Tak, tak, dziękujemy sędziom, związkowi, komisji ligi itd. za to, że pomagają nam w osiągnięciu mistrzostwa...
1.Legia - 63 punkty po rundzie zasadniczej
Lech - 53 punkty po rundzie zasadniczej
Legia - 32 punktów przed rundą play - off
Lech - 27 punktów przed rundą play - off
Dziękujemy za to, że z 10 punktów zrobiło się 5. Jesteśmy dzięki temu bliżej mistrzostwa
2.Zgodnie z regulaminem ustalonym przed rozpoczęciem rozgrywek o Puchar Polski, plan zakładał, że finaliści swoje spotkania ligowe rozegrają 6 lub 7 maja. Tymczasem ekipa z Bydgoszczy zmierzy się z Lechem w poniedziałek 5 maja. Teoretycznie jest to zgodne z ogólnym regulaminem, który głosi, że pomiędzy meczami nie powinno być mniej niż 48h przerwy. Tylko dlaczego ktoś łamie ustalony przez rozgrywkami regulamin dotyczący PUCHARU POLSKI i przekłada mecz ligowy Zawiszy z 6-7 na 5 maja ??
Z kim zagra Zawisza owy mecz ligowy... ?? Z
LechemDziękujemy sędziom, związkowi i komisji ligi za to, że pomagają Legii w obronie mistrzostwa, i dają Zawiszy odpocząć po finale PP jeden lub dwa dni... krócej
3.Dziękujemy również za żółtą kartkę dla Michała Żyro (Żyro, a nie Żyry - tego nazwiska się nie odmienia), który dzięki niej będzie pauzował w następnej kolejce. Dziękujemy przede wszystkim dlatego, że... rezerwy Legii po ostatniej kolejce spadły na 2 miejsce w III lidze, które nie jest premiowane awansem, i doszły nas słuchy, że arbiter myślał, iż dzięki tej pauzie z Lechią, Żyro będzie mógł pomóc Legii II w walce o awans. Po meczu jednak dotarło do niego, że kartki liczą się tak samo w meczu rezerw. Zaproponował, by Michał zapuścił brodę, wąsy i "PEKAESY" zapewniając, że na pewno się uda...
4.Chcieliśmy również serdecznie podziękować Panu Wajdzie (sędziował mecz z Zawiszą), za to, że nie podyktował faulu
!!! na 25-tym metrze !!! na Luisie Carlosie. Gdyby go podyktował, Zawisza wygrałby na Legii 6:0. Przepraszam, 7:0, bo przecież na 20-stym metrze, ale połowy Zawiszy, przy okazji wyprowadzania piłki w innej aukcji, faulowany był Lewczuk. No, a nie od dzisiaj wiadomo, że Piotrek Petasz ma "młotek" w lewej nodze, i pewnie pokonałby z tych 80-ciu metrów Kuciaka
5.Nie omieszkamy podziękować również za to, że to przez nich Lech nie wygrał na "Łazienkowskiej", bo to przecież oni nie umieli wykorzystać 10-ciu dogodnych okazji i strzelić chociażby jednej bramki. Co tam Teodorczyk, to sędzia Gil, albo Frankowski (niczym "łowca bramek") miał dołożyć nogę i wykorzystać stuprocentową sytuację.
Z góry przepraszamy również za to, że nie zagraliśmy porywającego meczu, ale jak to się mówi "najważniejsze są punkty".
6. Jak już tak przepraszamy, albo dziękujemy, to dziękujemy również za to, że komisja ligi nie powtórzyła meczu z Jagiellonia, albo przynajmniej nie pozwoliła rozegrać drugiej połowie w innym terminie, lub w najgorszym przypadku nie zostawiła wyniku z boiska. Serdecznie dziękujemy. Ta decyzja pchnęła nas w kierunku upragnionego mistrzostwa
Chłopaki, ogólnie bez ciśnienia rzecz jasna 
. Wszystko napisane na luzie, w kierunku pewnego Pana, który poprzez swoją "obsesję doskonałości" zaczyna popadać w paranoję. Dla mnie to zawsze był / jest i będzie aż sport, i tylko sport. Gra błędów, którą przeważnie wygrywa ten, który popełni ich mniej

Ten pewien Pan pewnie zaraz nabazgrze, że odpisałem na jego "zaczepkę" , więc jestem taki czy owaki, ale ja myślę, że ten raz na 10 patologicznych postów warto odpowiedzieć, aby ta druga strona obudziła się z letargu i wróciła do świata żywych, dochodząc do wniosku, że to prawdziwe życie, a nie gra komputerowa, w której z drugiej strony tak samo nie zawsze jest kolorowo.
Po drugie, zawsze mnie uczono tego, by każdemu dawać szansę, nawet jeśli uważam, że pewnych... strzał nie da się naostrzyć, bo są po prostu za tę(..). W miejsce kropek można wstawić zarówno 2 pierwsze, jak i 2 ostatnie literki pseudonimu boiskowego pewnego obrońcy Realu Madryt). Rzecz jasna bez obrazy dla niego

...Bo Polska to taki kraj, w którym ludzie nie patrzą na siebie, a na innych. Nie oceniają i nie pilnują swoich "czterech liter" , ale chętnie obrobiliby jakieś "cztery litery"
Ci co pomyśleli o tym w innym kontekście, wstydźcie się 
. Ktoś kiedyś powiedział fajne zdanie...
"Niech każdy patrzy na siebie, a świat będzie lepszy i łatwiejszy do przetrawienia"Reasumując...
"Psy szczekają, a karawana jedzie dalej"...
Teraz czas na szczekanie. GOOOOOOO !!