Zywiec napisał(a):
80 zł za wymianę amortyzatora tylnego w e39 touring? i 40 zł za wahacze?!
Co do amortyzatorów z tyłu, to na różnych forach ludzie piszą jaka to banalna sprawa w touringu, gdzieś ktoś napisał że nawet kół przy tym nie ściągał. Więc jaka Twoim zdaniem powinna być cena? Bo w moim dotychczasowym warsztacie wyszło 200 za amor - co moim zdaniem jest sporą przesada. Zresztą zdecydowałem że te amortyzatory będę sam wymieniał podczas urlopu. Jeśli chodzi o wahacze, to też filozofii nie ma, górny owszem jest trudniejszy w wymianie bo przeszkadza amortyzator który jest tuż nad sworzniem i... to tyle "schodów". Dolne to już całkiem banał. Ja z lewej wymieniłem w godzinę z przerwą na browar i to bez kanału czy podnośnika - ot lewarek i kobyłka pod sankami. Niewygodne było jedynie wczołganie się pod zglebiony już samochód i dokręcanie śruby na tulei. W warsztacie mają podnośnik, pneumat itd. Z pozycji stojącej to szybka robota, więc znów pytanie ile to powinno kosztować? W moim warsztacie cena wynosi 120 za wahacz. No chyba że jak to ujął mój znajomy: "masz BMW, więc płać". Na koniec dodam, że będę przy tej wymianie, więc będę też to kontrolował.