.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
Ruszamy z 32 kolejką. Na początek mecz z grupy "spadkowej" , w którym Podbeskidzie podejmie na własnym boisku Jagiellonię Białystok. Coś mi się wydaję, że "Górale" mogą dzisiaj kompletu punktów nie zdobyć

A jednak

Gospodarze wygrywają 2:1 i nadal podtrzymują serię meczów bez porażki.
Dzisiaj natomiast zostanie rozegrany finał Pucharu Polski, w którym zmierzą się Zagłębie Lubin i Zawisza Bydgoszcz.
Muszę przyznać, że Podbeskidzie mnie zadziwia. Ostatnie 5 meczów: 4 zwycięstwa, 1 remis i 2 miejsce w tabeli "grupy spadkowej". Coraz goręcej w szeregach Cracovii, Zagłębia, i moim zdaniem przede wszystkim Piasta Gliwice.
Jeśli chodzi o dzisiejszy finał Pucharu Polski, na pewno go obejrzę. Nie spodziewam się porywającego meczu, ale trzymam kciuki za Zawiszę
Ciekawostka - Przez 59 edycji PP, nikomu nie udało się go zdobyć bez straty bramki po drodze. Dziś tej sztuki może dokonać Zagłębie, które w drodze do finału osiągało kolejno wyniki: 0:0 (5:4 w karnych) z Piastem, 1:0 z GKS-em Tychy, 2:0, 5:0 z Sandecją oraz 3:0, 0:0 z Arką.
EDIT:
Zagłębie - Zawisza 0:0 (5:6 w karnych). Finał obejrzałem "od deski do deski". Nie żałuję, bo spotkanie było naprawdę bardzo ciekawe (mimo braku goli), i najnormalniej w świecie, dało się je oglądać. W odróżnieniu od niektórych meczów ligowych. Ciekawe potyczki Abwo z Ziajką, który o dziwo bardzo dobrze radził sobie z szybkim Nigeryjczykiem. Fajnie do akcji ofensywnych włączał się Lewczuk, który moim zdaniem był piłkarzem meczu. Chłopak robi ostatnimi czasy niesamowite postępy, czym "puka" do drzwi kadry.
Najlepsze jest to, że Zagłębie przez całą edycję nie przegrało meczu, ba nie straciło bramki (nie licząc oczywiście konkursu jedenastek w meczach z Piastem, oraz tym wczorajszych finałowym), a nie wygrało głównego trofeum.
Reasumując. Zawisza swoją postawą w całych rozgrywkach zasłużył na zwycięstwo i bardzo się cieszę, że z dwójki finalistów, to właśnie oni sięgnęli po puchar. Myślę, że Pan Osuch może zrobić fajne 2-3 transfery gotówkowe, a Zawisza powalczy o przejście przynajmniej 2 rund w el. LE.