BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 07:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 3 października 2014, 16:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
marojbl napisał(a):
Teraz doczytałem że nie będzie kibiców z Warszawy, a szkoda bo to kolejny mecz na którym nie będzie dopingu dla drużyny ze stolicy.
binta napisał(a):
Ty będziesz na meczu ??
oczywiście że tak :)

No właśnie, poza tym na naszą drużynę po raz kolejny została nałożona "kara wyjazdowa". 3 mecze + kolejne 3 w zawieszeniu...

Jacek, Mila na pewno zbawieniem dla tej kadry nie będzie, ale powiem Ci, że wolę jego od Mączyńskiego. Mila przynajmniej może coś dograć z rzutu wolnego, ogólnie przydać się przy stałych fragmentach gry. Obaj grają na tej samej pozycji, więc gdybyśmy mieli "wyrzucić" zarówno jednego, jak i drugiego, w ich miejsce trzeba byłoby powołać 2 nowe twarze. Widzisz kogoś ciekawego do środka pola ?? Pomyślmy :looka:

Ps. Dziś rozpoczynamy 11 kolejkę Ekstraklasy:

Podbeskidzie - Śląsk, godz. 18:00
Wisła - Jagiellonia, godz. 20:30

Jakieś typy ?? :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 października 2014, 19:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
No właśnie, poza tym na naszą drużynę po raz kolejny została nałożona "kara wyjazdowa". 3 mecze + kolejne 3 w zawieszeniu...

Teoretycznie zakaz obejmuje Piasta, Zawiszę i Pogoń. Na Piasta nawet specjal miał być, więc byśmy pojechali, na Zawiszę byśmy na pewno nie pojechali, a na Pogoń i tak pojedziemy. Suma sumarum stracony jeden wyjazd, czyli nie jest tak źle. W międzyczasie jeszcze Lwów - prosty i tani wyjazd, więc nie odczujemy tak bardzo tego zakazu.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 3 października 2014, 19:16 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Jacek, Mila na pewno zbawieniem dla tej kadry nie będzie, ale powiem Ci, że wolę jego od Mączyńskiego. Mila przynajmniej może coś dograć z rzutu wolnego, ogólnie przydać się przy stałych fragmentach gry. Obaj grają na tej samej pozycji, więc gdybyśmy mieli "wyrzucić" zarówno jednego, jak i drugiego, w ich miejsce trzeba byłoby powołać 2 nowe twarze. Widzisz kogoś ciekawego do środka pola ?? Pomyślmy :looka:

Nie od dziś wiadomo, że z "10" w naszej kadrze, delikatnie mówiąc jest nie najlepiej. Były różne próby i różnie się to układało, raz lepiej, raz gorzej. Szerokiego pola manewru nie mamy i trzeba wybierać z tego co nam zostało. W związku z tym coś takiego bym widział w drugiej linii: Rybus, Krychowiak, Jodłowiec, Grosicki; Żyro(Milik); Lewandowski.

PostNapisane: 3 października 2014, 20:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Portal pilkanozna.pl zaskakuje na każdym kroku:
Obrazek
Jagiellonia prowadzi z Wisłą w niedzielnym meczu T-Mobile Ekstraklasy :zabawa:

PostNapisane: 3 października 2014, 21:07 

Pawel! napisał(a):
Portal pilkanozna.pl zaskakuje na każdym kroku:
Obrazek
Jagiellonia prowadzi z Wisłą w niedzielnym meczu T-Mobile Ekstraklasy :zabawa:

W Polsce jednak wszystko jest możliwe :D

PostNapisane: 3 października 2014, 21:10 
Forumowy terrorysta

Lech gra w niedziele, a nie dzisiaj :rotfl: .

PostNapisane: 5 października 2014, 10:20 
Przyjaciel forum

Wczorajsze mecze i wyniki:

Górnik Łęczna - Korona 1:0
Lechia - Cracovia 1:0
Ruch - Górnik 1:2

Meczów niestety nie oglądałem, ale dzisiaj nadrobię Ligą + extra ;)

Dzisiejsze spotkania:

Piast - Legia, godzina 15:30 | 2, chociaż obawiam się remisu.
Pogoń - Zawisza, godzina 15:30 | X, ewentualnie wygrana Pogoni.
Lech - Bełchatów, godzina 18:00 | Bełchatów może sprawić niespodziankę...

PostNapisane: 5 października 2014, 10:39 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):

Od dawna nie widziałem tak grających biało-zielonych, pierwsza połowa to wysoki pressing, dzięki czemu Cracovia była zamknięta na własnej połowie, i broniła się całą drużyną. Szybko strzelona bramka bo już w 5' gry.
Druga połowa tak do 75minuty wymiana ciosów, świetnie spisywali się bramkarze. Potem Lechia jakby opadła z sił i nastawili się wyłącznie na kontry, co dla kibiców było niezła nerwówką (M. Bąk bronił bdb).
Atmosfera na trybunach jak zwykle świetna, szkoda że brak kibiców gości. Frekwencja podejrzewam że względu na ostatnie wyniki słaba 12510 kibiców.
Widać że odejście Machado poskutkowało lepszą grą, widać pomysł i zaangażowanie, oby nowy trener tego nie popsuł.

PostNapisane: 5 października 2014, 11:31 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

Od dawna nie widziałem tak grających biało-zielonych, pierwsza połowa to wysoki pressing, dzięki czemu Cracovia była zamknięta na własnej połowie, i broniła się całą drużyną. Szybko strzelona bramka bo już w 5' gry.
Druga połowa tak do 75minuty wymiana ciosów, świetnie spisywali się bramkarze. Potem Lechia jakby opadła z sił i nastawili się wyłącznie na kontry, co dla kibiców było niezła nerwówką (M. Bąk bronił bdb).
Atmosfera na trybunach jak zwykle świetna, szkoda że brak kibiców gości. Frekwencja podejrzewam że względu na ostatnie wyniki słaba 12510 kibiców.
Widać że odejście Machado poskutkowało lepszą grą, widać pomysł i zaangażowanie, oby nowy trener tego nie popsuł.

Dzięki za streszczenie meczu :ok:

Każdy ma "czystą kartę" i walczy o skład. Niejednokrotnie to skutkuje. Jak widać w tym przypadku również :)

PostNapisane: 5 października 2014, 20:25 

Lech - GKS 5:0

"Kolejorz" deklasuje rywala, a tym samym dopisuje kolejne punkty :) Cieszy wysokie zwycięstwo, szczególnie przed własną publiką ;) Teraz przerwa na reprezentacje, a następnie kolejne spotkanie wyjazdowe w Kielcach.

PostNapisane: 6 października 2014, 00:08 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Górnik Łęczna 1:0 Korona Kielce

Mecz zaczął się całkiem przyzwoicie, ale później chłopakom się poprzestawiało i zaczęli grać w siatkę. Najpierw przyjmujący Dejmek zarobił drugą żółtą kartkę za zagranie piłki ręką. Górnik po stałym fragmencie wyszedł na prowadzenie i cisnął osłabioną Koronę. Potem blokujący Musa zrobił karnego, ale na szczęście Vitas w formie i nie wpuścił. Była szansa się odgryźć, ale kopacze grali tragicznie.
Myślę, że w Kielcach powinno się zmienić trenera. Z całym szacunkiem, dla Tarasiewicza, ale zwyczajnie się to nie sprawdza. Pora działać póki czas bo Koronę może spotkać los Widzewa.

Po przerwie przyjeżdża do Kielc rozpędzony Lech i aż strach pomyśleć co będzie jeśli dyspozycja z Łęcznej się nie poprawi.

Z Ruchu zwolniono Kocjana. Wydaje mi się, że strzał w stopę.

PostNapisane: 6 października 2014, 08:05 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Lech - GKS 5:0

"Kolejorz" deklasuje rywala, a tym samym dopisuje kolejne punkty :) Cieszy wysokie zwycięstwo, szczególnie przed własną publiką ;) Teraz przerwa na reprezentacje, a następnie kolejne spotkanie wyjazdowe w Kielcach.

Szacunek dla Lecha za zdemolowanie (dosłownie) Bełchatowa. Widać, że "Kolejorz" pod wodzą nowego trenera nabrał świeżości i się rozpędza. A trzeba pamiętać przecież o tym, że w drużynie jest spora liczba kontuzji, przede wszystkim w przednich formacjach.

W drugim meczu Pogoń nie daje najmniejszych szans Zawiszy, który dużymi krokami zmierza do I ligi.

W ostatnim spotkaniu przegrywamy z Piastem po najgorszym meczu w tym sezonie. Nie ma co tej porażki tłumaczyć przemeblowaniem składu (Saganowski na prawej pomocy, na lewej obronie Broź, w środku pomocy młody Bielik, czy takie nazwiska jak Duda, Radović, Brzyski, Dossa na trybunach, bądź na ławce), a trzeba się zastanowić przede wszystkim nad dołkiem formy Kuciaka. Brawo dla Piasta za dobry mecz i zwycięstwo. maro, na trybunach pewnie bardzo pozytywnie, co ?? ;)

Street, zwolnienie Kociana to bardzo duży błąd. Fajną rzecz powiedzieli wczoraj w Lidze + extra.

"Taką cenę płaci trener Kocian za to, że z bardzo przeciętnej drużyny, która została zbudowana na niskich kontraktach, potrafił zdobyć "pudło" , bardzo fajnie powalczyć w pucharach, i w czasie swojej pracy zdobyć trzecią średnią punktową w Ekstraklasie. Gdyby w poprzednim sezonie zajął 10 miejsce, teraz nie straciłby pracy".

Najpoważniejszym kandydatem na zastąpienie Kociana jest Waldek "King" Fornalik.

PostNapisane: 6 października 2014, 08:47 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
a trzeba się zastanowić przede wszystkim nad dołkiem formy Kuciaka.

Dołek formy? Cała drużyna grała poniżej poziomu, nie sadzę żeby od meczu z Trabzonsporem Kuciak stracił formę.

PostNapisane: 6 października 2014, 08:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Pawel! napisał(a):
Dołek formy? Cała drużyna grała poniżej poziomu, nie sadzę żeby od meczu z Trabzonsporem Kuciak stracił formę.

Mam takie samo zdanie.
Jedynym usprawiedliwieniem dla Legii jest to że był to 7 mecz w ciągu 23 dni, z czego 5 poprzednich legia wygrała a jeden zremisowała.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 6 października 2014, 08:58 
Przyjaciel forum

Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

Zgadza się, cała drużyna zagrała słaby mecz - dlatego przegraliśmy (nie Kuciak, a wszyscy), o czym napisałem wyżej w komentarzu, i cytuję niżej. Wyciągnąłeś to zdanie z kontekstu całej wypowiedzi.

"W ostatnim spotkaniu przegrywamy z Piastem po najgorszym meczu w tym sezonie."

Po drugie. Pisząc "Trzeba się zastanowić PRZEDE WSZYSTKIM na dołkiem formy Kuciaka" ... daję do zrozumienia, że o niego mi PRZEDE WSZYSTKIM chodzi, ale o innych również.. Jeśli w zdaniu użyłem zwrot PRZEDE WSZYSTKIM, tzn. , że na rzeczy są również innej nazwiska.

Nigdzie też nie napisałem, że Kuciak stracił formę po meczu z Trabzonsporem. Kuciak od początku sezonu nie jest sobą. Na szybko można tu przytoczyć chociażby bramkę Mili na Łazienkowskiej. Błąd, a nawet wielbłąd Kuciaka. Nie daje po prostu tej pewności do której mnie przyzwyczaił. Może tak wpłynęły na niego spekulacje odnośnie... Artura Boruca ;)

PostNapisane: 6 października 2014, 11:36 
Forumowy terrorysta

Lech-GKS Bełchatów 5:0 rozniesiony GKS :ok:. Kolejne mecze w Ekstraklasie Kolejorza z Koroną i Górnikiem Łęczna.
Pod koniec miesiąca w PP z Jagiellonią.

Piast –Legia 3:1, Wilczek ustrzelił hat tricka :ok: . Prawidłowo, ze legia traci punkty, kolejny mecz ma z lechią. Gdanszczanie nie maja szans na tytuł wiec nie zdziwie się, ze mogą się podłożyć Warszawiakom.

Pojawiają się pogłoski o odwołaniu Smudy, ale nie sądze, żeby to nastąpiło, bo klubu na to nie stac. Smuda ma kontrakt do połowy 2016 r. i Wisła musiałaby wypłacić grubą kasę jako odszkodowanie, a jak wiadomo Wisła ma problemy finansowe, w tym nieregularne wypłaty dla zawodników.

PostNapisane: 6 października 2014, 20:32 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
binta, tak było bardzo pozytywnie i bardzo głośno, znajomi którzy chodzą na inne sektory, tzw. pikniki mówili mi dzisiaj że takiego dopingu dawno nie było. Cieszy historyczne zwycięstwo, trzy punkty i przede wszystkim dobra gra. Tylko gardło cierpi dzisiaj jeszcze, ale co tam dla takich spotkań warto, pozdro :ok:

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

PostNapisane: 7 października 2014, 05:47 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Pawel! napisał(a):
binta napisał(a):

Zgadza się, cała drużyna zagrała słaby mecz - dlatego przegraliśmy (nie Kuciak, a wszyscy), o czym napisałem wyżej w komentarzu, i cytuję niżej. Wyciągnąłeś to zdanie z kontekstu całej wypowiedzi.

"W ostatnim spotkaniu przegrywamy z Piastem po najgorszym meczu w tym sezonie."

Po drugie. Pisząc "Trzeba się zastanowić PRZEDE WSZYSTKIM na dołkiem formy Kuciaka" ... daję do zrozumienia, że o niego mi PRZEDE WSZYSTKIM chodzi, ale o innych również.. Jeśli w zdaniu użyłem zwrot PRZEDE WSZYSTKIM, tzn. , że na rzeczy są również innej nazwiska.

Nigdzie też nie napisałem, że Kuciak stracił formę po meczu z Trabzonsporem. Kuciak od początku sezonu nie jest sobą. Na szybko można tu przytoczyć chociażby bramkę Mili na Łazienkowskiej. Błąd, a nawet wielbłąd Kuciaka. Nie daje po prostu tej pewności do której mnie przyzwyczaił. Może tak wpłynęły na niego spekulacje odnośnie... Artura Boruca ;)

binta, nie będę się sprzeczać, ale trochę dziwnie interpretujesz moje odniesienie:
Pawel! napisał(a):
Cała drużyna grała poniżej poziomu, nie sadzę żeby od meczu z Trabzonsporem Kuciak stracił formę.

też pisałem o całej drużynie, no ale nie ma co się spinać.

reno, co do wypowiedzi o podkładaniu się Lechii stołecznej Legii, to nie wiem czy oglądałeś jakikolwiek mecz tych drużyn? Tym meczom towarzyszy znakomita atmosfera, poza tym granie z MP dodatkowo motywuje.

Kolejna rzecz, o straconych szansach na mistrzostwo będzie można mówić po I rundzie gdy punkty zostaną podzielone.

PostNapisane: 7 października 2014, 08:20 
Przyjaciel forum

marojbl napisał(a):
binta, tak było bardzo pozytywnie i bardzo głośno, znajomi którzy chodzą na inne sektory, tzw. pikniki mówili mi dzisiaj że takiego dopingu dawno nie było. Cieszy historyczne zwycięstwo, trzy punkty i przede wszystkim dobra gra. Tylko gardło cierpi dzisiaj jeszcze, ale co tam dla takich spotkań warto, pozdro :ok:

maro, zdarte gardło to standard. Dowodzi temu, że głośno kibicowałeś ;)

Paweł, jasne, bez żadnego ciśnienia. Normalna wymiana zdań i poglądów. Nie musimy się przecież zgadzać ;) Może coś jednak jest w tym co wyżej napisałem :)

http://legia.net/wiadomosci,57988-dusan ... ezonu.html

Co do podłożenia się przez Lechię. Nie wiem jakie większe kretyństwo można wymyślić żeby usprawiedliwić ewentualną porażkę :mur: :wstyd: Lechia wpompowała w swoją drużynę spore pieniądze, kupiła ok. 25 zawodników, ciągle poszukuje nowego trenera, i wreszcie ma bardzo ambitne plany... po to żeby podkładać się na Legii, a więc tam, gdzie przede wszystkim każdy chce wygrać :zdziwko:

Ps. Od wczoraj trwa zgrupowanie naszej Reprezentacji. Jutro kadrowicze odbędą trening na stadionie Polonii.

PostNapisane: 7 października 2014, 08:53 
Przyjaciel forum

Myślę że sprowadzenie Artura mogłoby rozwiązać temat Kuciaka a może i jego kontrakt...

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1