BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 19:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 20 lipca 2014, 21:05 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
renoraines napisał(a):
Przyjemna kolejka :super:

Lech - Piast 4:0 i hat trick Ubiparipa :ok:

Zgadza się. Bardzo dobre otwarcie sezonu przez "Kolejorza". Cieszą pierwsze punkty i wysoka wygrana :) Teraz jednak trzeba się skupić na odrobieniu strat w czwartkowym rewanżowym meczu z Kalju w LE.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 lipca 2014, 08:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Jagiellonia - Lechia 2:2
Legia - Bełchatów 0:1
Lech - Piast 4:0
Zawisza - Korona 2:0
Śląsk - Ruch 2:0

Lechia w Białymstoku goniła wynik, ale wywozi myślę, że tylko 1 punkt. Legia po meczu pucharowym znów nie zachwyciła i traci już na początku sezonu ważne punkty. Lech nie miał najmniejszego problemu z pokonaniem Piasta. Zawisza w kolejnym spotkaniu zdobywa kolejne bramki i punkty, a Śląsk nie daje szans Ruchowi. Nie obejrzałem wczorajszej "Ligi + Extra" , ale dzisiaj trzeba nadrobić powtórką :)

Na dzień dzisiejszy zostaje nam jedno spotkanie, w którym Górnik podejmie Cracovię. Na meczu ma się podobno pojawić Lukasz Podolski :)

PostNapisane: 21 lipca 2014, 10:07 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Zawisza Bydgoszcz 2:0 Korona Kielce

Z gry mecz na remis. Jednak Korona popełniła dwa fatalne błędy w obronie i na własne życzenie wraca z Bydgoszczy bez punktów. Pierwsze koty za płoty...

Bardzo możliwe, że w najbliższych dniach Koronę opuści Maciej Korzym. Zawodnik ma bardzo wysoką pensję, a zarząd szuka oszczędności. Póki co sytuacja wygląda tak, że Korzym dostał pismo od zarządu, że ma wolną rękę w poszukiwaniu klubu. Sam zawodnik twierdzi, że nie chce odchodzić z Kielc więc istnieje możliwość, że zejdzie trochę z zarobków i zostanie w Kielcach. Wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach.

PostNapisane: 21 lipca 2014, 19:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: n42b18
Śląsk - Ruch 2:0 mecz mógł sie potoczyc inaczej gdyby sedzia podyktował karny po faulu na Kuswiku ale coz... pozniej gol Mili i Ślask od 7 min ustawiony ale mam nadzieje ze Ruch w nastepnym meczu lepiej sie zaprezentuje :)

PostNapisane: 22 lipca 2014, 07:25 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Zawisza Bydgoszcz 2:0 Korona Kielce

Z gry mecz na remis. Jednak Korona popełniła dwa fatalne błędy w obronie i na własne życzenie wraca z Bydgoszczy bez punktów. Pierwsze koty za płoty...

Bardzo możliwe, że w najbliższych dniach Koronę opuści Maciej Korzym. Zawodnik ma bardzo wysoką pensję, a zarząd szuka oszczędności. Póki co sytuacja wygląda tak, że Korzym dostał pismo od zarządu, że ma wolną rękę w poszukiwaniu klubu. Sam zawodnik twierdzi, że nie chce odchodzić z Kielc więc istnieje możliwość, że zejdzie trochę z zarobków i zostanie w Kielcach. Wszystko wyjaśni się w najbliższych dniach.

Obejrzałem wczoraj powtórkę "Ligi + extra" i... faktycznie Korona przegrała na własne życzenie. Co do Korzyma, słyszałem, że ma oferty z Podbeskidzia i Łęcznej. Maciek chyba mimo wszystko - tak jak pisałeś - chciałby zostać w Kielcach, więc jeśli obie strony dojdą jakoś do porozumienia, pewnie nadal będzie grał w Koronie.

matys, karny jak najbardziej się Ruchowi należał. Tak samo jak czerwona kartka dla faulującego. Załóżmy, że Ruch zdobywa bramkę, wygrywa 1:0 i gra w przewadze jednego zawodnika. Mecz na pewno ułożyłby się inaczej.

Na zakończenie 1 kolejki, Górnik wygrywa u siebie z Cracovią 2:0. Przyznam szczerze, że więcej się spodziewałem po "Pasach" w tym meczu. Po cichu nawet typowałem na "dwójkę".

PostNapisane: 22 lipca 2014, 20:11 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
Kod silnika: n42b18
mi sie wydaje ze Cracovia nie wyciąga wnionsków z poprzednich sezonów i znowu bedzie walka o utrzymanie ale zobaczymy jak sie to potoczy

PostNapisane: 23 lipca 2014, 07:50 
Przyjaciel forum

matys_89 napisał(a):
mi sie wydaje ze Cracovia nie wyciąga wnionsków z poprzednich sezonów i znowu bedzie walka o utrzymanie ale zobaczymy jak sie to potoczy

A jakich wniosków nie wyciągnęli ?? :)

Moim zdaniem poszli w inną, lepszą stronę. Przede wszystkim zatrudnili młodego / ambitnego i będącego ostatnio na fali trenera Roberta Podolińskiego. Wiadomo, facet nie ma doświadczenia na najwyższym szczeblu, ale kiedyś i gdzieś musi je zdobyć. Myślę, że Cracovia to dobre miejsce dla niego :)

Ponadto, kilka ciekawych transferów. Przede wszystkim król strzelców I ligi - Dariusz Zjawiński. Dalej - chociażby młody Horoszkiewicz z Herthy czy Cetnarski, który na wypożyczeniu w Widzewie był jednym z niewielu wyróżniających się zawodników.

Reasumując, poczekamy - zobaczymy ;)

Ps. Poważniejszej kontuzji doznał Karol Linetty, który ma problemy z więzadłami w stawie skokowym. Zawodnik Lech nie zagra od 3 do 6 tygodni. Poza tym, rewanżowy mecz "Kolejorza" z Kalju ponownie nie zostanie pokazany w TVP. Słyszeliście coś nt. transmisji pozostałych dwóch meczów naszych drużyn w LE ?? Ruchu podejrzewam, że nie zobaczymy, a Zawisza ??

PostNapisane: 23 lipca 2014, 08:24 

binta napisał(a):
Ps. Poważniejszej kontuzji doznał Karol Linetty, który ma problemy z więzadłami w stawie skokowym. Zawodnik Lech nie zagra od 3 do 6 tygodni.

No faktycznie, przykra sprawa z tym urazem. Pierwszy mecz w sezonie i już kontuzja. Zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać, póki co czeka go dłuższa przerwa od gry.

binta napisał(a):
Poza tym, rewanżowy mecz "Kolejorza" z Kalju ponownie nie zostanie pokazany w TVP. Słyszeliście coś nt. transmisji pozostałych dwóch meczów naszych drużyn w LE ?? Ruchu podejrzewam, że nie zobaczymy, a Zawisza ??

Z tego co czytałem to ponownie czwartkowych meczów nie zobaczymy w TV. No chyba, że się jeszcze coś w najbliższym czasie zmieni, w co wątpię.

PostNapisane: 23 lipca 2014, 08:49 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
Ps. Poważniejszej kontuzji doznał Karol Linetty, który ma problemy z więzadłami w stawie skokowym. Zawodnik Lech nie zagra od 3 do 6 tygodni.

No faktycznie, przykra sprawa z tym urazem. Pierwszy mecz w sezonie i już kontuzja. Zobaczymy jak się sytuacja będzie rozwijać, póki co czeka go dłuższa przerwa od gry.

binta napisał(a):
Poza tym, rewanżowy mecz "Kolejorza" z Kalju ponownie nie zostanie pokazany w TVP. Słyszeliście coś nt. transmisji pozostałych dwóch meczów naszych drużyn w LE ?? Ruchu podejrzewam, że nie zobaczymy, a Zawisza ??

Z tego co czytałem to ponownie czwartkowych meczów nie zobaczymy w TV. No chyba, że się jeszcze coś w najbliższym czasie zmieni, w co wątpię.

Linetty chyba zagrał w meczu el. LE w którym zszedł przed jego końcem, a także w meczu ligowym. W tym już opuścił boisko właśnie z powodu kontuzji, która początkowo miała być mało groźna, a po badaniu USG wyszło, że zawodnika Lecha czeka dłuższa przerwa (pewnie nie krótsza jak miesięczna). Szkoda chłopaka, ale trzeba powalczyć o awans bez niego. Jego miejsce na boisku zajmie pewnie Jevtić, za napastnikiem zagra Hamalainen, a "na szpicy" Ubiparip :)

PostNapisane: 24 lipca 2014, 23:17 

Sezon powoli nabiera tempa. Dzisiaj rozpoczynamy drugą kolejkę, w której na początek zmierzą się GKS - Korona i Lechia - Podbeskidzie.

PostNapisane: 25 lipca 2014, 07:48 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Sezon powoli nabiera tempa. Dzisiaj rozpoczynamy drugą kolejkę, w której na początek zmierzą się GKS - Korona i Lechia - Podbeskidzie.

No i jak typujemy ?? Ja całą kolejkę wstępnie widziałbym tak :)

Cracovia - Legia Warszawa - x2 (odważniej - 2)
GKS Bełchatów - Korona Kielce - 1x
Górnik Zabrze - Lech Poznań - x2
Lechia Gdańsk - Podbeskidzie Bielsko-Biała - 1
Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - x2 (X)
Ruch Chorzów - Górnik Łęczna - 1x (1)
Wisła Kraków - Piast Gliwice - 1
Zawisza Bydgoszcz - Jagiellonia Białystok - 1X (X)

PostNapisane: 25 lipca 2014, 08:01 

Czasu jeszcze trochę jest więc można się pobawić ;)

Cracovia - Legia Warszawa - X2
GKS Bełchatów - Korona Kielce - 1
Górnik Zabrze - Lech Poznań - X2
Lechia Gdańsk - Podbeskidzie Bielsko-Biała - 1
Pogoń Szczecin - Śląsk Wrocław - 1X
Ruch Chorzów - Górnik Łęczna - 1X
Wisła Kraków - Piast Gliwice - 1
Zawisza Bydgoszcz - Jagiellonia Białystok - X2

PostNapisane: 26 lipca 2014, 08:08 
Przyjaciel forum

Na razie typy idą ;)

Bełchatów - Korona 2:0 - Kolejna bramka Ślusarskiego (tym razem z karnego), i kolejne zwycięstwo "Brunatnych".

Lechia - Podbeskidzie 1:0 - Meczu nie oglądałem, ale zwycięstwo chyba wymęczone. "Górale" praktycznie przez godzinę grali z brakiem jednego zawodnika (czerwona kartka Sokołowskiego). Bramka wpada po fatalnym błędzie Zajaca.

Dzisiaj kolejne mecze:

Pogoń - Śląsk
Cracovia - Legia

PostNapisane: 28 lipca 2014, 10:20 
Przyjaciel forum

Mecze z Soboty i Niedzieli:

Pogoń - Śląsk 4:1 - Nie spodziewałem się tak wysokiego zwycięstwa "Portowców" , którzy po dwóch triumfach plasują się na pierwszym miejscu w tabeli.

Cracovia - Legia 1:3 - Zły początek, stracona bramka na 1:0 i trochę wstępnej nerwowości. Przyznam jednak, że cały czas byłem pozytywnej myśli. Wyrównuje Kosecki po ładnej asyście Pinto. Na 1:2 Legię wyprowadza Jodłowiec, a "kropkę nad i" stawia Vrdoljak, który pewnie wykorzystuje rzut karny. Zwycięstwo oczywiście cieszy. Teraz czas na Celtic :)

Ruch - Górnik Ł. 1:2 - Górnik niespodziewanie wygrywa w Chorzowie i po 2 meczach ma 4 punkty.

Zawisza - Jagiellonia 1:3 - Również nie spodziewałem się dość łatwego zwycięstwa "Jagi". Skłaniałem się ku remisowi.

Górnik - Lech 1:1 - Meczu nie oglądałem, tak samo jak "Ligi + Extra" (dzisiaj zobaczę powtórkę). Jacek, napiszesz kilka słów o przebiegu ?? :)

Dzisiaj ostatni mecz 2 kolejki. Wisła podejmie u siebie Piasta Gliwice.

Ps. Tymczasem coraz bliżej zmiany klubu jest Maciek Korzym, który zgodnie z tym co piszą na 90minut.pl, jutro ma rozwiązać kontrakt z Koroną, a później podpisać z Podbeskidziem.

http://www.90minut.pl/news/236/news2365 ... idziu.html

PostNapisane: 28 lipca 2014, 11:43 

binta napisał(a):
Górnik - Lech 1:1 - Meczu nie oglądałem, tak samo jak "Ligi + Extra" (dzisiaj zobaczę powtórkę). Jacek, napiszesz kilka słów o przebiegu ?? :)

Zaczęło się bardzo fajnie i energicznie od ładnego uderzenia Teodorczyka, który widać czuje się coraz lepiej po kontuzji. No i po tym dobrym początku później coś zaczęło szwankować. Lechici nie do końca kontrolowali grę i dali się nieco zepchnąć do defensywy. Piłkarze z Zabrza stopniowo przejmowali inicjatywę, dodatkowo potrafili to wykorzystać i efektem była wyrównująca bramka po strzale Zachary. Wynik wydaje się dość sprawiedliwy chociaż wiadomo, zawsze mogło być lepiej ;)

PostNapisane: 28 lipca 2014, 19:47 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):

Zaczęło się bardzo fajnie i energicznie od ładnego uderzenia Teodorczyka, który widać czuje się coraz lepiej po kontuzji. No i po tym dobrym początku później coś zaczęło szwankować. Lechici nie do końca kontrolowali grę i dali się nieco zepchnąć do defensywy. Piłkarze z Zabrza stopniowo przejmowali inicjatywę, dodatkowo potrafili to wykorzystać i efektem była wyrównująca bramka po strzale Zachary. Wynik wydaje się dość sprawiedliwy chociaż wiadomo, zawsze mogło być lepiej ;)

Dzięki za streszczenie :ok: Oglądałem dzisiaj powtórkę "Ligi + Extra" , i faktycznie wyglądało to mniej więcej tak jak opisałeś.

Dzisiaj na zakończenie 2 kolejki, Wisła po bardzo przeciętnym meczu remisuje na własnym boisku z Piastem 1:1.

PostNapisane: 1 sierpnia 2014, 09:17 
Przyjaciel forum

3 kolejka Ekstraklasy, i moje luźne typy :)

Jagiellonia - Cracovia X
Piast - Lechia X2 (odważniej 2)
Korona - Pogoń X
Legia - Górnik 1
Podbeskidzie - Ruch 1X (odważniej 1)
Śląsk - Zawisza 1X (odważniej 1)
Lech - Wisła 1
Górnik Ł. - Bełchatów (nie mam pojęcia ;) )

W Legii i Lechu możemy się spodziewać kilku zmian. W L. na lewej obronie Brzyskiego zastąpi pewnie Bereszyński. Być może na środku za Rzeźniczaka lub Astiza zagra Dossa. W środku pomocy pewnie wyjdzie Pinto, a na którymś z boków Kosecki (za Kucharczyka lub Żyro). Któregoś z dwójki Radović - Duda zluzować może ktoś z dwójki Piech - Saganowski.

W Lechu natomiast odpoczną pewnie Henriquez, Kędziora i Trałka. W ich miejsce powinniśmy zobaczyć przede wszystkim Wołakiewicza i Douglasa.

Bardzo słabo kadrowo wygląda w tym sezonie Piast. Lechia pomału "odpala" i myślę, że może wywieść z Gliwic komplet punktów. Minimum remis.

W Bielsku gra się trudno. Tym razem nie będzie inaczej. Tym bardziej, że Ruch ma w nogach 90 minut walki w pucharach, i na pewno w tym momencie bardziej myśli o rewanżu. Myślę, że przy odrobienie szczęścia Podbeskidzie powinno odnieść zwycięstwo. Ewentualnie podzieli się punktami.

Śląsk nie powinien przegrać u siebie z Zawiszą (chociaż to dobry i nieprzewidywalny zespół), a w meczach Jagi z Cracovią i Korony z Pogonią coś czuje, że mogą być podziały punktów. Jeśli chodzi o potyczkę beniaminków, nie mam najmniejszego pojęcia ani pomysłu na to jak może się skończyć ten mecz :)

PostNapisane: 1 sierpnia 2014, 18:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: X1
Kod silnika: N47D20C
Jagiellonia-Cracovia 2:1
Brawo Jaga!
Trochę wymęczone zwycięstwo. Cracovia jest trochę w czarnej d*pie z trzema porażkami.

Typer 1 / 2014 - I miejsce, Typer 4 / 2014 - III miejsce, Typer 5 / 2014 - II miejsce, Typer 7 / 2014 - I miejsce, Typer 8 / 2014 - III miejsce, Typer 09 / 2014 - I miejsce, Typer 11 / 2014 - 3 miejsce, Typer 12 / 2014 - III miejsce
Typer 01/2015 - III miejsce, Typer 2/2015 - III miejsce, Typer 05 / 2015 - II miejsce, Typer 8 / 2016 - III miejsce, Typer 10 / 2015 - III miejsce, Typer 02 / 2016 - II miejsce

PostNapisane: 1 sierpnia 2014, 19:19 
Przyjaciel forum

Achel napisał(a):
Jagiellonia-Cracovia 2:1
Brawo Jaga!
Trochę wymęczone zwycięstwo. Cracovia jest trochę w czarnej d*pie z trzema porażkami.

I kupon zamulony :kwasny:

Zwycięstwo "Jagi" mimo wszystko zasłużone. Sam Piątkowski pod koniec pierwszej połowy nie wykorzystał jeszcze dwóch 100% sytuacji.

PostNapisane: 3 sierpnia 2014, 11:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Wielki szacunek za to co zrobili kibice Legii i Górnika! =D> =D>

http://sport.wp.pl/kat,77156,title,Wyja ... omosc.html

To się nazywa oprawa! :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1