mieście spokojnie te 7-8 ropy zje przy spokojnej.
Jeżeli chcesz być jak Alfiarze i spędzać więcej czasu w warsztacie to bierz 4.0 CDI
Silniki są zbyt mocne do tych skrzyń i po prostu one się rozsypują, w dodatku awaryjność jest na wysokim poziomie..
JRafal napisał(a):
taki tam, cyganowóz...
Przesada

--==Mały==-- napisał(a):
Komfort jest rewelacyjny ale ja tego modelu kompletnie nie toleruję ze względu na ogromne problemy z korozją.
Wśród znajomych miałem dwa takie mercedesy. Jeden był zakupiony jako nowy przez wujka znajomego a znajomy odkupił go jako 5 letniego. Samochód nigdy nie uszkodzony i już jako 5 letni był pierwszy raz na poważnych poprawkach lakierniczych z powodu korozji. Znajomy jeździł nim 5 lat i malował go w tym okresie 3 razy pierwszy raz w ASO MB potem w porządnych warsztatach a i tak korozja wychodziła wszędzie.
Drugie w220 jakie znam to auto sprowadzone dla siebie przez znajomego handlarza jako 7 latek również nie malowane ale już wtedy mocno wychodziła korozja.
Obecnie ma 10 lat i jest tak zeżarte,że wymaga wymiany elementów bo nie da się ich zrobić wszystkie drzwi błotniki itd zeżarte na wylot masakra. Dla mnie to dziadostwo i koniec rdzewieją chyba bardziej niż polonezy a airmatic pada non stop.
U mnie rdza występowała jedynie na prawym błotniku, ale to z powodu uszkodzenia i skopania roboty przez lakiernika.
Airmatic pada? Jak się dba, tak się ma.
U mnie wszystko robione na bieżąco i wszystko jest w porządku.