Galerie do działu „Projekty zmodyfikowanych BMW - łap szpadyl definiszyn” są przenoszone wg. opinii i zdania moderatorów oraz administratorów forum.
Celem działu jest pokazanie ciekawych projektów BMW na tym forum, których modyfikacje przeprowadzone są na wysokim poziomie i skupiają się głównie na stronie mechanicznej i przy okazji „niestandardowych” zmianach stylistycznych.
Głównym kryterium oceny jest poziom modyfikacji BMW jak np. kompresor, turbo, upgrade-y zawieszenia, układu hamulcowego, układu wydechowego, ciekawsze SWAPy itp. BMW przygotowane do sportu, amatorskich wyścigów i weekendowych zabaw
Userzy nie mają możliwości zakładania galerii w tym dziale, galerie są tu przenoszone przez moderatorów i administratorów forum.
Układ dolotowy: Chinski k&n uklad wydechowy: barany schmindmann (Czy jakos tak) x-pipe przelotowy koncowy tlumik chinski magnaflow pompa paliwa walbro 255 przeniesienie napedu: 4lopatkowy spiek, docisk od diesla reszta to 2.8 plus dyfer 40% o przelozeniu 3.45 zawias: wszystko na poliuretanach czerwonych deuter olkusz bilstein b8 skrocony i utardzony w zerkopolu sprezyny tyl h&r -60 i spory negatyw a przod nie pamietam ale chyba -30 h&r rozporka przod i tyl uklad hamulcowy: e46 330i przod i tyl (prawdopodobnie przod odziedziczy po jotzecie niedlugo) przewody w stalowym oplocie i jakis tam sportowy plyn motula elektornika det3 i dolane tylko paliwo na razie ale chcialbym jeszcze pobawic sie zaplonem. srodek: hydrołapa fotele mirco st pasy sabelt (Chiny oczywiscie) kiera omp wywalona czesc wnetrza zegary cisnienie oleju, temp oleju, temp wody duza chlodnica oleju usuniete wisko i zamontowany najwiekszy ciagnacy SPAL + przelacznik do uruchamiania go z kabiny kola to stylnig 68 plus 255 tył kumho ecsta (polecam sprawdzone swietnie klei i tania) a przod to 225 yokohama sdrive ale lada dzien wleci kumho na przod.
plany: customowe tunele powietrzne na tarcze przegrody w misce bo brakuje cisnienia oleju na szybkich winklach w tym gruzowatym silniku. dokladniejsze odelzenie zmiana hamulcow na przodzie od m3 i pewnie jeszcze duzo innych rzeczy
Auto sluzy do zabawy, od kjs-ow do latania po torze na czas i driftowania.
Wczoraj zrobilo jakies 170km na torze i jestem bardzo zadowolony, temp wody maks 104st i temp oleju tez 104 st. auto nie pobralo grama oleju mimo ze mialem na dolewke chyba ze 3 litry.
Wstawiam kilka fotek dla zainteresowanych:
Jeszcze bedzie filmik ale dopiero sie przesyla wiec pewnie jeszcze dobra godzina bo moj net to kibel a film jest full hd i ma 900mb.
Proponuje jeszcze raz dobrze obejrzec film i popatrzec na inne auta wtedy zmienisz zdane. Przod jest podniesony mocno specjalnie na tor zeby przy mocnych hamowaniach przenosic ciezar auta do przodu ale zeby sie bujal to nie zgadzam sie wcale. Mam zawieszenie ustawione prawie idealnie. Jeszcze tylko cambery na nastepny raz musze dolozyc. Poza tym nie zaspawam amorkow bo jakos na ten tor trzeba dojechac
Proponuje jeszcze raz dobrze obejrzec film i popatrzec na inne auta wtedy zmienisz zdane.
widziałem i nadal podtrzymuję poza tym co tam inne auta - patrzę na Twoje i tak mi się nasunęło ale jeśli dla Ciebie zawieszenie pod tory etc. jest ustawione dobrze to
Do ostatniej chwili liczyłem, że zobaczę tego twojego shoguna na żywo
W sensie gdzie w Toruniu?
rorafalki napisał(a):
ale jeśli dla Ciebie zawieszenie pod tory etc. jest ustawione dobrze to
Jest ustawione idealnie dla mnie.
Ale specjalnie dla Ciebie zrobie ciut twardsze.
Tylko boje sie ze bez lawety w polowie drogi na tor odpadna mi nerki i kregoslup odmowi posluszenstwa
rorafalki napisał(a):
PS jakiś inny kapeć (E36 sedan) mocowo trochę odstaje
Na tym filmie wlasciciel nie siedzial za kierownica wiec dlatego. Na prostej oba auta ida drzwi w drzwi od 0 do jakis 180. (sprawdzalismy). Z tym ze ja niedlugo zabieram sie za wywalanie wnetrza, planuje zejsc z masy jakies 80-100kg wiec sporo moze sie zmienic jeszcze
bo ktos to wygoogoluje przeczyta jeden post zamiast calego watku i pozniej wychodza ploty
LeSiO napisał(a):
Nudzilo mi sie wiec skoczylem do norauto kupilem paste tempo i specjalna szmatke, troche pracy i oto efekty
W momencie wygoglowania tego postu....tempo schodzi z półek w super marketach , aukcjach na portalach, sklepach lakierniczych by zasilić zapasy młodych gniewnych detalilerów przed majówką !
A tak właściwie to auto miażdży system, dać się wyj***ć przez taki pocisk to czysta przyjemność !:D
Tak w ogóle to ile kosztuje taka zabawa na torze Jastrząb cały dzień ? Mogę sobie wjechać np. swoją 528i czy muszę mieć kask, klatkę i 4 punktowe pasy ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości