BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 11:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 15 września 2014, 12:58 
Forumowy terrorysta

Jagielonia-Lech 1:0 debiut Maciusia nie zakończony zwyciestwem. Wkrótce się okaże czy będzie poprawa czy to trenerski PR.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 września 2014, 20:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Korona Kielce 2:1 Podbeskidzie Bielsko-Biała

Korona wreszcie się przełamała. Spotkały się dwie waleczne drużyny. Jak wiadomo mecz ciekawy z różnych transferowych względów. Na szczęście Koroniarze strzelili o jedną bramkę więcej. Wreszcie przełamał się Jacek Kiełb, a przyzwoity debiut na stadionie w Kielcach zaliczył Olivier Kapo.

PostNapisane: 19 września 2014, 08:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Dziś rozpoczynamy 9 kolejkę Ekstraklasy.

Śląsk - Korona, 18:00 - Fatalna postawa Korony (przede wszystkich w meczach wyjazdowych) powinna sprawić, że Śląsk nie przegra tego meczu. Nadzieją dla drużyny z Kielc może być przełamanie w ostatniej kolejce, którym było pokonanie zawsze groźnego Podbeskidzia.

Mój typ: 1x

Lechia - Pogoń, 20:30 - Jeśli miałbym stawiać odważniej, typowałbym zwycięstwo Lechii. Pogoń to jednak "dziwna" drużyna, który lub kolekcjonować remisy.

Mój typ: 1x

PostNapisane: 20 września 2014, 11:06 
Przyjaciel forum

Śląsk - Korona 1:0 - Gospodarza, bodajże po raz 12-sty z rzędu nie przegrywają meczu u siebie.

Lechia - Pogoń 0:1 - Bramka Robaka ze spalonego, ale mimo tego Lechia kolejny raz swoją postawą na boisku pokazuje, że zleci trochę czasu zanim drużyna po takiej ilości transferów "zaskoczy". Jeśli w ogóle tak się stanie bez konieczności kolejnych większych zmian w zimę.

Dzisiejsze mecze:

Piast - Cracovia | 15:30
Podbeskidzie - Górnik | 18:00
Lech - Zawisza | 20:30

Jak typujecie ?? :)

PostNapisane: 20 września 2014, 11:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
binta napisał(a):
Lechia - Pogoń 0:1 - Bramka Robaka ze spalonego, ale mimo tego Lechia kolejny raz swoją postawą na boisku pokazuje, że zleci trochę czasu zanim drużyna po takiej ilości transferów "zaskoczy". Jeśli w ogóle tak się stanie bez konieczności kolejnych większych zmian w zimę.

Byłem na meczu i gra biało-zielonych była chaotyczna i bez pomysłu, niewykorzystane sytuacje się zemściły i Pogoń zabrała do Szczecina 3pkt.

PostNapisane: 21 września 2014, 11:48 
Forumowy terrorysta

Lech - Zawisza 6:2, porażka Rumaka na Bułgarskiej i 3 pkt dla Kolejorza :ok: .

W środę 1/16 Pucharu Polski Lech-Wisła.

W sobote w nastepnej kolejce Ekstraklasy Lech w Warszawie gra z tymi z Łazienkowskiej. Kto sędziuje? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 21 września 2014, 12:35 

binta napisał(a):
Śląsk - Korona 1:0 - Gospodarza, bodajże po raz 12-sty z rzędu nie przegrywają meczu u siebie.

Niestety. Mecz na remis, zdecydował indywidualny błąd Musy (koljeny). Mam nadzieję, że teraz pogra w rezerwach i mam nadzieję, że z Kiełbem we dwóch bo ten drugi wyglądał jak by grał za karę. Mega zmianę dał Michał Janota. Teraz mecze z Piastem u siebie i Łęczna na wyjeździe więc teoretycznie dwa mecze gdzie przymusowo trzeba wygrać i odbić się od tego dna tabeli.
"Na szczęście" beznadziejnie wygląda również Cracovia i Zawisza więc jest z kim "konkurować" :)
Mam nadzieję, że Korona wygra z Piastem za tydzień i powoli zacznie wychodzić na prostą bo inaczej to w Kielcach w tym sezonie będziemy dziękować za podział punktów.

PostNapisane: 22 września 2014, 08:18 
Przyjaciel forum

Wisła - Legia 0:3 :)

W weekend Lech, który już się tłumaczy z porażki. Cieszą wczorajsze 3 pkt. i blisko 240 zł. w kieszeni :-)

PostNapisane: 22 września 2014, 08:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
binta napisał(a):

Pierwsza bramka, która ustawiła mecz po sporym błędzie sędziego który nie podniósł chorągiewki :wstyd:

PostNapisane: 22 września 2014, 08:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 325xi
Potyczki Wisły z Legią...
2014r - http://www.sport.pl/pilka/56,65043,1668 ... sacja.html
2013r - http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow ... __ile.html

Takie sędziowanie jednych mobilizuje innych zniechęca. Szkoda, że Wisła po tej bramce nie podjęła walki.

ObrazekObrazekObrazek

PostNapisane: 23 września 2014, 09:27 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

Pierwsza bramka, która ustawiła mecz po sporym błędzie sędziego który nie podniósł chorągiewki :wstyd:

Zgadza się, pierwsza bramka po "spalonym" - bez dwóch zdań.

Na zakończenie kolejki Górnik Łęczna remisuje z Jagiellonią 0:0. Dzisiaj natomiast rozegrane zostaną 3 mecze Pucharu Polski.

Górnik Zabrze - Korona Kielce
Wisła Puławy - Piast Gliwice
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław

Fajnie zapowiada się przede wszystkim potyczka Górnika z Koroną.

PostNapisane: 23 września 2014, 18:18 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Śląsk powinien bez problemów połknąć klepaczy z Łodzi. Generalnie Wisła wczoraj fajny futbol dla oka. Lepsza była zdecydowanie, przynajmniej w pierwszej połowie. Szkoda tej porażki, no i wynik nie oddaje obrazu gry. Wisła obecnie najlepiej gra w piłkę w naszej lidze.

PostNapisane: 24 września 2014, 09:41 
Przyjaciel forum

Przede wszystkim, bilety na Legia - Lech kupione :)

Ponadto, nowym współwłaścicielem Legii został Pan Wandzel, który wykupił 20% akcji od Pana Mioduskiego.

Obecnie układ rozkłada się następująco: 60 proc. akcji Mioduski, 20 - Leśnodorski, 20 - Wandzel. Leśnodorski zajmie się zarządzaniem. Wandzel ma odpowiadać za relacje w Polsce, Mioduski na arenie międzynarodowej i budowanie akademii.

Ciekawie jest też w Gdańsku, gdzie na dniach powinniśmy poznać nowego trenera. Dzisiaj w Hamburga pojawić się ma ponoć Tomasz Hajto, który będzie rozmawiał z właścicielami Lechii nt. przejęcia drużyny. Z wyścigu o posadę trenera odpadł Dariusz Kubicki (łączy go umowa z Olimpią Grudziądz. Trzeba byłoby go wykupić). Na rzeczy był również powrót Ricardo Moniza, ale obecny szkoleniowiec TSV 1860 Monachium jest obok Huuba Stevensa najpoważniejszych kandydatem do przejęcia HSV Hamburg. Największym "zagrożeniem" dla Hajty jest w tym momencie były zawodnik Bayernu - Thorsten Fink.

Wczorajsze mecze Pucharu Polski i wyniki:

Górnik Zabrze - Korona Kielce | 2:1
Wisła Puławy - Piast Gliwice | 1:1, karne 3:4
Widzew Łódź - Śląsk Wrocław | 1:2

Dzisiejsze mecze i moje skromne typy :)

Miedź Legnica - Legia Warszawa , 17:45 | 2. Legia powinna zagrać w składzie zbliżonym do najmocniejszego. Liczyć można na 3-4 zmiany. W bramce Kuciaka powinien zastąpić Jałocha. W obronie Rzeźniczaka i Dosse - Astiz z Lewczukiem, a w pomocy szansę może dostać Bielik.
Dolcan Ząbki - Pogoń Szczecin , 15:00 | 2x (Nie zdziwiłbym się dogrywką)
Stal Stalowa Wola - Lechia Gdańsk , 16:00 | 2. Na tą chwilę każdy zawodnik ma "czysta kartę" w klubie. Na dniach powinniśmy poznać nowego trenera drużyny z Gdańska. Myślę, że Lechia poradzi sobie dzisiaj bez problemów.
Flota Świnoujście - GKS Bełchatów , 15:00 | 2x (Szczerze, dziwny mecz do typowania. Mimo wszystko chyba dwójka).
Zawisza Bydgoszcz - Podbeskidzie Bielsko-Biała , 18:00 | awans Podbeskidzia
Ostrovia 1909 Ostrów Wielkopolski - Ruch Chorzów , 16:00 | 2
Okocimski KS Brzesko - Cracovia , 16:00 | 2
Gryf Wejherowo - Błękitni Stargard Szczeciński , 15:30 | 1. W najgorszym przypadku awans Gryfa po dogrywce lub karnych.
Wisła Płock - GKS Tychy , 18:00 | Remis i dalej nie mam pojęcia :P
Stal Rzeszów - Znicz Pruszków , 16:00 | Może pierwsza, jako tako niespodzianka ?? Awans Stali ?? :niepewny:
Energetyk ROW Rybnik - Zagłębie Lubin , 18:30 | 2
Chrobry Głogów - Jagiellonia Białystok , 18:00 | 2 (co najwyżej po dogrywce)
Lech Poznań - Wisła Kraków , 20:45 | 1. Lech nie powinien mieć problemów z pokonaniem Wisły. Co prawda u gospodarzy również zabraknie kilku zawodników (Ubiparip, Kownacki, Linetty, Ceesay, Burić), ale skoro Wisła najprawdopodobniej ma wystąpić w poniższym składzie...

Bieszczad - Żemło, Czekaj, Guzmics, Guerrier - Sarki, Lech, Uryga, Dudka, Zając - Stępiński.

... Z drugiej strony, "Kolejorz" w sobotę gra ważny mecz na "Łazienkowskiej" , więc Skorża również może mocniej zamieszać w składzie. Nie mniej jednak, jeden z tych meczów, który zapowiada się najciekawiej :)

PostNapisane: 25 września 2014, 12:40 
Forumowy terrorysta

Lech - Wisła 2:0 w 1/16 PP
Dwie bramki Pawłowskiego, nie obyło się też bez niedociągnięć po stronie Lecha, w tym niewykorzystany karny. Kontuzjowani Sadajew i Jevtic. Uznanie należy się bramkarzowi Wisły, gdyby nie on przegrana Wisły byłaby sporo większa.
Kolejorz awansuje do 1/8 Pucharu Polski.

PostNapisane: 25 września 2014, 14:30 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Dzisiejsze mecze i moje skromne typy :)

Miedź Legnica - Legia Warszawa , 17:45 | 2. Legia powinna zagrać w składzie zbliżonym do najmocniejszego. Liczyć można na 3-4 zmiany. W bramce Kuciaka powinien zastąpić Jałocha. W obronie Rzeźniczaka i Dosse - Astiz z Lewczukiem, a w pomocy szansę może dostać Bielik.
Dolcan Ząbki - Pogoń Szczecin , 15:00 | 2x (Nie zdziwiłbym się dogrywką)
Stal Stalowa Wola - Lechia Gdańsk , 16:00 | 2. Na tą chwilę każdy zawodnik ma "czysta kartę" w klubie. Na dniach powinniśmy poznać nowego trenera drużyny z Gdańska. Myślę, że Lechia poradzi sobie dzisiaj bez problemów.
Flota Świnoujście - GKS Bełchatów , 15:00 | 2x (Szczerze, dziwny mecz do typowania. Mimo wszystko chyba dwójka).
Zawisza Bydgoszcz - Podbeskidzie Bielsko-Biała , 18:00 | awans Podbeskidzia
Ostrovia 1909 Ostrów Wielkopolski - Ruch Chorzów , 16:00 | 2
Okocimski KS Brzesko - Cracovia , 16:00 | 2
Gryf Wejherowo - Błękitni Stargard Szczeciński , 15:30 | 1. W najgorszym przypadku awans Gryfa po dogrywce lub karnych.
Wisła Płock - GKS Tychy , 18:00 | Remis i dalej nie mam pojęcia :P
Stal Rzeszów - Znicz Pruszków , 16:00 | Może pierwsza, jako tako niespodzianka ?? Awans Stali ?? :niepewny:
Energetyk ROW Rybnik - Zagłębie Lubin , 18:30 | 2
Chrobry Głogów - Jagiellonia Białystok , 18:00 | 2 (co najwyżej po dogrywce)
Lech Poznań - Wisła Kraków , 20:45 | 1. Lech nie powinien mieć problemów z pokonaniem Wisły. Co prawda u gospodarzy również zabraknie kilku zawodników (Ubiparip, Kownacki, Linetty, Ceesay, Burić), ale skoro Wisła najprawdopodobniej ma wystąpić w poniższym składzie...

Bieszczad - Żemło, Czekaj, Guzmics, Guerrier - Sarki, Lech, Uryga, Dudka, Zając - Stępiński.

Nie było tak źle z tymi typami ;) Co prawda odpadł Ruch i Lechia, który był przeze mnie wskazywany jako murowany zwycięzca, a także chociażby Gryf Wejherowo, ale...

* Bez problemu awansowała Legia, która zagrała w mocnym składzie, mimo tego, że w sobotę czeka nas mecz z Lechem.
* W meczu Dolcan - Pogoń była dogrywka, która zakończyła się zwycięstwem "Portowców". Więc tak jak przewidywałem :)
* Ponadto wygrała Cracovia, awansowało Podbeskidzie, Zagłębie i Bełchatów. Wszystko tak jak typowałem :)
* W meczu Wisła Płock - GKS Tychy pisałem, że będzie dogrywka, a dalej... to nie wiem. Była dogrywka, ale dalej już wiem, żeby były karne ;)
* Na koniec zgodnie z moimi przewidywaniami wygrywa również Lech, a Wisła wyszła na mecz w identycznym składzie jaki podałem wyżej. Kontuzjowani z placu gry schodzą Sadajew (ponoć problemy z kostką, które wykluczą go z sobotniegu meczu), a także Jevtić (o jego przypadku powinniśmy więcej wiedzieć po dzisiejszych badaniach USG).

Na zakończenie 1 / 16, dzisiaj Chrobry podejmuje Jagiellonię. Typ podawałem już wcześniej :)

Wyżej wspominałem również o sytuacji nowego trenera w Lechii. Nazwisko nowego szkoleniowca powinniśmy najprawdopodobniej poznać w niedzielę - poniedziałek. Niby od wczoraj wolny jest Moniz, który również był brany pod uwagę, ale nie sądzę, by to on objął Lechię. No chyba, że z klubu odszedłby... Juskowiak. Najwyżej cały czas stoją akcje Hajty i Finka.

PostNapisane: 26 września 2014, 15:28 
Przyjaciel forum

Cisza, cisza, cisza :niepewny:

Dzisiaj rozpoczynamy 10 kolejkę Ekstraklasy.

Korona - Piast, 18:00 | 1x. Odważniej 1. Coś czuję, że Korona dzisiaj wreszcie coś ugra :)

Śląsk - Górnik Łęczna, 20:30 | 1x. Śląsk na fali. Nie przegrał bodajże 12 kolejnych meczów u siebie. "Śmierdzi" kolejnym 1:0, ale... chętnie przyjąłbym remis - postawiłem :) Obejrzę cały mecz z miłą chęcią :)

PostNapisane: 26 września 2014, 22:59 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
No i dzisiejsze mecze za nami. Korona pokonuje Piasta (1:0) natomiast Śląsk nadal pozostaje niepokonany u siebie wygrywając z Górnikiem Łęczna (2:1).

Tutaj już rozkład na sobotę:

Zawisza - Ruch
GKS - Pogoń
Legia - Lech, a więc "szlagier" bieżącej kolejki ;)

PostNapisane: 27 września 2014, 01:37 

Korona Kielce 1:0 Piast Gliwice

Mecz na słabym poziomie piłkarskim. Korona grała lepiej, cieszył mnie fakt, że piłkarze pokazali dużo ambicji i poświęcenia. Gra wyglądała jak wyglądała, ale widać, że chcieli, wreszcie sportowa złość w Kielcach. Pora się zapisać na wyjazd do Łęcznej :)

PostNapisane: 27 września 2014, 08:43 
Przyjaciel forum

Ach ten... Mila :kwasny: 90 + 3 i pieniądze uciekają mi sprzed nosa. W drugim meczu tak jak czułem i pisałem, Korona ugrała bardzo ważne punkty :)

Ps. Widzieliście "klopsa" Pawełka ?? Miał farta, że znajdował się obok bramki, a nie przed nią, bo samobój byłby niesamowity. Dobrze, że tak się stało, bo szanuję tego człowieka za to co przeszedł i za to jak podchodzi do tego wszystkiego.

Dzisiaj widzę to tak:

Zawisza - Ruch, 15:30 | X - Obie drużyny w dołku. Remis ?? :niepewny:
GKS - Pogoń, 18:00 | X2 - "Brunatni" muszą coś w końcu u siebie przegrać. Może dzisiaj ??
Legia - Lech, 20:30 | 1 - Walczymy o komplet punktów. Na tą chwilę sprzedanych ponad 24,5 tyś. biletów. Ja również melduję się na "Łazienkowskiej 3". Będzie moc :)

PostNapisane: 27 września 2014, 15:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Street napisał(a):
Mecz na słabym poziomie piłkarskim. Korona grała lepiej, cieszył mnie fakt, że piłkarze pokazali dużo ambicji i poświęcenia. Gra wyglądała jak wyglądała, ale widać, że chcieli, wreszcie sportowa złość w Kielcach. Pora się zapisać na wyjazd do Łęcznej :)

Z tych, co się przyznają to chyba tylko Ty i ja jeździmy na wyjazdy :hyhy: Po wyjeździe na Wisłę już ogarniam rzeczywistość i zaraz zbieram się na mecz z Lechem, jestem akurat w pracy w łódzkim, więc jeszcze kawałek muszę przejechać...

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1