BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 22:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 4 czerwca 2014, 18:49 
Forumowy terrorysta

Nadal boli leglą :] i prawidłowo :rotfl:

Dodatkowa premia w tym 2,5 mln zł dla ległej http://www.sport.pl/sport/1,65025,16063 ... ze_od.html będzie z czego płacić i dziwnym trafem przyznana dopiero po tym jak oficjalnie legla zdobyla dzięki sędziom miszcza :rotfl: .

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 19:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
binta napisał(a):
Co do "Tarasia", to prawda. Ponoć Osuch już nie chciał dłużej czekać na ostateczną decyzję trenera, który przedłużał termin jej wydania. Pewnie czekał na te konkrety z Francji (albo innego lepszego zespołu), a jakby się nie powiodło, chciał mieć "deskę ratunkową" w postaci przedłużenia umowy z Zawiszą

... Skorża ??

Żeś wykrakał :)
Nie jestem fanem jego trenerskiego talentu... a poza tym po ludzku to jest BUC.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 21:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Ciekaw jestem kto przyjdzie na Łazienkowską żeby wzmocnić ofensywę

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 21:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Pułkownik Zuber napisał(a):
binta napisał(a):
Co do "Tarasia", to prawda. Ponoć Osuch już nie chciał dłużej czekać na ostateczną decyzję trenera, który przedłużał termin jej wydania. Pewnie czekał na te konkrety z Francji (albo innego lepszego zespołu), a jakby się nie powiodło, chciał mieć "deskę ratunkową" w postaci przedłużenia umowy z Zawiszą

... Skorża ??

Żeś wykrakał :)
Nie jestem fanem jego trenerskiego talentu... a poza tym po ludzku to jest BUC.

Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Tymczasem, z Gdańska... uciekł trener Moniz. Inaczej tego nie da się nazwać. Facet wszedł do klubu i powiedział, że rezygnuje z powodów osobistych. A prawdziwym powodem jest... klub TVS 1860 MONACHIUM.

Także... Urban, ... Tarasiewicz ? ;)

Poza tym. Jedną nogą w Lechii jest Łukasik. Jeśli szczegóły zostaną dograne, Legia dostanie za niego ok. 750 tys. Euro. Ponadto, ponoć Cardiff zaoferowało 2 mln. Euro za Żyro. Mało ;) Po drugie, ani Legia nie chce żeby odchodził, ani jemu nie spieszy się z odejsciem. No i mimo wszystko, nie ten kierunek. Zresztą, oferta została z miejsca odrzucona przez Leśnodorskiego. Teraz ponoć Hannover wykłada 3 "bańki".

Zostając przy Legii. Sondowano opcję sprowadzenia Wszołka, ale nic z tego raczej nie będzie. Natomiast usługi swoich podopiecznych proponowali menedżerowie Nakoulmy i Pawłowskiego. Legia jednak grzecznie podziękowała.

EDIT:. Dzisiaj pojawiły się nowe informacje. Schalke zaproponowało za Michara Żyro... 4 mln. Euro, a Anderlecht za Dudę 3 mln. Obie oferty zostały odrzucone. Jeśli informacje są prawdziwe, jestem dumny z prezesa Leśnodorskiego, bo to nie są kwoty, które nasze kluby dotychczas z miejsca odrzucały. Druga sprawa, "Leśny" w którymś z wywiadów powiedział, że nie sprzeda w tym momencie Michała za mniej jak 5 mln. Euro.

Ostatnio edytowano 5 czerwca 2014, 07:33 przez binta, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 21:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
750 koła za Łukasika? :rotfl:

PostNapisane: 5 czerwca 2014, 12:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
binta napisał(a):
EDIT:. Dzisiaj pojawiły się nowe informacje. Schalke zaproponowało za Michara Żyro... 4 mln. Euro, a Anderlecht za Dudę 3 mln. Obie oferty zostały odrzucone.

Za 4 mln EURO powinien sprzedać Żyro gdziekolwiek.
Nie rozumiem zachwytu nad tym chłopakiem- rozegrał pół dobrego sezonu.. ma warunki... no ale takich jak on to już trochę piłkę kopie..

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 6 czerwca 2014, 08:16 
Przyjaciel forum

Pułkownik Zuber napisał(a):
binta napisał(a):
EDIT:. Dzisiaj pojawiły się nowe informacje. Schalke zaproponowało za Michara Żyro... 4 mln. Euro, a Anderlecht za Dudę 3 mln. Obie oferty zostały odrzucone.

Za 4 mln EURO powinien sprzedać Żyro gdziekolwiek.
Nie rozumiem zachwytu nad tym chłopakiem- rozegrał pół dobrego sezonu.. ma warunki... no ale takich jak on to już trochę piłkę kopie..

Patrząc realnie i ze zdrowym rozsądkiem - na pewno masz rację. Patrząc jednak okiem kibica (tym bardziej Legii), Żyro w tym momencie jest bardzo ważnym zawodnikiem, a więc jego odejście byłoby osłabieniem. Poza tym, cieszy postawa i konsekwencja Leśnodorskiego. Prezes powiedział, że w tym okienku nie będzie sprzedawania za pierwszą lepszą ofertę (czyt. 1-2 mln. Euro). Jak dla mnie, niech chłopak zagra kolejny sezon tak jak ostatnie pół roku, a wtedy będzie mógł myśleć o ewentualnym odejściu.

Wracając do Łukasika. Kwota odstępnego już ponoć zmalała o mniej więcej 50%. W tym momencie oba klubu stanęły na ok. 350 tyś. Euro.

15 czerwca na badania powinien przylecieć zapowiadany wcześniej Ronan z Fluminense. Legia myśli o wykupieniu lewego obrońcy, ale 50% praw do tego zawodnika posiada... Chelsea.

APOEL Nikozja rozważa ściągnięcie Orlando Sa. Nie pierwszy raz powtarzam, że chętnie zamieniłbym go na M. Paixao :)

Śląsk nie przedłużył umów z Kaźmierczakiem, Kelemenem i Patejukiem. Ten ostatni ponoć jest już "po słowie" z Podbeskidziem.

Ruch rozważa ściągnięcie do siebie Cetnarskiego, którego chce również Cracovia.

Śląsk - Borussia - Takie spotkanie odbędzie się najprawdopodobniej 6 sierpnia we Wrocławiu. Drużyna BVB ma zagrać w najmocniejszym składzie, gdyż będzie to przedostatni (później jeszcze 10 sierpnia z Liverpoolem) mecz kontrolny przed potyczką o Superpuchar Niemiec z Bayernem - 13 sierpnia.

PostNapisane: 6 czerwca 2014, 08:30 
Forumowicz

Na razie szału nie ma w zadnym klubie.

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

PostNapisane: 6 czerwca 2014, 22:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Polska - Litwa 2:1

Jak widać Gdańsk sprzyja naszym kopaczom. Co do meczu, to po długiej serii, w końcu udało się coś ustrzelić. No i tutaj pozytywy właściwie się kończą, ponieważ jak to zwykle bywa, oprócz kilku lepszych momentów gra wyglądała po prostu słabo. A trzeba podkreślić, że była to "tylko" rezerwowa drużyna Litwy... Więcej chyba nie ma sensu się rozpisywać, bo praktycznie po każdym meczu padają zbliżone, pasujące do siebie opinie.

PostNapisane: 7 czerwca 2014, 09:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
.Jacek. napisał(a):
Polska - Litwa 2:1

Byłem na meczu.
Gdańsk jak zwykle nie zawiódł, organizacja na wysokim poziomie, żeby jeszcze piłkarze się do niego dostosowali...

PostNapisane: 7 czerwca 2014, 09:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Nie oglądałam meczu, ale jak ludzie zaczęli wrzucać w sieć informacje świadczące o wygranej Polaków, to myślałam, że to nowy sposób na przekazanie ironii :D

Jeśli chodzi o Ekstraklasę - karnet na kolejny sezon już jest. Teraz czekam na Europę.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 12 czerwca 2014, 12:47 
Przyjaciel forum

MŚ Mistrzostwami Świata, ale... nie zapominam o naszym ligowym podwórku ;)

A na nim trochę się dzieje. Mianowicie:

Wisła - Praktycznie przesądzone jest odejście Miśkiewicza (Włochy, może inny kierunek). Zastąpić go powinien Buchalik z Ruchu (o czym już pisałem). Ponoć Wisła zainteresowana jest również Pawłem Kieszkiem, Polakiem grającym w Vitorii Setubal.

Ruch - Blisko "Niebieskich" jest Wojtek Skaba z Legii. Do Chorzowa może trafić na wypożyczenie również Michał Efir i Kopczyński (nim interesuje się również Korona Street, wiesz coś ?? , Łęczna i Podbeskidzie).

Piast - Trener "Piastunek" ma przywieźć ze sobą asystenta, a także bramkarza, który ma zastąpić Trelę (odszedł do Lechii).

Cracovia - W Cracovii nie próżnują. O Zjawińskim już pisałem. Oprócz króla strzelców I ligi, "Pasy" zatrudniły również Cetnarskiego z Widzewa, Rymaniaka z Zagłębia, a dzisiaj podpisały kontrakt z reprezentantem Polski do lat 19 - Gracjanem Horoszkiewiczem, który dotychczas był zawodnikiem Herthy Berlin, gdzie grał w drużynach młodzieżowych.

Legia - Istnieje temat zatrudnienia Maora Meliksona... jeśli tylko trochę zejdzie ze swoich żądań finansowych. Za samego zawodnika raczej nie będzie trzeba wiele zapłacić - jakieś 200-250 tyś. Euro.

Bełchatów - Kontrakt z beniaminkiem podpisał Błażej Telichowski. Zawodnik Podbeskidzia rozegrał w minionym sezonie wszystkie (jeśli się nie mylę) mecze w barwach "Górali". A więc klub z Bielska Białej stracił tym samym ważnego piłkarza.

Ostatnio edytowano 12 czerwca 2014, 14:35 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 12 czerwca 2014, 13:25 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
Kopczyński (nim interesuje się również Korona Street, wiesz coś ??

W Kielcach głośno, ale póki co wyłącznie w temacie trenera. Trener Pacheta przeciągał negocjacje do ostatniego terminu po czym poinformował, że nie przedłuży umowy z Koroną. Postawa słaba, w międzyczasie można było się już dogadać z innym trenerem, a tak robi się problem. Mówi się m. in. o Zielińskim, Skowronku, Tarasiewiczu. Co niektórzy po cichu liczą na Ojrzyńskiego, ale ten ma już dogadane warunki w Bielsku więc po urlopie podpisze nową umowę.

PostNapisane: 12 czerwca 2014, 14:40 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Kopczyński (nim interesuje się również Korona Street, wiesz coś ??

W Kielcach głośno, ale póki co wyłącznie w temacie trenera. Trener Pacheta przeciągał negocjacje do ostatniego terminu po czym poinformował, że nie przedłuży umowy z Koroną. Postawa słaba, w międzyczasie można było się już dogadać z innym trenerem, a tak robi się problem. Mówi się m. in. o Zielińskim, Skowronku, Tarasiewiczu. Co niektórzy po cichu liczą na Ojrzyńskiego, ale ten ma już dogadane warunki w Bielsku więc po urlopie podpisze nową umowę.

Nie wiem na jakiej zasadzie przebiegały negocjacje, i o co w nich chodziło (ale pewnie o wyższą pensję i ew. dobór sztabu, zawodników wg. uznania trenera), ale Pacheta nie zachował się najlepiej, i w jakimś sensie można napisać, że "uciekł" do spadkowicza z 2 do 3 ligi hiszpańskiej - Herculesa.

Dziwnie też wyszło ze Skorżą w Bydgoszczy. Media i prasa już go praktycznie przedstawiały jako nowego trenera Zawiszy, a on nagle zrezygnował. Chodzi na pewno o rozmowy z innym klubem. Ponoć opcja zagraniczna, ale nic więcej nie wiem.

Reasumując, do obsadzenia są pozycje trenerskie w Koronie i Zawiszy. Z tego co wiem, w Bydgoszczy oprócz trenera z Polski (może przewinie się nazwisko Janka Urbana), istnieje też opcja zatrudnienia Portugalczyka.

PostNapisane: 12 czerwca 2014, 16:17 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
W ostatnich dniach szeregi Lecha zasilił szwajcarski zawodnik - Darko Jevtić.

http://transfery.info/66322,oficjalnie-jevtic-w-lechu

PostNapisane: 13 czerwca 2014, 11:21 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Reasumując, do obsadzenia są pozycje trenerskie w Koronie i Zawiszy. Z tego co wiem, w Bydgoszczy oprócz trenera z Polski (może przewinie się nazwisko Janka Urbana), istnieje też opcja zatrudnienia Portugalczyka.

Jedna już jest chyba obsadzona. Zgodnie z tym co pisałem, niedługo potwierdzona powinna być opcja Portugalska. Jorge... Paixao ma zostać nowym trenerem Zawiszy. Portugalczyk negocjował jeszcze z Olhanense.

Poza tym. Chrapek oficjalnie w Catanii, Buchalik w Wiśle, Pesković (ostatnio Viborg) w Podbeskidziu. Coraz bliżej Ruchu jest Wojtek Skaba, Michał Efir i Patryk Mikita z Legii.

Ps. Wolnym zawodnikiem został Mariusz Pawełek. Znowu powrót do Polski ?? ;)

EDIT:

Z najświeższych informacji. Henrik Ojamaa bliski wypożyczenia do Beitaru Jerozolima.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 23:59 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: n42b18
do Ruchu moze tez przyjsc Michał Szewczyk z Wisly Kraków którego Ruch testuje a oprocz Jankowskiego i Buchalika napewno odejdzie Smektała ktoremu nie przedłużą kontraktu

PostNapisane: 17 czerwca 2014, 12:26 

Oficjalnie: Ryszard Tarasiewicz nowy trenerem Korony Kielce. Trener podpisał roczną umowę z klubem. Umowę rozwiązał dotychczasowy asystent trenera, Aleksandar Vukovic.

PostNapisane: 18 czerwca 2014, 11:36 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Oficjalnie: Ryszard Tarasiewicz nowy trenerem Korony Kielce. Trener podpisał roczną umowę z klubem. Umowę rozwiązał dotychczasowy asystent trenera, Aleksandar Vukovic.

Ciekawa opcja Ci powiem, z tym "Tarasiem". Coś o zmianach personalnych możesz napisać ??

W Legii też się dzieje. Z Fluminense wypożyczony został zapowiadany wcześniej Ronan. Ponoć jest coś na rzeczy w kwestii Arka Piecha z Zagłębia (wykupienie za 250 tyś. Euro), Igora Lewczuka i Michała Masłowskiego z Zawiszy, a także Meliksona.

Poza tym potwierdziło się odejście Skaby do Ruchu i Łukasika do Lechii.

PostNapisane: 18 czerwca 2014, 13:06 

binta napisał(a):
Ciekawa opcja Ci powiem, z tym "Tarasiem". Coś o zmianach personalnych możesz napisać ??

Na pewno Tarasiewicz ściągnie dwóch współpracowników z którymi pracował wcześniej. Korona na ten sezon bez dyrektora sportowego. Za transfery odpowiedzialny będzie trener do spółki z prezesem Paprockim. Myślę, że to dobra opcja i jedna pensja mniej do zapłacenia. Póki co tyle wiadomo.

Co do Legii, to bardzo podoba mi się pomysł sprowadzenia Piecha. Szybki, charakterny piłkarz. Na pewno będzie o niebo lepszy niż Dwaliszwili. Masłowski to też dobry wybór co pokazał ostatni sezon. Ogólnie fajnie, że Legia nie szuka po świecie jakichś wynalazków, tylko kupuje wyróżniających się zawodników ekstraklasy. Dodatkowo miło, że w większości naszych rodaków.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1