Od dwóch dni jestem w posiadaniu iPhona 6 Plus, więc czas na jakieś kilka zdań na temat moich wrażeń z użytkowania tego telefonu

Przede wszystkim, co robi największą różnice to wielkość - telefon jest na prawdę dość spory. Obsługa jedną ręką jest wykonalna, choć do bezpiecznych nie należy...wolę wspomóc sobie drugą ręką zamiast ryzykować upuszczenia urządzenia. Jednak dzięki temu przeglądanie zawartości jest o niebo wygodniejsze.
1,5 cala różnicy względem poprzednika to dość sporo, ale biorąc pod uwagę gabaryty telefonu to aż takiej tragedii nie ma. iPhone bez problemu mieści mi się nawet w spodniach z najmniejszymi kieszeniami więc moje obawy, jakoby musiałbym go nosić w ręce, były bezpodstawne
Jakość wykonania jak to u Apple stoi na bardzo wysokim poziomie i nie mam się tutaj do czego przyczepić. Przynajmniej tak jest w moim egzemplarzu, bo nie posiada on ani jednej wady z jakimi można się spotkać na forach Apple, tj. wygięty telefon, luźno zamontowane przyciski, krzywo zamontowana przednia kamera czy żółtawy ekran. Nie rozumiem osób, którym przeszkadzał wystający obiektyw. Na zdjęciach rzeczywiście wygląda na duży, ale na żywo jest tak że nawet w kieszeni tego nie czuć. Obiektyw wystaje minimalnie.
Baterii jeszcze nie miałem okazji porządnie przetestować, bo obecnie na codzień jeszcze korzystam z mojej 5, a Plusa używam tylko do przeglądania internetu przez wi-fi. Jednak od momentu wyjęcia z pudełka jeszcze go nie ładowałem, więc śmiem twierdzić że przy moim użytkowaniu jest bardzo dobrze. Skoro iPhone 5 po dwóch latach trzyma mi wciąż przez 2 dni, to tutaj może być tylko lepiej

Samego software'u raczej nie ma co opisywać, bo jak wiadomo - to jest iOS i po przesiadce na nowszy model raczej nie mam czym tutaj się zachwycać. To po prostu ma płynnie działać i nie inaczej jest w tym przypadku.
Ogólnie mówiąc jak na razie jestem zadowolony i jeżeli ktoś szuka smartfona z dużym ekranem, to jak najbardziej iPhona 6 Plus mogę polecić