BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 22:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 18 czerwca 2014, 16:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Ciekawa opcja Ci powiem, z tym "Tarasiem". Coś o zmianach personalnych możesz napisać ??

Na pewno Tarasiewicz ściągnie dwóch współpracowników z którymi pracował wcześniej. Korona na ten sezon bez dyrektora sportowego. Za transfery odpowiedzialny będzie trener do spółki z prezesem Paprockim. Myślę, że to dobra opcja i jedna pensja mniej do zapłacenia. Póki co tyle wiadomo.

Co do Legii, to bardzo podoba mi się pomysł sprowadzenia Piecha. Szybki, charakterny piłkarz. Na pewno będzie o niebo lepszy niż Dwaliszwili. Masłowski to też dobry wybór co pokazał ostatni sezon. Ogólnie fajnie, że Legia nie szuka po świecie jakichś wynalazków, tylko kupuje wyróżniających się zawodników ekstraklasy. Dodatkowo miło, że w większości naszych rodaków.

Racja Street, racja. Tymczasem, Piech już "zaklepany" ;)

http://www.90minut.pl/news/234/news2346 ... Legii.html

http://legia.com/news,42099-piech_nie_m ... wosci.html

EDIT:

Kolejny potwierdzony transfer to Igor Lewczuk z Zawiszy. Igor ponoć jest przewidywany do gry na środku obrony, a włodarze widzą w nim drugiego Jędrzejczyka. Poczekamy - zobaczymy :)

http://legia.com/news,42060-igor_lewczu ... szawa.html

Poza tym, cały czas prowadzone są rozmowy z Michałem Masłowskim, Maorem Meliksonem i Bartłomiejem Pawłowskim, który grał ostatnio na wypożyczeniu w Maladze. Najbliżej Legii jest ten pierwszy. Jeśli chodzi o Meliksona - na razie nie doszły do porozumienia ani kluby, ani sam zawodnik z Legią. Sprawa jednak jest w toku. O Pawłowskim (interesuje się nim również Lechia ) na razie brak konkretów, ale jest coś na rzeczy. Pewnie kwestia tego czy uda się nam dogadać z Meliksonem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: n42b18
Legia bedzie miala pozytek z Arka Piecha naprawde dobry napastnik .Ruch jak narazie testuje Szewczyka z Wisły a niestety ucichł temat pozyskania Mikity i Efira

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:32 
Przyjaciel forum

matys_89 napisał(a):
Legia bedzie miala pozytek z Arka Piecha naprawde dobry napastnik .Ruch jak narazie testuje Szewczyka z Wisły a niestety ucichł temat pozyskania Mikity i Efira

Dobry napastnik. Do tego myślę, że w Legii będzie mu dużo łatwiej o bramki niż chociażby w Zagłębiu. Tylko obawiam się, że to kolejny "solidny ligowiec". W pucharach nas raczej nie zbawi. Mimo wszystko, niech walczy i pokazuje na co go stać :)

Odnośnie Mikity i Efira. Nie stawili się w poniedziałek na testach ?? Jeśli nie, to pewnie kluby nie do końca się dogadały odnośnie badań, albo ew. warunków wypożyczenia. Bo, że Ci zawodnicy mają jakąś lepszą ofertę, na tą chwilę nie słyszałem.

A co z tym napastnikiem Cristeą, która miał bodajże wczoraj rozpocząć testy ??
Czytałem też, że wolną rękę w poszukiwaniu klubu dostał Adrian Mrowiec.

Co w innych klubach ??

Podbeskidzie - Zapowiadany wcześniej przeze mnie, kontrakt z "Góralami" podpisał Patejuk Ze Śląska. Testowany ma być Lenartowski, któremu skończyła się umowa z Koroną.

Wisła - Nie przedłużony kontrakt z Piotrkiem Brożkiem.

Lechia - Z Tereka wykupiony został Makuszewski (podpisał kontrakt na 4 lata), a na kolejny rok wypożyczony Sadajew. Z Bełchatowa ściągnięto młodego bramkarza - Podleśnego.

Cracovia - Odchodzi Saidi, Burlikowski, Bojlević (AEK Larnaca ??), Papadopoulos. Bliski podpisania rocznego kontraktu jest Senegalski pomocnik Dialiba.

PostNapisane: 19 czerwca 2014, 19:44 
Pierwsze kroki

Mikita i Efir byli w poniedziałek na testach medycznych ale wczoraj na pierwszym treningu ich niestety niebyło.Napastnikowi z rumuni Cristeą podziekowano poniewaz byl w 2011 roku zamieszany w ustawianie meczy a o Mrowcu narazie nic niewiadomo aczkolwiek w tamtym sezonie mial kontuzje zobaczymy moze dostanie jeszcze szanse w Ruchu . Piecha jak pamietam z gry w Ruchu to jego szybkosc naprawde imponowala a to moze sie przydac w meczach elm

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 11:06 
Przyjaciel forum

matys_89 napisał(a):
Mikita i Efir byli w poniedziałek na testach medycznych ale wczoraj na pierwszym treningu ich niestety niebyło.Napastnikowi z rumuni Cristeą podziekowano poniewaz byl w 2011 roku zamieszany w ustawianie meczy a o Mrowcu narazie nic niewiadomo aczkolwiek w tamtym sezonie mial kontuzje zobaczymy moze dostanie jeszcze szanse w Ruchu . Piecha jak pamietam z gry w Ruchu to jego szybkosc naprawde imponowala a to moze sie przydac w meczach elm

Z Mrowcem ponoć mają nie przedłużać umowy.

Lechia - Ciekawe zbrojenia za to w Gdańsku. Kolejnymi zawodnikami, którzy mogą podpisać umowy są: Ariel Borysiuk, Adam Dźwigała (ostatnio Jagiellonia), a także Diego Ribeiro z rezerw Bragi. Portugalczyk w poprzednim sezonie zagrał w 40 meczach i zdobył w nich 11 bramek.

Dowiedziałem się też, że kilka dni przed przejściem do Legii, Lewczuk dostał bardzo konkretną ofertę właśnie z Lechii. Oprócz klubu z Gdańska, interesowały się nim również drużyny z 2. Bundesligi i Belgii.

Bełchatów - Jakiś czas temu kontrakt z GKS-em podpisał Bartosz Ślusarski z Arki Gdynia.

Lech - Kibice "Kolejorza" , macie jakieś szersze informację odnośnie ew. przyjścia do klubu Danielewicza, który ostatnio grał w Cracovii. Ponoć chłopak jest dogadany z klubem, ale Lech czeka jeszcze na "inną opcję" i dopiero jak ona nie wypali to zakontraktuje byłego pomocnika "Pasów".

Z dość pewnych źródeł wiem również, że za Piecha nie zapłacono miliona złotych, a 850 tyś.

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 12:50 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Lech - Kibice "Kolejorza" , macie jakieś szersze informację odnośnie ew. przyjścia do klubu Danielewicza, który ostatnio grał w Cracovii. Ponoć chłopak jest dogadany z klubem, ale Lech czeka jeszcze na "inną opcję" i dopiero jak ona nie wypali to zakontraktuje byłego pomocnika "Pasów".

Z tego co czytałem, to transfer wydaje się być bliski realizacji. Mówiło się, że jeszcze w tym tygodniu Danielewicz miał się pojawić w Poznaniu jednak póki co do tego nie doszło. Na przestrzeni kilku najbliższych dni powinno się wszystko wyjaśnić.

PostNapisane: 20 czerwca 2014, 14:30 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Z tego co czytałem, to transfer wydaje się być bliski realizacji. Mówiło się, że jeszcze w tym tygodniu Danielewicz miał się pojawić w Poznaniu jednak póki co do tego nie doszło. Na przestrzeni kilku najbliższych dni powinno się wszystko wyjaśnić.

Dzięki za informację :ok: W takim razie chyba chodzi właśnie o to, że Danielewicz jest "drugi w kolejce" , że tak się wyrażę. Ciekawe jakie nazwisko jest priorytetem. Tak jak piszesz, na dniach pewnie wszystko będzie wiadomo.

Ja właśnie kupiłem bilety na "Żyletę" na Superpuchar Polski - Legia - Zawisza. 09.07.2014 ruszam na "Ł3" :)

PostNapisane: 23 czerwca 2014, 19:22 
Przyjaciel forum

Kamiński piłkarzem Palermo za nieco ponad milion Euro plus procent z następnego transferu ?? ;)

Poza tym, Roma jest dość mocno zainteresowana Bereszyńskim. Osobiście nie chciałbym, aby "Bereś" opuszczał Legię (bardzo lubię i cenię tego zawodnika), ale dla Włochów ewentualna klauzula odstępnego (2 mln. Euro) nie będzie stanowiła problemu. Wszystko zależy przede wszystkim od tego czy z Romy odejdzie jej prawy obrońca, a wiele na to wskazuje...

Street, czytałeś ?? Sasal trenerem Dolcanu Ząbki :)

PostNapisane: 24 czerwca 2014, 00:05 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):

Tak, obiło mi się o uszy. Spodziewałem się w sumie takiego rozwiązania. Bardziej mnie ciekawi jak sobie Podoliński poradzi w Cracovii.

PostNapisane: 24 czerwca 2014, 07:29 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):

Tak, obiło mi się o uszy. Spodziewałem się w sumie takiego rozwiązania. Bardziej mnie ciekawi jak sobie Podoliński poradzi w Cracovii.

Moim zdaniem może dać radę. Cracovia to klub w którym powinien zakotwiczyć na więcej niż miesiąc czy dwa, a tak mogłaby się jego praca skończyć w drużynie pokroju Zagłębia Lubin, gdzie parcie i ciśnienie na wynik jest z miejsca wiadome.

A co to za rewelacje w Kielcach ?? ;)

http://www.90minut.pl/news/234/news2348 ... ronie.html

Tymczasem Efir już praktycznie w Ruchu.

http://legionisci.com/news/58572_Michal ... Ruchu.html

PostNapisane: 25 czerwca 2014, 07:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
Czemu Legia nie postarała się żeby Borysiuk nie wrócił na Łazienkowską? Z tego co pamiętam odchodził jako gwiazda.

PostNapisane: 25 czerwca 2014, 07:59 
Przyjaciel forum

Rafał napisał(a):
Czemu Legia nie postarała się żeby Borysiuk nie wrócił na Łazienkowską? Z tego co pamiętam odchodził jako gwiazda.

Dobrze napisałeś, odchodził jako "gwiazda"... Chłopak przez ostatnie lata grał bardzo mało. W Kaiserslautern wylądował nawet w rezerwach w IV lidze. Ostatnio na wypożyczeniu w Wołdze tak samo nie był podstawowym zawodnikiem, a klub w którym występował spadł do II ligi. Jego powrót na Łazienkowską w tym momencie, można by było porównać z chęcią sprowadzenia do Legii np. Rogera. Z jednym plusem dla Ariela, jest dużo młodszy. Osobiście bardzo lubię tego zawodnika, i ceniłem go za grę w Legii, ale widocznie dla sztabu nie był on w tym momencie przygotowany na powrót.

Z drugiej strony, ryzyko nie było duże, bo jeśli się nie mylę Borysiuk do Lechii przyszedł za darmo. Być może chłopak szybko by się odbudował.

PostNapisane: 25 czerwca 2014, 08:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):
Z drugiej strony, ryzyko nie było duże, bo jeśli się nie mylę Borysiuk do Lechii przyszedł za darmo. Być może chłopak szybko by się odbudował.

Dokładnie, jak za darmo to trzeba było dać szansę z kontraktem na rok i potem ocenić. Chłopak jeszcze w sile wieku a w polskiej lidze się wyróżniał.

PostNapisane: 25 czerwca 2014, 10:11 
Przyjaciel forum

Rafał napisał(a):
binta napisał(a):

Dokładnie, jak za darmo to trzeba było dać szansę z kontraktem na rok i potem ocenić. Chłopak jeszcze w sile wieku a w polskiej lidze się wyróżniał.

W sumie masz rację. W kwestii finansowej, myślę, że Borysiuk też, by nie wydziwiał. Cóż, będziemy śledzić jego występy w Lechii, i ew. ocenimy go po rundzie :)

Tymczasem Legia od poniedziałku przebywa na zgrupowaniu w Gniewinie. W tym samym ośrodku w którym podczas ME stacjonowała Hiszpania. Na dzisiaj zaplanowano pierwszy sparing. Przeciwnikiem będzie wicemistrz Litwy - Atlantas Kłajpeda. Ciekawi mnie postawa przede wszystkim nowych zawodników.

http://legia.com/news,42170-zapowiedz_s ... tasem.html

Jeśli chodzi o inne kluby, kontraktu z Claasenem nie przedłużył Lech, a z Mielcarzem nie przedłużył Widzew. Z kolei umowę z Koroną przedłużył Przemek Trytko.

PostNapisane: 25 czerwca 2014, 11:29 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
kontraktu z Claasenem nie przedłużył Lech

Classen z Lechem ;) Nie dostał podwyżki i się obraził.

binta napisał(a):
Z kolei umowę z Koroną przedłużył Przemek Trytko.

I to jest mega wiadomość. Mam nadzieję, że przy ogólnie dobrej (miejmy nadzieję) dyspozycji zespołu Trytko pokaże dopiero na co go stać.

binta napisał(a):
A co to za rewelacje w Kielcach ??

Sam nie wiem i mam nadzieję, że to jakieś żarty i szybko wróci tak skąd przyjechał.

PostNapisane: 25 czerwca 2014, 11:48 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
kontraktu z Claasenem nie przedłużył Lech

Classen z Lechem ;) Nie dostał podwyżki i się obraził.

binta napisał(a):
Z kolei umowę z Koroną przedłużył Przemek Trytko.

I to jest mega wiadomość. Mam nadzieję, że przy ogólnie dobrej (miejmy nadzieję) dyspozycji zespołu Trytko pokaże dopiero na co go stać.

binta napisał(a):
A co to za rewelacje w Kielcach ??

Sam nie wiem i mam nadzieję, że to jakieś żarty i szybko wróci tak skąd przyjechał.

Z Claasenem racja. Przyznam, że nie doczytałem ;) Ogólnie dziwny zawodnik. Niby coś w nim było ciekawego, ale widać było, że chłopak nie bardzo potrafi sobie poradzić z ciśnieniem / parciem na zwycięstwa.

Edit: - Ooo, długo nie szukał nowego pracodawcy ;)

http://www.90minut.pl/news/234/news2348 ... -1860.html

Jeśli chodzi o Trytkę, ciekawy zawodnik, ale w poprzednich klubach jakoś nie miał szczęścia. W Koronie jakby znalazł swoje miejsce, chociaż też nie od razu ;)

Czytałem jeszcze o jakimś Brazylijczyku... http://www.90minut.pl/news/234/news2348 ... ronie.html

Sandomierski ?? ;) http://www.90minut.pl/news/234/news2349 ... kiego.html

Sadlok w Wiśle http://www.90minut.pl/news/234/news2349 ... Wisle.html

PostNapisane: 1 lipca 2014, 09:09 
Przyjaciel forum

Cisza tu cisza :P

Co tam możecie ciekawego napisać o ruchach (nie tylko tych kadrowych) w klubach ?? Jednym z ciekawszych transferów ostatnich dni jest na pewno kolejny nowy nabytek Lechii - Pawłowski. Klub z Gdańska wykupił Bartka za 400 tyś. Euro.

http://www.90minut.pl/news/235/news2351 ... echii.html

Sandomierski jednak wybrał Zawiszę. Tzn. bardziej Pan Osuch go dla niego wybrał ;)

Kolejną ciekawą informacją jest na pewno fakt pozostania w Bielsku trenera Ojrzyńskiego

W Legii natomiast spokojne przygotowywanie się do meczów o punkty i szlifowanie formy na zgrupowaniu w Gniewinie. W pierwszym towarzyskim meczu wygrana z Atlantasem 2:0 po bramkach Kucharczyka i Orlando Sa. Dzisiaj kolejny sparing, o 17 z Pogonią Szczecin. Mecz ten, tak samo jak spotkanie z wicemistrzem Litwy będzie transmitowany na żywo przez oficjalną stronę legia.com. Także pierwszą połówkę się obejrzy, a później rzecz jasna kolejny mecz 1 / 8 w MŚ :)

PostNapisane: 1 lipca 2014, 09:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
w Lechii zbrojenie na całego, oby przyniosło to oczekiwany efekt.
Tymczasem wojewoda zamknął stadion Amice Wronki :niepewny:

PostNapisane: 1 lipca 2014, 13:16 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
w Lechii zbrojenie na całego, oby przyniosło to oczekiwany efekt.

Powiem Ci, że niekoniecznie pozytywny. Przynajmniej nie od samego początku. W Lechii spore "przemeblowania". Z klubem kontrakt podpisało już 11 czy 12 nowych zawodników. Skład mają ciekawy, ale wydaje mi się, że z miejsca to może "nie odpalić".

Tymczasem... kolejny ojciec, kolejnego synusia pcha po testach ;) Chłopak wypożyczony w tamtym sezonie ze Śląska Wrocław do Pogoni Siedlce, wylądował... w czwartoligowych rezerwach tego klubu. Mało tego, ok. 2 miesiące temu rezerwy zawitały do Przysuchy na mecz ligowy, a Więzik nie podniósł się nawet z ławki :P Ale niech chłopak walczy. Dobre Euro nie jest złe ;)

http://www.90minut.pl/news/235/news2351 ... -Jena.html

EDIT: - Właśnie rozwiązał kontrakt ze Śląskiem. Komentarze mówią same za siebie ;)

http://www.90minut.pl/news/235/news2351 ... ikiem.html

Wracając na wyższy poziom:

Mariusz Pawełek podpisał dzisiaj kontrakt ze Śląskiem, a Kikut zamienił Widzew na Bytovię.

PostNapisane: 1 lipca 2014, 17:58 
Pierwsze kroki

mi sie wydaje ze Lechia zanim sie zgra w tym nowym skladzie to minie troche czasu wiec ci co grają z Lechią na początku beda mieli troche łatwiej .Wczoraj z Ruchem kontrakt podpisał byly zawodnik Arki Gdyna Michał Rzuchowski wedlug mnie młody perspektywiczny zawodnik ,natomiast Mikita stwierdził ze niechce grac dla Ruchu i nie
pojechał na zgrupowanie

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1