Za niedługo będę się rozglądał za samochodem. W związku z tym że to nie lada wydatek, zacznę już teraz zadawać głupie pytania... Chciał bym kupić auto na kolejne 5 lat przynajmniej (jeśli była by dobra sztuka to pewnie aż zgnije będę jeździł

) Rocznie robię bardzo mało, bo około 10k km, gdzie głównie są to trasy 200km + lub "do sklepu". Koniecznie sedan w automacie.
Ale do rzeczy, od pierwszego (które bym chciał najbardziej) do ostatniego:
1. [E60] 545iA - koszt samochodu około 40-45k (rok 2004-2005):
-co na dzień dobry trzeba wymienić i jakie są tego koszty mniej więcej?
-jakie są koszty eksploatacji powiedzmy na 10k km przebiegu? (nie chodzi mi o paliwo, czy ubezpieczenie itp.)
2. [E39] 540iA - koszt samochodu około 20-25k (rok 2002):
-jakie są koszty eksploatacji powiedzmy na 10k km przebiegu? (nie chodzi mi o paliwo, czy ubezpieczenie itp.)
3. [E60] 530iA (258KM) - koszt samochodu około 40k (rok od 2005):
Czy w cenach które podałem (mniej więcej średnia z allegro/otomoto/olx) kupie padło czy dobrą sztukę?
Czy E39 2002 rok cierpią na jakieś bolączki gnicia progów itp? Czy spoko pojeżdżę jeszcze autem kilka dobrych lat (5+)?
Czy jest duża różnica w kosztach napraw między E39 V8 a E60 V8? Które V8 mniej awaryjne?
Bardzo bym prosił o wypowiadanie się właścieili lub byłych właścicieli.