BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 23:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 9 stycznia 2014, 11:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):

Ciężko powiedzieć. Ten temat przewija się już od zwolnienia L. Ojrzyńskiego. Klicki pojawia się na meczach, ale nigdy oficjalnie nie padła żadna deklaracja z jego strony. Rzekomo są też prowadzone rozmowy ze sponsorem z jakimś zagranicznym kapitałem. Jednak póki co wszystkie te informacje są tylko spekulacjami.

Edit: Coś się jednak ruszyło - http://cksport.pl/korona-kielce/wiadomo ... ,8251.html

Edit 2:
Oficjalnie stadion Korony od dzisiaj nosi nazwę "Kolporter Arena". Kwota owiana tajemnicą, ale mówi się o 500 tys. zł. na rok.
Niby niewiele, ale mieć, a nie mieć to już milion, a tyle właśnie klub płaci miastu za dzierżawę stadionu.
Prezes Chojnowski wspomniał też o inwestorze, ale rzucił tylko tajemniczo, że ma nadzieję, że za tydzień będzie okazja do kolejnej koferencji.
Link do konferencji: https://www.youtube.com/watch?v=Z--Qyg7LxJ8

Tymczasem na rynku transferowym się dzieje. Mączyński za pół miliona euro sprzedany do Chin! :) Musiał dostać wypasioną pensyjkę, że się zdecydował na to.
Cracovia traci Kosanovica, który odchodzi kopać w Belgii/

Czyli się dzieje, i bardzo dobrze :ok:

Co do Mączyńskiego, będzie zarabiał pół miliona Euro rocznie, a więc fajna pensyjka ;)

Dzieje się też w Legii. Dzisiaj ma zostać oficjalnie potwierdzona informacja odnośnie odkupienia Legii od ITI przez Leśnodorskiego i Mioduskiego (przyznam, że nie znam człowieka, ale z tego co czytam, ma ciekawą "teczkę" i przede wszystkim jest zagorzałym kibicem Legii).

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,721.html

http://www.weszlo.com/news/18061-Lesnod ... gie_od_ITI

Ponadto, bliski "przyklepania" jest pierwszy transfer. Nowym zawodnikiem Legii ma zostać Słowacki talent Ondrej Duda. 19-sto latek gra na pozycji ofensywnego pomocnika / napastnika. Jest reprezentantem młodzieżówki. W obecnym sezonie w barwach MFK Koszyce, w 19-stu meczach zdobył 5 bramek i zaliczył 3 asysty.

W innych klubach też się dzieje. W barwach Śląska na zasadzie wypożyczenia najprawdopodobniej będzie występował Wojciech Pawłowski, który nie podbił Włoch. Na obóz z Górnikiem pojedzie m. in. Robert Jeż - kilka dni temu rozwiązał kontrakt z Zagłębiem, a także... Dawid Jarka (ostatnio strzelał bramki dla II-go ligowej Polonii Bytom). Do Lubina może trafić Gikiewicz ze Śląska, który został przesunięty do III-cio ligowych rezerw. Pogoń chce Mateusza Możdżenia z Lecha, a na wypożyczenie do Górnika może pójść Szymon Drewniak. Z Widzewem kontrakt podpisał Marcin Kikut. Z Podbeskidziem Charles Nwaogu. Ze Śląskiem kontrakt podpisał brat Marco - Flavio Paixao.

"Karuzela transferowa" zaczyna się kręcić coraz szybciej :)

Ps. - Szykuje się też ciekawy powrót do piłki.... Dawid Janczyk, który wreszcie uwolnił się od CSKA Moskwa i z tego co wyczytałem na stronie Przeglądu Sportowego, ma zamiar wrócić do poważnej piłki i podobno znalazł już klub w najwyższej klasie rozgrywkowej. Nie wiadomo tylko w jakim kraju ;) Bardzo możliwe, że wróci do Polski. Kilka dni temu spekulowano o Kolejarzu Stróże, ale uważam, że to mało prawdopodobny kierunek.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 19:37 
Forumowicz

binta napisał(a):
Dzieje się też w Legii. Dzisiaj ma zostać oficjalnie potwierdzona informacja odnośnie odkupienia Legii od ITI przez Leśnodorskiego i Mioduskiego (przyznam, że nie znam człowieka, ale z tego co czytam, ma ciekawą "teczkę" i przede wszystkim jest zagorzałym kibicem Legii).

No ciekawy jestem co tam wykombinuje. Wizję prowadzenia klubu ma fajną, ale zobaczymy jak mu pójdzie wprowadzenie jej w życie :)

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 10 stycznia 2014, 10:46 
Przyjaciel forum

Matej23 napisał(a):
binta napisał(a):

No ciekawy jestem co tam wykombinuje. Wizję prowadzenia klubu ma fajną, ale zobaczymy jak mu pójdzie wprowadzenie jej w życie :)

Dokładnie. Przyznam szczerze, że na początku sądziłem, iż podziały akcji będą bardziej wyrównane. Pan Leśnodorski ma 20, a jego wspólnik aż 80%.

Wracając do kwestii transferowych. Na przełomie Stycznia i Lutego, ciekawie też może być na linii Legia - Wisła w kwestii młodego obrońcy "Białej gwiazdy" - Pawła Stolarskiego. Wisła, aby zatrzymać wychowanka w swoich szeregach, zaproponowała mu najwyższy kontrakt dla młodego zawodnika. Z tego co wiem, w grę wchodzi kwota 20 tyś. zł. miesięcznie. Legia też już mu złożyła ofertę i przedstawiła wizję przyszłości. Teraz wybór należy do samego zainteresowanego. No chyba, że odejdzie z naszej ligi. Wiadomo, że zainteresowany nim jest przede wszystkim Juventus.

PostNapisane: 10 stycznia 2014, 18:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
StreetFire7 napisał(a):
U siebie wszystkie, co do minuty. Wyjazdów niestety zero, a żałuję bardzo bo było kilka na prawdę ciekawych.
Na szczęście w lutym na otwarcie Legia więc będzie okazja nadrobić tą niechlubną statystykę :)

Rzadko tu u was bywam, ale skoro już jestem... ;) Mi niestety nie udało się być na dwóch meczach u siebie, ale za to byłam na kilku wyjazdach. Teraz rozsądniej będę planować wakacyjne wojaże, a do tego postanowiłam trochę pochodzić na sekcje - mam już nawet dwa bilety na koszykówkę :)

Cieszy mnie zmiana właściciela Legii, ale gdy ITI zostawał właścicielem przyjęcie również było entuzjastyczne. Leśnodorski startuje jako właściciel z bardzo dobrej pozycji, zatem w wielkim skrócie - mam nadzieję, że nie będzie to typowe z deszczu pod rynnę.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 12 stycznia 2014, 20:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
http://www.forbes.pl/szef-qatar-holding ... 9,1,1.html :zdegustowany:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 stycznia 2014, 10:25 
Przyjaciel forum

Do wznowienia rozgrywek zostały niecałe 3 tygodnie. Co tam słychać w klubach, którym kibicujecie ?? :)

PostNapisane: 28 stycznia 2014, 14:55 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
W Gliwicach również zmiany, w końcu pozbyto się Collinsa Johna, który był transferowym niewypałem, odchodzi także Docekal i Zganiacz;
pojawiają się za to Victor Nikiema i Hebert Silva Santos zobaczymy co z nich będzie - oby jak najlepiej na wiosnę :hurra:

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

PostNapisane: 28 stycznia 2014, 15:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
W Kielcach trochę się działo. Po pierwsze Korona podpisała umowę partnerską ze "stajnią menadzęrską" z Niemiec:
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... ytuje.html

W efekcie czego z Szachtiora Karaganda przyszedł do Kielc napastnik Siergiej Cziżniczenko, którym poważnie interesowała się Legia Warszawa. Na szczęście zawodnik zakontraktowany w Kielcach ;)
Zakontraktowani zostali również defensywny pomocnik Damian Ałdaś i bramkarz Sebastian Kosiorowski.
Odchodzą Stąporski, Sierpina, Kwiecień, Ivan Marković.

Drużyna wróciła z obozu w Kleszczowie, obecnie chłopaki pojechali do Hiszpani gdzie zmierzą się m. in. ze Steauą Bukareszt :)

PostNapisane: 29 stycznia 2014, 09:40 
Przyjaciel forum

W Legii też ostatnimi czasy trochę się dzieje. Do klubu przyszedł Guilherme z Bragi, a konkretnie z jej rezerw. Grał również w pierwszej drużynie, a ostatnio z racji tego, że nie chciał przedłużyć kontraktu - był odsunięty od składu. Oglądałem z nim wywiady i filmiki z treningów Legii. Myślę, że może okazać się ciekawym zawodnikiem i wzmocnieniem. Zresztą polecał go Roger i obecny zawodnik Bragi B - Michał Grunt, który reklamował Brazylijczyka jako najlepszego zawodnika drugiej drużyny. Zobaczymy :)

Do drużyny nie trafi za to Orlando Sa, który od dłuższego czasu był z nią łączony. Komplikuje się sprawa z Ondrejem Dudą, który po tym jak oznajmij, że od nowego sezonu zostanie zawodnikiem L, został przesunięty do rezerw swojego klubu. Legia chce go wykupić już teraz, ale na razie nie może dogadać się z jego obecnym pracodawcą, który robi problemy. Komplikuje się też kwestia pozyskania Marco Paixao ze Śląska. Ponoć Legia nie chce zaproponować więcej jak 500 tyś. Euro (plus jeden młodzieżowiec na wypożyczenie), a Śląsk nie chce go oddać za mniej jak milion Euro.

Stanowczo poprawiła się sytuacja "Sagana", który już za miesiąc może wrócić do treningów na pełnych obrotach. Przedłuża się natomiast kontuzja Wandzela

Z ciekawostek. Z rezerwami trenuje Janczyk, który po prawie 2 latach bez grania, dostał szansę odbudowania się w drugiej drużynie. Na razie praktycznie we wszystkich testach ma najgorsze wyniki w drużynie, ale w sumie nie ma co się dziwić.

Na dniach powinna zostać rozwiązana umowa Egipcjanina Essama, który występuje w rezerwach.

Wspomnieć też można o tym, że Jagiełlo i Alan mają znaleźć się w kadrze na drugie zgrupowanie do Hiszpanii. Trener Berg jest ponoć również bardzo zadowolony z Brazylijczyka Augusto, który w poprzedniej rundzie praktycznie w ogóle nie dostawał szans do grania.

Street, Szlakotin ponoć ma iść na wypożyczenie do Podbeskidzia ?? :)

Całkiem fajne transfery robi Widzew. Zdjęta z nich została bariera 5 tyś. zł. na kontrakty i podniesione na 25 tyś. Do tej pory z klubem umowy podpisali Wasiluk, Kikut i jakiś obcokrajowiec. Bardzo blisko Widzewa jest ponoć Cetnarski, który ma zostać wypożyczony ze Śląska. Do Łodzi mogą trafić również Gikiewicz (również ze Śląska), a także Wilk, który rozwiązał kontrakt z rumuńskim Vaslui. Ten ostatni szuka sobie na razie lepszego klubu, ale jeśli go nie znajdzie, trafi pewnie do Łodzi i pomoże Widzewowi w walce o utrzymanie :)

Skończyła się wreszcie saga ze zmianą klubu Stolarskiego, który zamienił Wisłę na Lechię. Do Krakowa przyszedł natomiast Stilić. Myślę, że może okazać się sporym wzmocnieniem.

PostNapisane: 29 stycznia 2014, 12:47 

binta napisał(a):
Street, Szlakotin ponoć ma iść na wypożyczenie do Podbeskidzia ??

Póki co niewiele wiadomo, ale pewne jest, że gdzieś się przeniesie bo na obóz do Hiszpanii nie pojechał.
Życzę mu, żeby poszedł do drużyny w której będzie grał w pierwszym składzie bo to bardzo sympatyczny i inteligentny gość :)

binta napisał(a):
Z ciekawostek. Z rezerwami trenuje Janczyk, który po prawie 2 latach bez grania, dostał szansę odbudowania się w drugiej drużynie. Na razie praktycznie we wszystkich testach ma najgorsze wyniki w drużynie, ale w sumie nie ma co się dziwić.

Tu jestem bardzo ciekaw co z tego będzie. Fajnie ze strony klubu, że dają mu szansę.

PostNapisane: 29 stycznia 2014, 16:06 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Street, Szlakotin ponoć ma iść na wypożyczenie do Podbeskidzia ??

Póki co niewiele wiadomo, ale pewne jest, że gdzieś się przeniesie bo na obóz do Hiszpanii nie pojechał.
Życzę mu, żeby poszedł do drużyny w której będzie grał w pierwszym składzie bo to bardzo sympatyczny i inteligentny gość :)

binta napisał(a):

Tu jestem bardzo ciekaw co z tego będzie. Fajnie ze strony klubu, że dają mu szansę.

Co do Szlakotina, oglądałem kiedyś jakiś odcinek "Korona TV", z bodajże zgrupowania, gdzie Szlakotin był razem w pokoju z Gołębiewskim. Sprawiał właśnie wrażenie fajnego, inteligentnego i wyluzowanego gościa :)

Jeśli chodzi o Janczyka, jestem podobnego zdania. Wiadomo, że w ostatnim czasie w jego życiu nie działo się najlepiej, ale z moich informacji wiem, że możliwość treningów z Legią i odbudowania się w niej Janczykowi załatwił kolega / przyjaciel, który jest związany z klubem. W zamian chciał tylko jednej deklaracji... Nie zawiedzie go, nie złamie się, nie sprawi, że będzie się musiał za Janczyka wstydzić. Samemu Dawidowi sporo ludzi z miejsca nie dawało szans i prognozowało, że po jednym / dwóch treningach odpuści. Janczyk przeprowadził poważne rozmowy, m. in. z Leśnodorskim i trenerem rezerw - Jackiem Magierą, którzy obiecali,że mu pomogą, jeśli tylko sam się za siebie weźmie i pokaże, że chce. Na razie wszystko idzie w dobrym kierunku. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja osobiście życzę mu powodzenia i wierzę, że się odbuduje. Wiele pracy przed nim...

PostNapisane: 12 lutego 2014, 10:21 
Przyjaciel forum

Będę miał dzisiaj okazję zagrać przeciwko ŁKS-owi Łódź. Obym nie przywiózł do domu worka z bramkami ;)

http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/1,1 ... sucha.html

Ps. Co tam słychać w "Waszych" klubach ?? Możliwe, że Legia dzisiaj w końcu pozyska napastnika. Ponoć testy medyczne ma dziś przechodzić awizowany już dużo wcześniej Portugalczyk Orlando Sa, z którego w pewnym momencie klub już zrezygnował. Po statystykach - ciekawy zawodnik.

Ciekawi mnie też osoba tego młodego Kozaka, który przyszedł z Lecha. Wiadomo, nie jest to człowiek na pierwszy skład, a raczej "melodia przyszłości" , ale różne słuchy o nim płyną. Czas pokaże :)

PostNapisane: 12 lutego 2014, 15:09 

W Koronie wszystko w jak najlepszym porządku, nastroje pozytywne. W piątek piłkarze jadą zmierzyć się z Legią w Warszawie, a za piłkarzami jedzie ok. tysiąc kibiców w tym ja ;)

PostNapisane: 13 lutego 2014, 09:39 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
W Koronie wszystko w jak najlepszym porządku, nastroje pozytywne. W piątek piłkarze jadą zmierzyć się z Legią w Warszawie, a za piłkarzami jedzie ok. tysiąc kibiców w tym ja ;)

Zapowiada się ciekawy pojedynek :)

Na 90 minut czytałem, że Sylwestrzak podpisał kontrakt z GKS-em Katowice.

Tymczasem ŁKS nie taki straszny ;)

http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/1,1 ... n=10855740

PostNapisane: 13 lutego 2014, 14:59 

binta napisał(a):

Podpisał, ale Radek Sylwestrzak, brat Kamila. Był testowany w Koronie, ale jak widać nie sprawdził się ;)

binta, gratuluję, ukułeś coś?

PostNapisane: 14 lutego 2014, 09:47 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):

Podpisał, ale Radek Sylwestrzak, brat Kamila. Był testowany w Koronie, ale jak widać nie sprawdził się ;)

binta, gratuluję, ukułeś coś?

Aaa, myślałem, że to ten sam zawodnik ;)

Nie, nie udało się niestety. Od wieku juniora, z napastnika przez lewą pomoc, przeszedłem na lewą obronę i tam gram już 3-4 lata. Ale sam mecz bardzo fajny. Swoją drogą, boisko w Aleksandrowie Łódzkim to najlepszy sztuczny plac na jakim grałem w życiu.

PostNapisane: 14 lutego 2014, 10:15 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Po zimowej przerwie, czas zacząć zmagania na naszych boiskach. Już dzisiaj wieczorem dwa pierwsze spotkania, otwierające rundę wiosenną: Podbeskidzie - Widzew i Legia - Korona.

PostNapisane: 14 lutego 2014, 12:45 

binta napisał(a):
Aaa, myślałem, że to ten sam zawodnik

Nie, na szczęście Małpa gra nadal u nas i staje się jednym z ulubieńców kibiców i kamery przede wszystkim.
Jak komuś się chce, to polecam film ze zgrupowania Koroniarzy w Hiszpanii. Porównajcie czy w waszych drużynach też panuje taka atmosfera ;)

PostNapisane: 14 lutego 2014, 14:11 
Forumowicz

Materiał Korony jak zwykle fajny i śmieszny :ok:

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 16 lutego 2014, 21:54 
Forumowy terrorysta

Lech Poznań - Śląsk Wrocław 2:1 , pierwszy krok Lech zrobil do przodu :ok: .

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1