Cześć wszystkim.
Chciałbym opisać w kilku zdaniach egzemplarz, który zakupiłem 11.11.2012 roku.
Szukałem bmw w oryginalnym stanie, z oryginalnymi szybami, lakierem bez szpachli. Obejrzałem kilkanaście egzemplarzy od sedana 328i po 316 compact. Szukałem w miarę zadbaną e36. Od zawsze podobały mi się kombi, a ciężko było ustrzelić dobrą sztukę.
Pojawiło się ogłoszenia w Grudziądzu, po dłuższej rozmowie telefonicznej okazało się że jest to egzemplarz z 98r i miał tylko 2ch właścicieli. Bajki pisane przez wszystkich były te same, byle sprzedaż i radź sobie dalej...
Finał był taki że przyjechałem na miejsce, buma w kombi, czarny lakier, słabe opony, podstawowe wyposażenie... Położyłem kase na stół i odjechałem.
Egzemplarz w stanie dobrym, (bdb są w salonie i na naszej stronie

), z silnikiem 1.8 TDS, chodź nie zamęczony, wszystko było na swoim miejscu.
Poprzedni właściciel wiedział o aucie wszystko, najdrobniejszą ryskę był wstanie wskazać.
Zaufałem człowiekowi i wróciliśmy razem do domu, następnego dnia pojechałem na SKP i ukazała się druga strona medalu. Do wymiany było zawieszenie, IC oraz przewody hamulcowe. Także zabrałem się za remont. Zamysł był taki żeby buma była "bezpieczna" i w stanie zbliżonym do oryginału z dodatkiem ulepszeń.
Na samym starcie założyłem zeszyt i zacząłem:
- Akumulator
- Filtry MANN
- Świece FEBI
- Rozrusznik pełna regeneracja
- Przewody hamulcowe
- Pasek klimatyzacji
- Poduszki silnika
- Zawieszenie gwintowane MTS
- Dystane 15mm na przednią oś
- Podpora wału MYLE
- Łączniki stabilizatora MYLE
- Sworznie wahacza komplet MYLE HD
- Tuleje wahaczy MYLE
Wydatek nie mały, chodź gdy wsiadam wiem że dojadę bezpiecznie.
Auto było w sezonie letnim czyszczone, fotorelacji niestety nie posiadam.
Za namową sąsiada, postanowiłem założyć temat.
Plany na zimę, to nowe opony i zabezpieczenie podłogi przed solą.
Na wiosnę planuję zakupić STYLING 32 w rozmiarze 8J/9J od E38.
Jeżeli budżet mi pozwoli to chciałbym BBS RC090.
Poniżej zdjęcia, co jakiś czas wrzucę coś nowego.
Dzięki za uwagę. Enjoy.

bmw nabiera rumieńców i zaczyna jakoś wyglądać.

Pod podłokietnikiem idealnie wpasował się HARRY III, pytanie tylko "Nie świecą mi te żarówki, da radę to jakoś naprawić ? " w popielniczkach.
Na razie podłokietnik, ale planuje już sportsize w skórze, oczywiście podgrzewane

do radia podłączone aux, oraz konsola na telefon by wygodnie się obsługiwało.