Trenerze no nie wytrzymie ! Po zapaleniu się czerwonej diody włącza się mechanizm zegarowy który ostatecznie odlicza czas do wymiany oleju i wynosi on 134min i 47 sekund po tym czasie jednostka napędowa ulega samozniszczeniu aby nie zawracać głowy mechanikom remontem silnika.
Adik piszesz bzdury i sam się jeszcze pogrążasz ! Zamiast przyznać do błedu i powiedzieć sorry ale wiem to najtrudniej zrobić lepiej iśc w zaparte. Mi nie musisz wierzyć weź sobie pczytaj instrukcję obsługi swojego samochodu albo zadzwoń do serwisu BMW.
A dla innych którzy dalej wierzą że przy czerwonej diodzie ich maszyna się wyłączy i przejdzie w stan hibernacji znalazłem prospekt E28, proszę sobie poczytać podpunkt nr.6.
Mniej więcej brzmi on tak:
to kiedy nowa piatka trafi do serwisu zalezy od tego jak jeździsz, SI pokaże dokładnie kiedy i która inspekcja jest do wykonania-jeśli jeździsz spokojnie tym później, przy ostrej jeździe okres ten ulegnie skróceniu
elektronika zbiera i prztewarza informacje o obrotach silnika, jego temperaturze, czasie od ostatniej inspekcji i ilości przejechanych kilometrów
wg informacji z forum niemieckiego przy cieżkiej nodze serwis co ok. 7,5 tys km przy spokojnej nawet co 14 tkm
W E28
Pzdr