Tydzień bez modów - to tydzień stracony!
Felgi letnie zostały wyczyszczone i czekają na lepsze dni

Pewnego wieczoru musiałem podjechać do kontrahenta i wiedząc, że mam dość duży limit czasowy i musiałbym na niego czekać... po prostu jechałem przepisowo i spokojnie, tzn. nie byłem zawalidrogą

, nie przekraczałem 110km/h i unikałem gwałtowanych przyśpieszeń. Fakt, czułem się jak król eco drivinig`u, ale osiągnąłem rekordowe spalanie 4,5l / 100km

, a na koniec i tak dwie minuty musiałem poczekać!

Kiedyś na tygodniu podjechałem przerobić samochód kurierski na osobówkę, tzn. przyciemnić przednie szyby

W związku, że ciągle brakowało mi POWERa - umówiłem się na wizytę z nadwornym tunerem Forda - czyli
Heko gcstuning.plDlaczego akurat tam? Zadecydowały dwa argumenty, mianowicie:
- rewelacyjny kontakt, zadając konkretne pytanie, dostawałem konkretną odpowiedź.
- doświadczenie.
Jedziemy na KrakóW!
Pod Kielcami dachowanie, zwężka... trafiłem na niewychowanego kierowcę ciężarówki, który nie potrafi jeździć "na suwak", tak skakał, żeby mnie tylko nie wpuścić przed siebie, że pewnie skacze do tej pory (a było to ok 8.30h

).

Podjeżdżam do siedziby GCS i już z daleka w oczy rzuca się ten "wyuzdany" kolor, przez chwilę myślałem, że to jakieś Lambo!

Focus ST 2,0EB 320KM / 450Nm

No nic.. wjeżdżamy dieslem na rolki!

Próba, jedna.. druga.. trzecia.. czwarta i mamy takie oto zmiany:
seria: 154KM / 363Nm
program:
194KM / 404NmPomimo twierdzenia, że diesel musi kopcić - ten nie kopci!
Wrażenia? Nie będzie z mojej strony OCHów i ACHó ze względu, że jestem przyzwyczajony do mocniejszych aut, ale jest dobrze. Seria jechała tak, jakbym ciągnął z tyłu spadochron. W tej chwili spadochron został odpięty i samochodem można przyjemnie jeździć. Rozpędza się prawidłowo, da się wyprzedzić, jest przyzwoicie - jestem zadowolony!

Po programie podjechałem do Koko na Gołębiej.. oczywiście na pierś i ryż

.