binta napisał(a):
Niezłej wyprzedaży po ew. spadku spodziewam się natomiast w Zagłębiu.
No na pewno, chociaż paru graczy ma pewnie bardzo wysokie kontrakty więc może dlatego zostaną. Nie ma co ukrywać, że do tej pory do Zagłębia przychodziło się po to żeby zarobić. Przykład - Janoszka, 30tys. podstawy, a nie wiem czy z pół godziny gry w tej rundzie uzbierał. Albo Curto, def. pomocnik z fantastycznym, fenomenalnym podaniem, który jak to określił pan Jagoda przebiega w meczu mniej km od bramkarza. Toż to ręce opadają. I taki gościu blokuje miejsce jakiemuś młodemu, który mógłby się ogrywać. Stokowca sprowadzono, po to żeby właśnie przebudować zespół i wprowadzać więcej młodych. Co z tego wyjdzie, zobaczymy.
Już powoli napędza się karuzela transferowa. Lechia podobno jest zainteresowana sprowadzeniem Borysiuka i braci Mak. Coś tam słyszałem o Dźwigale, że też ma przyjść. Z tego co mi wiadomo na razie nie będzie jakiś wielkich transferów za 1-2mln euro do klubu i w sumie dobrze, nie ma co na hura kupować, tylko spokojnie krok po kroku się rozwijać. Jak to powiedział pan Juskowiak, taki zawodnik nie miałby z kim grać w drużynie i w sumie ma rację

Dawidowicz już podpisał kontrakt z Benficą - Lechia otrzyma 2mln euro + kasę za występy.
W Legii no to wiadomo - Kuciak może odejść, chociaż wiadomo fajnie jakby został, bo to bramkarz wręcz idealny dla tej drużyny (na linii ok, przedpole też, no i refleks odpowiedni

). Słyszałem już o jakimś Greku, który miałby przyjść, ale jego nazwisko nic mi nie mówi, nie znam go, więc się nie wypowiadam

Ale poza tym na rynku będzie paru fajnych bramkarzy do wyciągnięcia - Kuszczak, Wolański, może Zubas (pamięta go ktoś jeszcze?

) albo Jano Mucha (może uda go się wyciągnąć z Rosji

).
Binta może Ty coś wiesz na ten temat?

Żyro też ma niby odejść, ale dla mnie to za wcześnie, ledwo jedną rundę zagrał na miarę swoich możliwości i już miałby odejść nie sprawdzając się w europejskich pucharach.
Z Lecha no to słyszałem o Teo i Lovre. Obaj pewnie odejdą, jeśli dostaną konkretne oferty. Może panowie Rutkowscy w końcu coś tam wydadzą na transfery

Na razie to wiadomo mi jedynie o Visnakovsie z Widzewa. Tak apropo Lecha, to mamy kolejnego Polaka w Premier League - Wasyla, przedłużył kontrakt z Leicester (panie Adamie do kadry go! Z Glikiem będzie miazga

)
Nie przypadkowo piszę o transferach tych drużyn, bo chciałbym żeby one znalazły się na pudle i reprezentowały nas w Europie, a z jakim skutkiem to się okaże

O Zawiszy nie wspomniałem, bo nawet nie wiem co się tam dzieje

Trochę się rozpisałem, ale dawno tego nie robiłem, więc trzeba odrabiać zaległości
PS. Dzisiaj w C+ Sport "O krok od pucharu - Widzew Łódź 1982/1983"