Zdzira 850I napisał(a):
ale to będzie dupowóz dla rodziny 2+2 a co ja włoże do e30???? po drugie nie chce archaicznego rdzewiejącego zacofanego elektronicznie wozu jakim jest e30
na dupowóz to nie ma żadnych zalet przecież a 1er to dla mnie w ogóle bmw nie jest
z parkowaniem to ja nie mam porblemów obecnie amarok ma 5,5 metra przecież i radze sobie
bardziej obawiam się zimy w rwd bo wiem co było jak na co dzień e38 lub e32 do roboty jeździłem
szkoda, że w e39/38 nie było opcji z xdrive
po drugie pytałem o koszty utrzymania tych fur a nie o gabaryty bo te znam doskonale
Obawiam się, że 15 - 20 letnie BMW będzie po prostu rdzewieć, a E30 jakie zgniły to zgniły, a te co są w odpowiedniej też cenie są odratowane i ogarnięte. E30 podałem tylko jako przykład jaki rozmiar do miasta się sprawdza.
Także jak ma być jak najmniej problemów z korozją, napęd AWD, wyższy prześwit, pojemna kabina i bagażnik, lpg i aut omat w podobnym budżecie jak celujesz to Audi A6 allroad, silniki 1.8 t lub 2.7 t, a jak nie chcesz turbo to słabawe i paliwożerne V6 jakieś, ew. V8. Na pasku. No ale idealnego wozu jak widzisz nie ma.
Alternatywy BMW - E34 touring w wersji X albo E46 w wersji x. Pierwsze stare i dość prymitywne, drugie trochę małe. No ale jak masz małe dzieci to ja bym uderzał właśnie w serię 3er. Taki kompromis koszty utrzymania / cena / komfort / poręczność.
Nadal nie wiem czego się boisz zimą w RWD, bo jak ktoś ma DOBRE opony i nie jeździ offroad to jest okej. Zwłaszcza ze szperą, bo jej brak faktycznie może irytować. Ja się bardziej boję obecnie jak siadam za sterami fwd, bo nigdy nie wiem kiedy ciężki przód i lekka dupka mnie zaskoczy.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...