BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 12:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 101  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki telefon kupic?
PostNapisane: 9 maja 2014, 05:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
amdpower napisał(a):
mnie ciekawi model P780....ktoś miał z nim styczność??

Wydaje mi się że ktoś kilka stron temu o nim pisał,poszukaj.

Pawlos22 dzięki wielkie za info, recenzja też całkiem konkretna :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 maja 2014, 06:20 
Forumowicz

Moje BMW: Mercedes 190E 2.0
Kod silnika: M102
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=107790
No to Ja też się pokuszę o mini recenzję ;)

Od tygodnia jestem szczęśliwym (póki co) posiadaczem telefonu Nokia Lumia 925.
Pierwsze wrażenie:
Telefon jest bardzo dobrze wykonany, posiada metalową obwódkę tył natomiast jest wykonany z tworzywa jednak bardzo dobrej jakości przez co nie ma się poczucia tandety. Trzymając go w ręku, czuć że jest dobrze wykonany, nic nie skrzypi i nie trzeszczy, jest również bardzo cienki co jednym może się podobać a innym nie. Telefon jest bardzo leciutki w porównaniu do mojego poprzedniego aparatu czyli Nokii N8. Po włożeniu do kieszeni, musiałem się upewnić czy aby na pewno tam jest w porównaniu do niego, N8-ka urywa kieszeń :cisza:
Pierwsze włączenie i wrażenia:
Telefon uruchamia się dosyć szybko i działa płynnie jednak po 1 dniu korzystania z oprogramowania WP 8 Black, zainstalowałem wersję deweloperską WP 8.1 i muszę przyznać, że telefon ogromnie się zmienił. Jest więcej opcji personalizacji jak m.in. możliwość ustawienia tapety pod kafelkami, dodano "żaluzję" z powiadomieniami, co swoją drogą jest dla Mnie nieporozumieniem, że zrobili to aż tak późno. Podczas buszowania w opcjach pojawił się pierwszy zgrzyt. Telefon ma pamięć wbudowaną 16GB i spodziewałem się, że będzie tak jak w N8, czyli nieco ponad 14GB pamięci użytkowej a tutaj zonk, raptem 11GB a telefon jest nowy, więc nikt nic na niego nie wgrywał. Kolejną wadą jest to, że gdy np: telefon jest podłączony do ładowarki, mamy włączone WiFi i ściągamy duży plik (jak w moim przypadku GTA: SA 2,5GB) to telefon potrafi się strasznie nagrzać, do tego stopnia, że biorąc go do ręki prawie poparzyłem sobie palce, mogło się też do tego przyczynić to, że telefon leżał wtedy na łóżku. W czasie normalnego użytkowania nie ma tragedii. Aparat robi bardzo ładne zdjęcia i w sumie tyle mogę o nim napisać.
Podsumowanie:
Mogę z czystym sumieniem polecić ten aparat, jeśli jednak ktoś będzie szukał jakiegoś nowego telefonu dopiero za miesiąc lub dwa, to radzę się zainteresować Lumią 930 która niedługo będzie miała swoją premierę, patrząc po parametrach będzie to Lumia 1520 w mniejszej obudowie ;)

PostNapisane: 17 maja 2014, 07:30 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Szwagier ma P780, ja bawiłem się nim tylko chwilę. Generalnie opcja ciekawa: sprzętowo ok, wyświetlacz duży, dual sim i na baterii do tygodnia czasu, co niespotykane w smartfonach. Temat do przemyślenia, pod warunkiem, że krajowy support będzie rozsądny. Ostatnio reklamowałem notebooka lenovo i nie dość, że trzeba było wysłać do DE, to płytę główną wymieniali 3 tygodnie (popularny model). :dobani:

Ja mam teraz chrapkę na Oneplus One czyli killera topowych smartfonów 4x2,5ghz, 3gb ram, 5,5 cala i fabrycznie Cyanogen a to wszystko ma być za nie całe 1200zł (wersja 16gb). Na razie mają system losowania i zaproszeń, ale jak ruszą oficjalnie w Polsce, to ja chyba reflektuję. Co prawda za tyle mam już Nexusa 5 na allegro, ale One wydaje się nawet bardziej atrakcyjny. Na razie wygląda bardzo obiecująco.

PostNapisane: 18 maja 2014, 10:16 
Forumowicz

ded napisał(a):
Szwagier ma P780, ja bawiłem się nim tylko chwilę. Generalnie opcja ciekawa: sprzętowo ok, wyświetlacz duży, dual sim i na baterii do tygodnia czasu, co niespotykane w smartfonach. Temat do przemyślenia, pod warunkiem, że krajowy support będzie rozsądny. Ostatnio reklamowałem notebooka lenovo i nie dość, że trzeba było wysłać do DE, to płytę główną wymieniali 3 tygodnie (popularny model). :dobani:

Ten model chyba w ogóle nie ma oficjalnej dystrybucji na Europę póki co, to wszystko to jest import z Chin, domyślam się że w razie naprawy gwarancyjnej trzeba go odsyłać do Chin :D

PostNapisane: 18 maja 2014, 11:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
wojtas385 napisał(a):
radzę się zainteresować Lumią 930

Zapowiada się fajnie ale musieli wpierdzielić wyświetlacz 5'' :/ co go skreśla dla mnie.
Chyba zakupię tą 925 albo poczekam na coś nowszego a mniejszego,tylko czy się pojawi :D

PostNapisane: 23 maja 2014, 18:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
COUPE napisał(a):
Ja od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem Sony xperi Z1... Jak macie jakieś pytanie to walcie ;)
Telefon choć z początku troszkę duży to po przyzwyczajeniu się jest idealny :hyhy:

COUPE jak z tym aparatem 20,7 Mpix??? Rzeczywiście taki ekstra??? Pytam bo żona chce wymienić stary telefon na Z2.

PostNapisane: 24 maja 2014, 00:39 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
KowalGR,
Aparatu w telefonie używam tylko kiedy nie mam przy sobie nic lepszego...
No ale jeżeli już się skupiać na aparacie w tym właśnie modelu, to i tak standardowo używam go w trybie automatycznym (czyli 8 MPX) i zdjęcia wychodzą bardzo ładnie jak na aparat w telefonie... Tryb 20.7 Mpx jest dostępny w trybie manualnym zdjęcia w tej rozdzielczości wychodzą bardzo pięknie, ale żeby zrobić takie ładne zdjęcie w trybie manualnym to trzeba wiedzieć jak i co poustawiać do danej sceny...

Wg. mnie aparat z Z1 jest na wysokim poziomie, w domu mam tez zwyczajny 3 letni aparat kompaktowy firmy sony z bodajże 12 MPX, to muszę szczerze powiedzieć ze sony z1 bije go na głowę...

Podsumowując aparat jest wystarczający na każdą okazje (mowa o paracie w telefonie) Ogólnie bardzo dużo do używam bo nie zawsze mogę sobie pozwolić na noszenie przy sobie lustrzanki... Tryb automatyczny bardzo dobrze dobiera odpowiednie parametry... Po za tym telefon kreci bardzo fajne filmiki i ma bardzo rozbudowane opcje :hyhy:

Ogólnie polecam :ok: Z2 myślę ze jest jeszcze bardziej zaawansowany...

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 24 maja 2014, 20:41 
Częsty bywalec

Żona zadecydowała, że chce Z2. Dzięki COUPE :piwo:

PostNapisane: 24 maja 2014, 20:46 

KowalGR napisał(a):
Żona zadecydowała, że chce Z2. Dzięki COUPE :piwo:

No problem... W takim razie i ja poczekam na recenzje Z2 :hyhy:

Moja e39

PostNapisane: 24 maja 2014, 22:00 
Częsty bywalec

Mimo, iż Nokia dział mobilny została sprzedana Microsoft'owi napiszę o moim prawie 2 letnim użytkowaniu telefonu Lumia 800. Może ktoś się pokusi. Specyfikację znajdziecie w sieci a ja przejdę do konkretów.

1. Telefon wybrałem z dwóch powodów: windows (miałem dość androida i innych wynalazków) oraz aparat 8 Mpix.
2. Program ZUNE do obsługi to totalna porażka ale jakoś się do niego przystosowałem.
3. Początkowe aktualizacje mnie dobiły (telefon aktualizował się pół dnia)
4. Guma ochronna w zestawie na plus.
5. Telefon "nierozbieralny" więc byłem zniechęcony ale poźniej...(najlepsze na koniec).
6. Zmiana karty na małą (kolejna wędrówka do punktu).
7. Wszystko fajnie ale podpinając telefon przez wyjście słuchawkowe do AUX w radiu samochodowym telefon lubi się od czasu do czasu zawiesić.
8. Aparat niby 8 Mpix. ale coś mu brakuje.
9. Spisuje się nawet nieźle jako rejestrator trasy.
10. Ekran dotykowy nabywa niestety rys.
11. I na koniec najlepsze. W grudniu 2013 przez moją nieuwagę działający telefon został wyprany w pralce (30 stopni długie pranie). Włączony od razu po praniu.....i o dziwo odpalił. Szkło aparatu zaparowane na max. a głośnik niedomagał. Nocne leczenie pt. "pudełko ryżu" i do dziś dnia "gra i trąbi zespół Kombi".

Pozdrawiam.

P.S. Chociaż z prób ekstemalnych brakuje Noki do starego Sony Ericsson Xperia Arc S mojej znajomej, który włączony przeleżał na dnie jeziora ponad 3 godziny, został przypadkiem wyłowiony magnesem i dalej działał. :)

Ostatnio edytowano 25 maja 2014, 11:14 przez KowalGR, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 25 maja 2014, 06:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
pkt 6 skasuj, mała karta to norma ;) dopisz jeszcze że windows nie wiesza się jak android :P

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 20:22 

Ja także jestem zainteresowany Xperią Z1. Chciałem początkowo Nexusa 5, ale ludki piszą, że na każdym kroku widać oszczędności... Jak korzystam raczej użytkowo, potrzebuję wydajności w aplikacjach, żeby wszystko działało ekspresowo. Zachęcało super wsparcie zarówno oficjalne i nieoficjalne ale zniechęca mnie słaby zasięg, mała bateria, chore ceny "prawie nówek" i narzekania na wykonanie. Z1 pomimo gorszego wyświetlacza jest ponoć super wykonany, na baterii pociągnie dłużej a wydajność też jest pierwsza klasa. Coupe, napisz jak jest z materiałami i wykonaniem w porównaniu do Samsungów.

@Kowal, takie metody ratowania telefonu to nie jest dobry pomysł. Powinieneś go rozebrać do śrubki i wykąpać w wannie ultradźwiękowej z izopropanolem.

BTW, czemu wkurzył Cię Andek i w czym WP jest lepszy? Ja długo korzystałem ze starszych Windowsów (6.5 i wcześniejsze) i z nowym nie miałem do czynienia.

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 20:53 

ded napisał(a):
Z1 pomimo gorszego wyświetlacza jest ponoć super wykonany, na baterii pociągnie dłużej a wydajność też jest pierwsza klasa. Coupe, napisz jak jest z materiałami i wykonaniem w porównaniu do Samsungów.

Podobno są lepsze wyświetlacze, ale jak dla mnie wyświetlacz w z1 jest na wysokim poziomie, nawet pod praktycznie całkowitym pochyleniem go nie traci na widoczności, punkty są bardzo ostre, gołym okiem nie zauważysz żadnego pixela...

Wykonanie telefonu tak jak w większości recenzji jest bardzo solidnie zrobione... Nie ma mowy o jakimkolwiek skrzypieniu trzeszczeniu itp itd... Gdy trzymasz telefon w reku to tak jakbyś trzymał gruba jednolitą tafle szkła o zaokrąglonych obrzeżach...
Ramka telefonu jest wykonana z jednego odlewu aluminium i nie ma mowy o jakimkolwiek rysowaniu się tego materiału...
Także całość telefonu jest zwarta i solidnie wykonana...

Telefon po 2 tygodniach użytkowania wypadł mi z wysokości 1,5 metra na bardzo nierówny beton-kilka razy pokoziołkował i o dziwo przeżył to bez praktycznie żadnych obrażeń... Aluminiowa ramka ma malutkie punkciki po mniej niz 1mm na 2 narożnikach i na pewno dostał wyświetlacz bo na fabrycznie naklejanej foli (fabrycznej-tej której nie zaleca ściągać SONY) pozostał malutki punkcik o wymiarach tez około 1mm który dawał o sobie znać przy używaniu telefonu nocą (takie rozszczepianie światła) Ta fabrycznie naklejana folia myślę ze ocaliła to hartowane szkło które jest na wyświetlaczu jak i na tylnej obudowie...
Po paru dniach zdecydowałem ze odkleję ta fabryczna folie bo troszkę mnie wkurzało to ze został mały defekt na tej foli... I tak tez zrobiłem wbrew Instrukcji Sony odkleiłem folie i ujrzałem przepięknie wyglądające szkło które do tej pory nie nosi praktycznie żadnego śladu użycia.... (jedynie co mnie zabolało to wraz z folia straciłem LOGO Sony :dobani: ) - o czym doskonale wiedziałem ze tak się stanie....

Moje odczucia po zerwaniu foli to to ze wyświetlacz jest przepiękny, a negatywne ze czasami jest bardzo czuły kiedy go obsługujesz lekko mokrymi rekami-bo potrafi przyswirowac... (z folia wydawało mi się ze tak było)
Co by nie było Sony przede wszystkim zakazuje zrywania foli ze względów bezpieczeństwa bo po zbiciu szkla hartowanego można się pociachać... I podobno bez foli przy upadku jest większe prawdopodobieństwo ze szkło pęknie...

Po za tym Z1 to bardzo szybka maszyna... Podoba mi się ze co chwile są nowe aktualizacje aplikacji sony oraz poprawki które na bieżąco poprawiają wygląd obsługę i działanie systemu...

Do wykonania samsungów w sumie nic nie mam, jedynie czego mogę się przyczepić to dość szybko pojawiające się rysy na wyświetlaczach... Samsunga pod względem wykonania nie za bardzo można porównać z sony... Trzymając samsunga z Seri galaxy S to takie uczucie które jest znane od dawna czyli lekko poza zaokrąglany plastikowy kwadrat... Trzymając Serie Sony spod znaku Z ma się wrażenie ze ma się w reku coś, po czym od razu można poznać ze to nie zabawka a bardzo ładnie wykonany smartfon z bardzo rozbudowanym wnętrzem ;)

Moja e39

Ostatnio edytowano 2 czerwca 2014, 21:03 przez COUPE, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 20:56 
Zacna persona forum

ded napisał(a):
@Kowal, takie metody ratowania telefonu to nie jest dobry pomysł. Powinieneś go rozebrać do śrubki i wykąpać w wannie ultradźwiękowej z izopropanolem.

Mało kto o tym wie,to raz,a dwa że gdzie można taką usługę wykonać ? Zalega mi nokia n8, rozebrana, i miała wylądować w wanience, jednak nie miałem żadnego pomysłu gdzie coś takiego można zrobić.

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 21:35 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mak17071 napisał(a):
Mało kto o tym wie,to raz,a dwa że gdzie można taką usługę wykonać ? Zalega mi nokia n8, rozebrana, i miała wylądować w wanience, jednak nie miałem żadnego pomysłu gdzie coś takiego można zrobić.

Zegarmistrz, jubiler.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 21:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
ded, teraz posiadam Sony Z,wczesniej mialem L7 i roznica jest kolosalna.Wyswietlacz,robienie zdjec to wysoka polka.Jedyny minus to troche cichy glosnik..ale mozliwe ze moj sluch jest coraz slabszy;-)

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 22:18 

BAWARA napisał(a):
Jedyny minus to troche cichy glosnik..ale mozliwe ze moj sluch jest coraz slabszy;-)

Tak to prawda głośność głośnika to nie jest mocna strona Zetki.... Podejrzewam że to przez to ze telefon jest wodoszczelny...
Dodatkową małym uniedogodnieniem jest to że przy każdorazowym ładowaniu telefonu trzeba otwierać klapkę... (Ja od razu zrezygnowałem z tego rozwiązania i zakupiłem magnetyczna stacje-ładowarkę...) Wg. mnie powinna ona być już w zestawie...

Moja e39

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 16:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW 320d
Kod silnika: N47D27C
Ja się zastanawiam nad kupnem Nokii XL. Ma możliwość pracy na dwóch kartach SIM a potrzebuję mieć neta z Aero2 i w miare dobre czuwanie. Jakie macie opinie o tym modelu?

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 17:33 

Co do czyszczenia po zalaniu, to jak mi klient przynosi zalanego lapka, to naprawiam pod warunkiem, że zalanie nastąpiło nie dalej niż do 2 tygodni. Potem następują nieodwracalne uszkodzenia na PCB i nie warto nawet zaczynać (prędzej czy później i tak padnie). Co do samej usługi to małe wanienki nie są mocno kosztowne i lepszy serwis powinien taką mieć. Taką naprawę po kosztach można zrobić samemu za pomocą wody destylowanej, płynu do mycia naczyń i pędzelka :) Odsyłam na elektrodę.

Próbuję wylicytować jakąś Z1 ale chyba za małe środki na to przeznaczyłem. Teraz wgrałem na mojego SGS Advanced Cyanogenmod na KitKacie i podkręciłem procek do 1,15 GHz. Śmiga to na prawdę fajnie i stabilnie. Normalnie inny telefon. Aż się zastanawiam czy jeszcze nie zostawić go sobie na pół roku. ;) Xperia kusi ale ceny na allegro wygórowane a umowa kończy się dopiero w styczniu.

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 17:43 
Zacna persona forum

Byłem w 5 serwisach żaden nie miał :kwasny:
Trudno n8 poszła na straty. Swoją drogą można coś z niej odzyskać ? wyświetlacz, czy inną część ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2020 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 101  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1