BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 22:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 16 lutego 2014, 22:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
renoraines napisał(a):
Lech Poznań - Śląsk Wrocław 2:1 , pierwszy krok Lech zrobil do przodu :ok: .

Inauguracja Lecha jak najbardziej udana. Jest komplet punktów i teraz można się koncentrować na kolejnym meczu :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 lutego 2014, 09:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Street, niejednokrotnie oglądałem już "Koronę TV" i jak najbardziej przypadła mi do gustu :ok:

Co do minionej kolejki, na dole tabeli w bezpośrednim meczu wygrało Podbeskidzie, czym trochę mocniej zepchnęło Widzew w kierunku pierwszej ligi. Mimo wszystko, nie skreślałbym jeszcze Łodzian. Chociaż z drugiej strony, nie ma za bardzo kto "polecieć".

Na plus na pewno Zagłębie i Pogoń. Ważne zwycięstwa odniósł również Lech i Wisła.

W następnej rundzie spotkań na pewno ciekawie będzie w Krakowie, gdzie dojdzie do derbów. Oby tylko nic nie stało się na trybunach, ani poza nimi.

PostNapisane: 19 lutego 2014, 17:14 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Ze swojej strony żałuję, że Korona nie dowiozła remisu na Legii, ale takie życie, nie ma się co rozczulać, w Niedzielę Zagłębie przyjeżdża do Kielc i będzie ciężka przeprawa.

W Wawie nie obyło się bez zgrzytów. Oglądać od 5:28:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=huQRmMIFtV4[/youtube]

PostNapisane: 20 lutego 2014, 12:30 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Ze swojej strony żałuję, że Korona nie dowiozła remisu na Legii, ale takie życie, nie ma się co rozczulać, w Niedzielę Zagłębie przyjeżdża do Kielc i będzie ciężka przeprawa.

W Wawie nie obyło się bez zgrzytów. Oglądać od 5:28:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=huQRmMIFtV4[/youtube]

Muszę przyznać, że widać, iż te 2 zagrania (najpierw piłki na rozgrzewce, a później tańczące Panie) były pewnie celowe. Szkoda, że tak Legia podeszła do tematu. Jeśli to wszystko było przypadkiem, to przede wszystkim wstyd mi za spikera. Nikt nie powinien się tak zachowywać, a tym bardziej człowiek, który jest w klubie od tylu lat.

Street, od siebie (wiem, że to niewiele, ale przynajmniej kulturalnie), szczere przeprosiny !! ;)

PostNapisane: 20 lutego 2014, 12:32 

binta napisał(a):
Street, od siebie (wiem, że to niewiele, ale przynajmniej kulturalnie), szczere przeprosiny !!

Hehe, :piwo:

Wczoraj do klubu zadzwonił pan Leśnodorski i przeprosił wszystkich w swoim imieniu, nie liczyłem na to więc miła niespodzianka.

PostNapisane: 20 lutego 2014, 12:48 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Street, od siebie (wiem, że to niewiele, ale przynajmniej kulturalnie), szczere przeprosiny !!

Hehe, :piwo:

Wczoraj do klubu zadzwonił pan Leśnodorski i przeprosił wszystkich w swoim imieniu, nie liczyłem na to więc miła niespodzianka.

Przynajmniej tyle :ok:

Jeśli jeszcze nie wiecie i kogoś to interesuje, to Wawrzyniak jest jedną nogą w Amkarze Perm. Czyli robione jest miejsce na lewej pomocy dla wracającego po kontuzji Koseckiego. Brzyski wróci zapewne na lewą pomoc.

"Wawrzyn" jakiś czas temu dostał wolną rękę w poszukiwaniu klubu, więc nie jest to dla mnie jakieś zdziwienie.

PostNapisane: 21 lutego 2014, 17:52 
Przyjaciel forum

Ruszamy z 23-cią kolejką :)

Na pierwszy rzut Jaga podejmuje Podbeskidzie. Fajnie by było jakby ci drudzy wywalczyli przynajmniej 1 punkt.

Później Pogoń zagra z Lechem. W obu klubach sporo absencji. Mimo tego zapowiada się fajne spotkanie. Niech Pogoń powalczy o komplet punktów. Remis też wziąłbym w ciemno :)

Ps. Z nowszych informacji. Ślusarski praktycznie w Arce Gdynia, a Murawski w Pogoni Szczecin.

EDIT: Jagiellonia - Podbeskidzie 2:2 - Rzutem na taśmę. Punkcik jest ;)

Czas na drugie spotkanie. Ja osobiście bacznie będę przyglądał się grze dwóm bocznym obrońcom "Portowców" - Lewandowskiemu i Radolowi (debiut w pierwszym składzie w 19-ste urodziny). Mocniejszym okiem pewnie spojrzę też na krnąbrnego Małeckiego, i liczę na bramkę Robaka (karny ??) :looka:

PostNapisane: 22 lutego 2014, 11:32 
Forumowy terrorysta

Pogon - Lech 5:1
efekty zapicia w karnawale :rotfl: , a tak serio podsumowaniem niech będą słowa trenera Rumaka
Cytuj:
Pierwsza połowa w naszym wykonaniu to jest wstyd, hańba i kompromitacja. Ludzie jeżdżą za nami, fantastycznie nam kibicują, a my nie potrafimy bronić w polu karnym. Każde wejście Pogoni w szesnastkę kończyło się golem. Dziś, począwszy ode mnie, nie zasługiwaliśmy na grę z tym herbem na piersi. Całą winę za porażkę biorę na siebie. Przepraszam wszystkich, którzy nam kibicowali i obiecuję, że w sobotę w meczu z Piastem zobaczymy zupełnie inny zespół.

PostNapisane: 22 lutego 2014, 11:53 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Czas na drugie spotkanie. Ja osobiście bacznie będę przyglądał się grze dwóm bocznym obrońcom "Portowców" - Lewandowskiemu i Radolowi (debiut w pierwszym składzie w 19-ste urodziny). Mocniejszym okiem pewnie spojrzę też na krnąbrnego Małeckiego, i liczę na bramkę Robaka (karny ??) :looka:

A kto powiedział, że nie można zacytować samego siebie ;)

Boczni obrońcy na plus. Chociaż z lepszej strony pokazał się debiutant Rudol (świetne podłączanie się i ładna asysta - zresztą przy nie mniej ładnej pierwszej bramce).

Małecki w pierwszej połowie na duży plus. Razem z Aką, tak kręcili Kędziorą... Nie wiem czy autobus do Poznania nie pojechał bez niego, a on nadal szuka klucza 13-stki żeby się wykręcić. W drugiej połowie Małecki mało widoczny. Do tego często tracił piłki. Nie podobała mi się również sytuacja w której KONKRETNIE (niekoniecznie w cenzurowanych słowach. Powtórka z rozgrywki ??) zrugał Quedraogo.

Robak ?? Nie mam pytań. Tak jak Kędziora odkręca się do tej chwili, tak Wołąkiewicz szuka Robaka, który niemiłosiernie go uprzedzał / oszukiwał w polu karnym.

Moment meczu ?? Siatka Bąka na Kamińskim :)

Jeśli chodzi o Lecha. Na plus na pewno zmiana Kownackiego (bramka), a także... skrucha / normalność (WRESZCIE ??) Rumaka. Chwała mu za to co powiedział reporterowi Canal + po meczu.

Szkoda, że kontuzji doznał Golla, bo chciałem zobaczyć debiut Filipa Kozłowskiego, który zapewne dałby "Standing ovation" Marcinowi Robakowi. Co do Kozłowskiego. Chłopak przyszedł przed rundą z IV ligi. Przez ostatnie półtora sezonu zdobył tam 40, czy 45 bramek. Ciekawe jak sobie poradzi na dużo wyższym poziomie. Będę śledził jego poczynania :)

Mecze dzisiejsze

Widzew - Piast. Typuję raczej remis (może 1:1 ??).

Górnik - Legia. Gramy w Zabrzu, a więc tam, gdzie gra nam się ciężko. Obie drużyny osłabione kadrowo. Liczę na debiut Orlando Sa (pewnie z ławki - w ataku myślę, że zacznie Ojamaa, albo Kucharczyk). Po cichu liczę na zwycięstwo :)

PostNapisane: 22 lutego 2014, 13:18 

No trzeba przyznać Pogoni, że rozjechali Kolejorza. Nie spodziewałem się.

Dzisiaj obstawiam remis w meczu Widzewa z Piastem ;)

PostNapisane: 22 lutego 2014, 22:49 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
binta napisał(a):
Widzew - Piast. Typuję raczej remis (może 1:1 ??).
StreetFire7 napisał(a):
Dzisiaj obstawiam remis w meczu Widzewa z Piastem

No i oboje trafili ;) szkoda straconej bramki, pechowa sytuacja, szkoda Szumskiego.
Co do Legii z Górnikiem, bardzo mi się podobał w grze Ojamaa, dla mnie rewelacja, zasłużone zwycięstwo.

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

PostNapisane: 23 lutego 2014, 04:36 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
binta masz łeb :D

PostNapisane: 23 lutego 2014, 08:41 
Przyjaciel forum

Szczurek1986 napisał(a):
binta masz łeb :D

Szczurek, trochę tą naszą piłkę kopaną już się obserwuje ;) Nieraz spojrzę na parę meczową i widzę końcowy wynik :P

Ale okay, zejdźmy na ziemię :ok:

Cieszy mnie remis Widzewa. Po pierwsze, postawiłem go na kuponie, a po drugie - niech walka o utrzymanie będzie ciekawsza.

Mecz Górnika z Legią oglądałem skrupulatnie. Tak jak napisał marojbl - bardzo dobre zawody Heńka Ojamy. Mamy dwa mocne skrzydełka, a w obwodzie jeszcze chociażby Kosecki, czy Żyro. Poza tym, po raz kolejny na miarę swoich możliwości i opaski kapitańskiej zagrał Vrdoljak. W środku pola - profesor. Brzyski - KOSA. Guilherme - będą z niego ludzie. Swoją drogą, niezwykle sympatyczny człowiek. Non stop uśmiech na twarzy. Astiz - doskonały przykład zawodnika ściągniętego z niższej ligi hiszpańskiej - rezerwy Osasuny (drugim przykładem jest Dani Quintana z "Jagi", który przyszedł z III ligi).

Pomimo chęci i ciekawych 2-3 zagrań, poniżej oczekiwań zaprezentował się Orlando Sa. Za wcześnie jednak na głębsze oceny. Troszkę błędów w obronie Dossy, który tego meczu również nie może zaliczyć do najlepszych. Cieszy powrót na boisko Efira. Dobra zmiana Augusto (asysta przy bramce "Miro"), i bardzo dobra gra Radovica zwieńczona 2 bramkami.

Ogólnie jestem z meczu bardzo zadowolony. Najbardziej oczywiście cieszą punkty. Górnik poniżej oczekiwań, i to w nie pierwszym już meczu. Przykre zderzenia Łukasiewicza ze Steinborsem. Temu pierwszemu lekarze od razu nastawili złamany nos i grał dalej. Drugi nie miał już tyle szczęścia. Pęknięta kość (bodajże jarzmowa) i szyty łuk brwiowy. Będę czekał na informacje o jego stanie zdrowia. Myślę, że wyliże się z tego w miarę szybko.

Street, jak tam nastroje przed wyruszeniem na stadion ?? Walka o 3 punkty dzisiaj ?? ;) Trzymam kciuki, bo chciałbym żeby na dole tabeli było ciekawie, a więc niech Korona wygra :)

PostNapisane: 23 lutego 2014, 10:05 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
binta powinieneś zbijać gruby hajs w zakładach :hyhy:

Bardzo ładnie w lidze hiszpańskiej... Barca w tyłe i REAL przejmuje lidera :)

PostNapisane: 23 lutego 2014, 13:04 
Forumowy terrorysta

Głupi ma zawsze szczeście, szczescie głupim sprzyja...
-----------------------------------

Dziś mecz Slask-Ruch
A propos Slaska w kontekscie transferow, czterech nowych zawodników trafi do Slaska: Machaj z Lechii , Pich ze Słowacji, Calahorro z Hiszpanii, Droppa z Czech.

PostNapisane: 23 lutego 2014, 13:43 
Przyjaciel forum

Szczurek1986 napisał(a):
binta powinieneś zbijać gruby hajs w zakładach :hyhy:

Szczurek - Obstawianie "na sucho" , a za pieniądze, to mimo wszystko dwie inne sprawy ;)

Z dużym zaciekawieniem oczekuję na derby Krakowa. Myślę, że Wisła powinna sobie poradzić. Pewnie Brożek (Paweł) dołoży coś do swojego konta bramkowego (tutaj znowu z karnego ?? No chyba, że "Guła" ponownie szybciej złapie piłkę ;) ). Fajnie wygląda gra Guerriera na boku. W gazie (nie tylko sam wiatr i zero z tego) jest też Sarki. Ciekawe czy Wiślakom znowu uda się zagrać u siebie na "zero z tyłu". Osobiście chciałbym, aby Wisła zakończyła sezon w pierwszej trójce.

W Krakowie w nocy już coś się działo (standardowo noże). Na dzisiejszym meczu kibice Wisły, ci za bramką, mają być ubrani na czarno (nie na czerwono jak zawsze). Jakaś oprawa się szykuje...

PostNapisane: 23 lutego 2014, 16:40 

Niestety, w Kielcach tylko remis, a właściwie to aż remis. Piłkarze zagrali dzisiaj skandalicznie i cud, że remis udało się dowieźć do końca meczu. Mam nadzieję, że w Zabrzu będą gryźć trawę.

PostNapisane: 23 lutego 2014, 17:37 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Niestety, w Kielcach tylko remis, a właściwie to aż remis. Piłkarze zagrali dzisiaj skandalicznie i cud, że remis udało się dowieźć do końca meczu. Mam nadzieję, że w Zabrzu będą gryźć trawę.

Starałem się oglądać z podzielnością uwagi, bo troszkę byłem zajęty. Ogólnie jednak, tak jak piszesz, Korona musi uszanować ten punkt.

Wisła - Cracovia 3:1. Przede wszystkim ładne bramki. Pierwsza Głowackiego po rzucie wolnym Stilica, i druga Semira po ładnym i przytomnym podaniu Pawła Brożka. Gol "Guły" troszkę szczęśliwy, ale jak to się mówi, "ważne, że w sieci". Bramka Saidiego pierwszej urody. Do tego ładne odegranie Kity. Z całego przebiegu meczu, jakoś bardzo nie wyróżniłbym konkretnego zawodnika.

Na koniec został nam mecz we Wrocławiu. Osobiście stawiałbym na Śląsk. Jeśli chodzi o dokładny wynik, 2:1 lub 3:1 :) Uważniejszym okiem spojrzę na Marco Paixao i Anglika Hateleya :)

Wieczorem jeszcze czeka nas "Liga + extra" w której gościem będzie m. in. Henning Berg :)

PostNapisane: 23 lutego 2014, 18:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: BMW E38
Kod silnika: M52tuB28
Garaż: Jest:
E39 525iA
Było:
E38 lift oxfordgruen metallic
Było:
E46 sedan m52
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155271
E46 m47n
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141422
E36 1.8 is Coupe
Derby moim zdaniem słabe... dobrze, że chociaż 4 bramki oglądaliśmy... ;) tak to kopanina jak zwykle
Pierwsza połowa wisła 2:0 i tyle ich gry... druga należała już do pasów ale nic konkretnego nie potrafili z tym zrobić, co fuksem wykorzystał guła :]
i tak 3:1...

PostNapisane: 24 lutego 2014, 17:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
W Krakowie w nocy już coś się działo (standardowo noże). Na dzisiejszym meczu kibice Wisły, ci za bramką, mają być ubrani na czarno (nie na czerwono jak zawsze). Jakaś oprawa się szykuje...

Oprawa mnie nie powalila. Znacznie lepiej zaprezentowała się Korona. W Kielcach widzę zresztą, że się podziało... Ale po meczu Iskry z Wisłą Płock:

Po tym weekendzie cieszy mnie jak Pogoń pogoniła Lecha, no i rzecz jasna zwycięstwo Legii :))

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1