Jeśli chodzi o rude to w zadbanych i bezwypadkowych egzemplarzach po prostu go nie ma! Ja mialem 320i sedan z 1992 i nie bylo na nim ani grama rdzy. Nie miałem też żadnego problemu z odklejającymi się boczkami.
Plusy:
- kultura pracy R6
- świetne prowadzenie
- łatwość manewrowania
- cisza i spokój w kabinie nawet przy wyższych prędkościach
- prosta obsługa - BMW jest tak zbudowane, że przy odrobinie olej u w głowie można masę rzeczy zrobić samemu
- foremny i pojemny bagażnik - jak jechałem na wakacje (w 2 osoby) to udało mi się zmieścić 2 (dorosłe) rowery w bagażniku (sedan bez rokladanych siedzeń

)
- brak anteny, która szpeciłaby linię samochodu (czasem psułem to anteną cb
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
)
Minusy:
- "wieszająca" się klimatyzacja (mam to też w obecnym E34; chodzi o klime manualną, nie wiem czy przy klimatroniku jest to samo) - nadal dmucha ciepłym nawet jak już zmienię na niską temperaturę - zabiera chwile czasu żeby to pokonać i jest denerwujące
- brak trzymania bocznego w seryjnych fotelach
- moje E36 miało nierozkładane fotele z tyłu a snowboard nie mieścił mi się do rękawa na narty no ale to kwestia egzemplarza
- fabryczne audio, no comments
- zatykające się spryskiwacze - wymieniłem je na nowe i dość szybko się zatkały (pewnie kwestia przeczyszczenia całego układu...)
- dość wysokie spalanie - niestety w Krakowie nie ma cudów
Poza tym to właśnie chcę się pozbyć mojej E34 i znowu ubrać się w E36, tym razem 318is coupe
Pozdrawiam