binta napisał(a):
* Bełchatów - Podbeskidzie, 15:30 | 10 |
* Ruch - Piast, 15:30 | 01 |
* Pogoń - Lech, 18:00 | 20 |
* Bełchatów - Podbeskidzie 1:2 - Nie weszło

* Ruch - Piast 2:0 - Weszło

* Pogoń - Lech 1:1 - Weszło

Wczorajsze mecze:
* Cracovia - Śląsk 1:1
* Legia - Jagiellonia 1:3
Mam chyba jakiegoś pecha do meczów z "Jagą"

Rok temu bijatyka, mecz przerwany po pierwszych 45 minutach, opuszczenie stadionu i walkower, a teraz porażka i... poniżej historia.
Okoliczności były takie, a nie inne i dojechałem praktycznie na styk. O 17:40 dopiero znalazłem miejsce parkingowe, gdzie przeważnie 40-60 minut przed pierwszym gwizdkiem już jestem na stadionie. Gonię na stadion, i ... przechodzę na czerwonym na pasach, a tu... "Proszę Pana, zapraszamy". Byłem pewien, że chwila i mnie puszczają, a tu dokumenty, mandat 100 zł. i z 20 minut najmarniej mnie trzymali. "Sen o Warszawie" już leci, a ja stoję 200 metrów od stadionu i mnie spisują. Myślałem, że mnie coś strzeli

Stoję i nagle mówię... Kur.. mać. Mecz trwa, a ja stoję i mi mandat piszą. A policjant, "chcesz, drugi ??"

No szczerze, taki byłem zły, że masakra. W 16 minucie wchodzę wreszcie na stadion. Za parę chwil karny. Malarz broni, cieszę się. Patrzę w ok. 30 minucie na telebim, a tu 0:1. Patrzę się na kolegę, i mówię... zobacz na wynik. W 12 wpadła bramka, a my przez 15 minut myśleliśmy, że jest 0:0

Ogólnie mecz bardzo słaby. Najgorszy (ew. jeszcze Superpuchar z Zawiszą) na jakim byłem na "Ł3". Na swoim poziomie zagrał jedynie Jodłowiec. No i w sumie nie można się też przyczepić do Malarza. Bardzo dobre zawody w wykonaniu "Jagi". Konsekwentnie w obronie (szczególnie wrażenie na mnie zrobili "stoperzy" - Madera i Tarasovs), i świetnie przy wyprowadziu kontr. Wygrana jak najbardziej zasłużona. Gratulacje