BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 19:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 1 lipca 2014, 21:48 
Forumowicz

Lechia czym prędzej odpali, tym lepiej dla nich, jak od razu będą robić niezłe wyniki to już jakoś pójdzie, jak będzie słabo no to nie za dobrze. No, ale i tak znowu pkt będą dzielone, także może nie będą mieli dużych strat. Wiele też zależy od tego jak długo nasze drużyny pograją w Europie :)

Tak z ciekawszych transferów to bramkarz Zubas wraca do Bełchatowa, już myślałem, że go więcej nie zobaczymy w naszej lidze :) Przyjdzie dopiero po meczach el. swojej drużyny do europejskich pucharów

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 lipca 2014, 10:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
matys_89 napisał(a):
mi sie wydaje ze Lechia zanim sie zgra w tym nowym skladzie to minie troche czasu wiec ci co grają z Lechią na początku beda mieli troche łatwiej .Wczoraj z Ruchem kontrakt podpisał byly zawodnik Arki Gdyna Michał Rzuchowski wedlug mnie młody perspektywiczny zawodnik ,natomiast Mikita stwierdził ze niechce grac dla Ruchu i nie
pojechał na zgrupowanie

matys, z Mikitą ponoć było trochę inaczej. Chłopak chyba ogólnie troszkę się zagubił. Myślę, że lekka sodówka po debiucie i kilku dobrych meczach w Legii. Poszedł na wypożyczenie do Widzewa - nie zaistniał w ogóle. Słyszałem też, że nie do końca profesjonalnie się prowadził podczas pobytu w Łodzi. Nie mam jednak pewnych informacji, więc nie będę nikogo oczerniał.

W Ruchu ponoć starszyzna siadła mu na psychikę. Szydera, a do tego gwiazdorskie przykładanie się do treningu. Efir wsiadł do autokaru, który wyjeżdżał na zgrupowanie, a manager Mikity przekazał Panu Mosórowi, że jego zawodnik rezygnuje z gry w drużynie "Niebieskich". W Legii "kosmita" na tą chwilę nie ma czego szukać. W rezerwach pewnie grać nie chce. Możliwe, że wyląduje na jakimś wypożyczeniu w I lidze. EDIT: Zagrał we wczorajszym sparingu Dolcana ze Zniczem ;)

Tymczasem Legia wczoraj pewnie w sparingu pokonała Pogoń. Kolejny raz z dobrej strony pokazał się Orlando Sa. Ponoć mocno zasuwa na treningach / zgrupowaniu, a trener Berg jest z niego bardzo zadowolony. Nie do końca zdrowy jest Vrdoljak, a na absencji kolegi "zyskuje" Helio Pinto. Dzisiaj kolejny mecz towarzyski, o 14:00 z Arką Gdynia. Pewnie się obejrzy na oficjalnej stronie :)

Do skutku nie dojdzie transfer Meliksona, który nie chciał zniżyć swoich wymagań finansowych i podpisał kontrakt z Hapoelem Ber Sheva.

Poza tym. Z Lechem ponoć nie doszedł do porozumienia Możdżeń i najprawdopodobniej nie zobaczymy go w przyszłym sezonie w barwach "Kolejorza".

PostNapisane: 3 lipca 2014, 19:41 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Poza tym. Z Lechem ponoć nie doszedł do porozumienia Możdżeń i najprawdopodobniej nie zobaczymy go w przyszłym sezonie w barwach "Kolejorza".

Zgadza się. Możdżeń nie przedłuży kontraktu i odchodzi. Bardzo możliwe, że przeniesie się do jednej z drużyn niemieckiej Bundesligi.

A tymczasem Urban w przyszłym sezonie poprowadzi Osasunę.
http://transfery.info/67227,oficjalnie- ... em-osasuny

PostNapisane: 4 lipca 2014, 08:23 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Zgadza się. Możdżeń nie przedłuży kontraktu i odchodzi. Bardzo możliwe, że przeniesie się do jednej z drużyn niemieckiej Bundesligi.

A tymczasem Urban w przyszłym sezonie poprowadzi Osasunę.
http://transfery.info/67227,oficjalnie- ... em-osasuny

Sam Możdżeń kilkakrotnie wypowiadał się, że chętnie zagrałby w "Bundeslidze" , więc jeśli dostanie taką ofertę, również myślę, że trafi do Niemiec. Z tego co czytałem, ma kilka poważnych propozycji, więc pewnie na dniach wszystko się okaże.

Tymczasem, wczoraj Lech pokonał w meczu sparingowym Lechię 3:0. Tak jak wspominałem kilka postów wcześniej, nie sądzę, by na szybko "przemeblowana" Lechia z miejsca zaczęła bardzo dobrze grać. Na to potrzeba czasu.

Co do Urbana - Bardzo cieszę się, że trafił tam, gdzie był już niejednokrotnie, i tam, gdzie go szanują. Będę bacznie przyglądał się jego poczynaniom :)

Dziś rano mocniej przetarłem oczy po przeczytaniu informacji o transferze Davida Abwo do... czwartoligowej Piotrówki. Jeden z najlepszych, jak nie najlepszy zawodnik Zagłębia w minionym sezonie trafia do IV ligi. Dziwna sprawa... EDIT Już wiem co jest na rzeczy. Abwo kończyła się wiza i musiał szybko podpisać kontrakt z jakimś klubem, który załatwi mu pozwolenie na dalszy pobyt w Polsce. Także Piotrówka to najprawdopodobniej klub, który... już niedługo wypożyczy Davida do wyższej ligi ;)

http://www.90minut.pl/news/235/news2352 ... rowka.html

Wczoraj potwierdzony został transfer Marcina Robaka do Chin. Szczerze ?? Nie dziwię mu się. Ma 32 lata, więc zostało mu najwyżej kilka lat grania na najwyższym poziomie, a coś na inwestycje i emeryturę odłożyć trzeba. W Szczecinie zarabiał 50 tyś. zł. miesięcznie. W Chinach również będzie inkasował 50 tyś. , ale Euro ;)

http://www.90minut.pl/news/235/news2352 ... inach.html

Ponadto, z ciekawszych transferów: Kokoszka w beniaminku rosyjskiej ekstraklasy - Torpedo Moskwa, Lechia zrezygnowała z Polczaka, a Zawisza pozyskała skłóconego ze Steauą Michaia Costea'ę, który jest pomocnikiem. 3 lata temu Rumuni zapłacili za niego 1,4 mln. Euro. Costea ostatni rok spędził w odpowiedniku "Klubu Kokosa" po tym jak popadł w konflikt z właścicielem klubu.

Na koniec napiszę co w Legii. W ostatnim meczu na zgrupowaniu w Gniewinie remis 0:0 z Arką Gdynia. W spotkaniu zagrali Ci, którzy na obecną chwilę przegrywają rywalizację o pierwszy skład, i... ogólnie nie wypadli najlepiej. Szkoda, że prze całe zgrupowanie nie można było zagrać z kimś lepszym, tym bardziej, że zaraz po wyjeździe Legii, obóz w Gniewinie rozpoczął APOEL Nikozja, a dzień później Panathinaikos. Wczoraj po przedłużeniu kontraktu, do Arki pożyczony został Olek Jagiełło. Coraz bliższy odejścia jest Dwaliszwili. Jeszcze wczoraj mówiło się o dość poważnej ofercie z Omonii Nikozja. Dzień przed meczem o Superpuchar, Legioniści zagrają przy "Ł3" sparing z Hapoelem Beer Schewa (ciekawa czy zagra Melikson ;) ). Swoją drogą, dziwna informacja mnie doszła. Ponoć w tym spotkaniu ma zagrać najmocniejszy skład, a dzień później w meczu o Superpuchar ci, którzy walczą o niego. Chciałbym, aby to info okazało się nieprawdziwe. Na koniec, rewanżowy mecz II rundy el. do LM z St. Partick zostanie rozegrany na stadionie Shamrock Rovers. Zmiana ta powstała z wyniku sporego zainteresowania spotkaniem... kibiców z Polski.

PostNapisane: 4 lipca 2014, 18:19 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: n42b18
Michał Efir podpisal dzis 3-letni kontrakt z Ruchem mam nadzieje ze kontuzje to juz przeszłośc i wkoncu pokarze na co go stać i pomoze Ruchowi

PostNapisane: 6 lipca 2014, 22:29 
Forumowy terrorysta

Kartka z kalendarza

6 lipca 1974r, mundial w Niemczech, w meczu o III miejsce Polska pokonała Brazylię 1:0 (Brazylia to Mistrz Świata z 1970r).

Obrazek

PostNapisane: 9 lipca 2014, 08:48 
Przyjaciel forum

Dzisiaj o godzinie 19:00 przy Łazienkowskiej Mistrz Polski zagra ze zdobywcą krajowego pucharu w meczu o Superpuchar. Trochę dziwi mnie podejście Berga, który we wczorajszym meczu towarzyskim z Hapoelem wystawił teoretycznie najmocniejszy skład, a dzisiaj mają wyjść przede wszystkim zmiennicy. Mimo wszystko, liczę na zwycięstwo i trofeum. Bilety już dawno kupione ;)

PostNapisane: 9 lipca 2014, 21:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: X1
Kod silnika: N47D20C
Zawisza wygrała 3:2
binta napisał(a):
liczę na zwycięstwo i trofeum.

Trochę przeliczyłeś się, pewnie w lidze Legia pokaże podobny futbol co w poprzednim sezonie.

Typer 1 / 2014 - I miejsce, Typer 4 / 2014 - III miejsce, Typer 5 / 2014 - II miejsce, Typer 7 / 2014 - I miejsce, Typer 8 / 2014 - III miejsce, Typer 09 / 2014 - I miejsce, Typer 11 / 2014 - 3 miejsce, Typer 12 / 2014 - III miejsce
Typer 01/2015 - III miejsce, Typer 2/2015 - III miejsce, Typer 05 / 2015 - II miejsce, Typer 8 / 2016 - III miejsce, Typer 10 / 2015 - III miejsce, Typer 02 / 2016 - II miejsce

PostNapisane: 10 lipca 2014, 09:54 
Przyjaciel forum

Achel napisał(a):
Zawisza wygrała 3:2
binta napisał(a):
liczę na zwycięstwo i trofeum.

Trochę przeliczyłeś się, pewnie w lidze Legia pokaże podobny futbol co w poprzednim sezonie.

A co, miałem nie liczyć, tylko pojechać na mecz i być za Zawiszą ?? :niepewny:

No i Zawisza nie wygrała, tylko wygrał :)

Jeśli chodzi o ligę - niech pokaże podobny futbol i wyprzedzi kolejny zespół w tabeli o 15 punktów (z podziałem po 30 kolejkach o 10). Nie będę narzekał :)

Jak zawsze cieszę się z tego, że byłem na meczu, zobaczyłem nowych zawodników (9 DEBIUTÓW, w tym 7 piłkarzy, którzy w poprzednim sezonie grali albo w III lidze w rezerwach, albo na wypożyczeniach: Mateusz Wieteska - 17 lat, Adam Ryczkowski, Bartłomiej Kalinkowski, Robert Bartczak, Łukasz Moneta, Kamil Kurowski i Mateusz Hołownia, który kilka dni temu podpisał kontrakt i z miejsca wszedł na plac, tym samym stał się najmłodszych debiutantem w Legii - 16 lat i 2 miesiące) i Adam Ryczkowski), którzy moim zdaniem całkiem dobrze pokazali się na tle drużyny z Ekstraklasy, a pewnie większość nawet tych szanujących się kibiców nie kojarzy w ogóle tych nazwisk ;) Ponadto, na swoich pozycjach zagrali tylko (Ci, którzy liczyli się w walce o pierwszą 11 w poprzednim sezonie): Kosecki, Vrdoljak i Saganowski. Rzecz jasna tej porażki W ŻADNYM STOPNIU nie tłumaczę takim, a nie innym składem. Była walka, był fajny mecz, a Zawiszy gratuluję zdobycia Superpucharu.

Fajnie było po raz kolejny być na "Żylecie" , i poznać nową piosenkę, która dominowała wczoraj na "Ł3". Zaczęło się skromnie, bo śpiewało może kilkadziesiąt osób. Po kilku minutach było już głośniej, a po 10 - pełna moc :)

Tweet

Legia Warszawa @LegiaWarszawa
Obserwuj
"Zaaaa kibicowski trud, za święte barwy tweee, za ten Syreni Gród, Legio wygraj dzisiaj ten mecz!"

https://www.youtube.com/watch?v=MFRgxug ... e=youtu.be

Tweet Zbigniewa Bońka

"Zbigniew Boniek @BoniekZibi
Obserwuj
Skandal! Moja żona jest pierwszy raz na Legii i mi mówi " mogę się zapisać na Żyletę ", dobre;)"

Reasumując. Średnio jestem zadowolony z tego, że Berg dzień wcześniej w meczu towarzyskim z Hapoelem wystawił praktycznie najmocniejszy skład, a dzień później w meczu o stawkę zrobił "przegląd kadr" - bo przede wszystkim dlatego uciekło nam trofeum, ale tak jak napisałem wyżej, gratuluję Zawiszy zwycięstwa. Z przebiegu całego spotkania mimo wszystko sobie na nie zasłużył :ok:

Ostatnio edytowano 10 lipca 2014, 10:47 przez binta, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 10 lipca 2014, 10:09 
Forumowy terrorysta

legła :rotfl: -ZAWISZA :25: 2:3

po(L)egła bez pomocy sedziego buahahha :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 11 lipca 2014, 18:08 
Przyjaciel forum

1. Mateusz Możdżeń piłkarzem LE...chii, która potrafiła chłopaka uszanować i się z nim dogadać.

2. Wie ktoś może jaka była średnia wieku oldbojów Lecha, którzy po zjedzeniu karkówki z grilla i wypiciu lanego z sokiem, niedawno zremisowali 0:0 z Ekstraklasowym, grającym w praktycznie najmocniejszym składzie Lechem? ...

PostNapisane: 11 lipca 2014, 20:21 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
1. Mateusz Możdżeń piłkarzem LE...chii, która potrafiła chłopaka uszanować i się z nim dogadać.

Tak, Możdżeń odchodzi, ale za to umowę o kolejne 3 lata przedłużył z klubem Dawid Kownacki. Dobra decyzja z jego strony, teraz niech nabiera doświadczenia, które powinno w przyszłości zaowocować.

PostNapisane: 12 lipca 2014, 09:23 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Tak, Możdżeń odchodzi, ale za to umowę o kolejne 3 lata przedłużył z klubem Dawid Kownacki. Dobra decyzja z jego strony, teraz niech nabiera doświadczenia, które powinno w przyszłości zaowocować.

Wiem, wiem, czytałem wczoraj ;) Dobra decyzja klubu. Niech się chłopak rozwija :ok:

Z ciekawszych transferów, Piotrek Brożek podpisał kontrakt z Piastem, a Celeban ze Śląskiem. Natomiast Dwaliszwili był już dogadany z Partizanem Belgrad, ale transakcja nie doszła do skutku "na ostatniej prostej" z powodu... aresztowania prezydenta klubu z Belgradu. Sytuacja Lado robi się coraz bardziej skomplikowana dla niego, bo w Legii na tą chwilę ciężko mu będzie się przebić chociażby do meczowej kadry.

PostNapisane: 12 lipca 2014, 15:22 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: n42b18
Ruch wczoraj podpisal 2-letni kontrakt z lewym obroncą z Bośni Senadem Karahmetem ktory gral ostatni w Belgijskim Mechelen ma on zastąpic Sadloka zobaczymy co z tego wyjdzie :)

PostNapisane: 17 lipca 2014, 09:59 
Przyjaciel forum

Już jutro rusza nasza Ekstraklasa, a tymczasem dzisiaj w nocy wypadek pod wpływem alkoholu spowodował zawodnik Podbeskidzia... Z tego co można przeczytać w artykule, był z nim również jeden z zawodników Arki Gdynia. Wie ktoś coś więcej ??

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ek ... 12449.html

Tymczasem, skończyła się NAJPRAWDOPODOBNIEJ saga pt. "Transfer Nakoulmy". "Prezes" w nadchodzącym sezonie zagra w beniaminku ligi tureckiej:

http://transfery.info/67685,nakoulma-w-turcji

PostNapisane: 18 lipca 2014, 13:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
mam do was pytanie, orientujecie się może czy zarobki jakie są podawne w gazetach czy internecie, które maja wzbudzić zachwyt w Polakach na temat naszych kopaczy sa podawane w netto czy brutto? bo jak ostatnio widziałem ranking zarobków i przeczytałem nazwiska "piłkarzy" a potem zarobki jakie inkasują na konto to myslalem,że padne ze smiechu, tylko tyle,że jakby to byłoby brutto to dochodzi podatek i ta kwota robi się bardziej "cywilizowana" do poziomu jaki reprezentują Ci piłkarze.

PostNapisane: 18 lipca 2014, 14:09 
Przyjaciel forum

Jones napisał(a):
mam do was pytanie, orientujecie się może czy zarobki jakie są podawne w gazetach czy internecie, które maja wzbudzić zachwyt w Polakach na temat naszych kopaczy sa podawane w netto czy brutto? bo jak ostatnio widziałem ranking zarobków i przeczytałem nazwiska "piłkarzy" a potem zarobki jakie inkasują na konto to myslalem,że padne ze smiechu, tylko tyle,że jakby to byłoby brutto to dochodzi podatek i ta kwota robi się bardziej "cywilizowana" do poziomu jaki reprezentują Ci piłkarze.

Cześć :)

Wiesz co, zależy, które źródła podają dane. Ogólnie zarobki są wysokie. Chociaż i tak od tego sezonu w większości klubów nastały sporę cięcia. O jakich konkretnie nazwiskach czytałeś ? Być może będę w stanie Ci odpowiedzieć " z miejsca" ;)

Ps. Jak typujecie dzisiejsze mecze ? Moim zdaniem Podbeskidzie nie przegra (może czysta jedynka ?), a Wisła wywiezie jakieś punkty z Łęcznej.

PostNapisane: 18 lipca 2014, 16:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
binta napisał(a):
Jones napisał(a):

Wiesz co, zależy, które źródła podają dane. Ogólnie zarobki są wysokie. Chociaż i tak od tego sezonu w większości klubów nastały sporę cięcia. O jakich konkretnie nazwiskach czytałeś ? Być może będę w stanie Ci odpowiedzieć " z miejsca" ;)

Ps. Jak typujecie dzisiejsze mecze ? Moim zdaniem Podbeskidzie nie przegra (może czysta jedynka ?), a Wisła wywiezie jakieś punkty z Łęcznej.

jako, że jestem kibicem legii to nią się najbardziej interesuje i ostatnio przeczytałem, że Hello Pinto zarabia 100tyś zloty a Kosecki z Rzezniczakiem po 50tyś... za to co prezentują to jakiś miech na sali.

PostNapisane: 19 lipca 2014, 07:08 
Przyjaciel forum

Jones napisał(a):
binta napisał(a):
Jones napisał(a):

jako, że jestem kibicem legii to nią się najbardziej interesuje i ostatnio przeczytałem, że Hello Pinto zarabia 100tyś zloty a Kosecki z Rzezniczakiem po 50tyś... za to co prezentują to jakiś miech na sali.

Są to w większości raczej kwoty do opodatkowania. Wiesz, ile sobie wywalczysz, tyle masz - proste :) Nikt nikomu nie zabroni / zabrania być piłkarzem.

Wczorajsze wyniki:

Podbeskidzie - Pogoń 2:3
- Do 87 minuty "Górale" wygrywali 2:1, a ja byłem... szczęśliwy bo zainwestowałem 50 zł. (dodałem jeszcze 02 na Wisłę - więc to weszło). W ostatnich kilku minutach Pogoń zdobywa 2 bramki i wywozi cenne punkty z Bielska.

Górnik Łęczna - Wisła 1:1 - Typowy mecz na remis. Górnik na ambicji (wiadomo, beniaminek / pierwszy mecz u siebie), a Wisła z doświadczeniem. Podział punktów myślę, że nikogo nie krzywdzi.

Dzisiejsze mecze:

Jagiellonia - Lechia, 18:30
- Dziś pierwsza odsłona nowej Lechii. Tak jak pisałem wcześniej, ogólnie nie wróżę jej wygrywania meczu za meczem w tym sezonie (za dużo transferów / za dużo zmian / za mało czasu na "sklejenie" tego wszystkiego), ale dzisiaj w Białymstoku może zainkasować 3 punkty. Ewentualnie podparł bym się tutaj remisem.

Legia - Bełchatów - Ciężki mecz nas czeka. Trzeba się podnieść po kiepskim występie w el. LM, odnieść zwycięstwo i z poprawionymi morale pojechać na mecz rewanżowy do Irlandii.

PostNapisane: 20 lipca 2014, 19:09 
Forumowy terrorysta

Przyjemna kolejka :super:

Lech - Piast 4:0 i hat trick Ubiparipa :ok:

Co jeszcze lepsze, w pierwszym meczu po swoim awansie do Ekstraklasy GKS Bełchatów pokonał ległe, pfu miszcza hahah :] ,bramkę strzelił Ślusarki, były piłkarz Kolejorza :ok: .

Pfu miszcz na 14 miejscu :rotfl: w tabeli na 16 drużyn w Ekstraklasie , milo patrzec jak pęka wydmuszka :rotfl: .

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1