ded napisał(a):
A w tych co masz coś Ci nie działa? Jeśli wszystko ok to ja bym je najpierw zjeździł.
Na razie wszystko działa ok. Zwyczajnie się zastanawiam, kiedy któraś świeczka się wypali, jeśli rzeczywiście ciepłota tak bardzo odbiega od zalecanej.
I tu bardzo bym prosił o potwierdzenie kogoś z fachową wiedzą, że ciepłota jest źle dobrana. I ew. jakie jest niebezpieczeństwo wypalenia styków i czy są jakieś sposoby żeby to ograniczyć.
ded napisał(a):
Jak ja musiałem wymienić to kupiłem denso irydowe, konkretnie ik20tt. Ustawiłem przerwę i wkręciłem momentem. W stosunku do boscha 2-elektrodowego nie widzę specjalnej różnicy. Silnik mam taki jak Ty.
Też o nich myślałem, ale sam przerwy nie ustawię i jeszcze się nie orientowałem, czy ktoś w Wawie będzie umiał to zrobić.
ded napisał(a):
W te oferty Pawelosa średnio wierzę. Dla mnie gość to analfabeta, który ma czas na wypisywanie swoich "mądrości" na forum. Pewnie zaproponował Ci np te same świeczki Boscha co kupisz w Intercarsie tylko po wyższej cenie. Oczywiście z legendą, że to jakaś super seria, bo wszystkie pozostałe są awaryjne i źle wykonane i tylko te są warte zakupu. Znalazł sobie niszę na forum, bo świece to tania rzecz a jak ktoś ma kupować na allegro, to lepiej od forumowicza. Obawiam się, że zarobek z tego kiepski ale jak ktoś ma dużo wolnego czasu, to czemu nie?
Widziałem też pozytywne opinie o świeczkach od niego, więc zdania są dość podzielone. Byłoby super, gdyby ktoś kto je od niego kupił pokazał jak wyglądały po paru tys km. I czy ew. czuł różnicę w porównaniu do innych. Na innym forum widziałem opinię, że ktoś wyjął te świece i były wypalone po niezbyt dużym przebiegu - pytanie czy z silnikiem było wszystko ok.