BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 18:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 68  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Wał
PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 06:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: Mercedes
Kod silnika: V8
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=160023
jiGsaw, taki cytat mi się zawsze przypomina jak czytam wpisy niektórych :)

Cytuj:
“Dyskusja z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Nieważne, jak dobrze grasz, gołąb i tak na koniec przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z tego, że wygrał.”
Warto o tym zawsze pamiętać.

jiGsaw napisał(a):
Przecież każdy widzi, że to podobnie idiotyczne jak stwierdzenie, że jak ktoś nie popiera 500+, to ma nie brać.
sądzę, że to za trudne do pojęcia dla osób co nie potrafią myśleć logicznie.

Swoją drogą to historia pokazała, że myślenie jak większość ostatecznie zawsze było błędne. Niedawno w naszym kraju składano hołd walczącym w powstaniu a przecież tam do wali nie stanęła cała Warszawa jej zdecydowana mniejszość. Szkoda, że ta większość co się nie zna na niczym nie chce posłuchać tej mniejszości co jednak się zna.

Propaganda idzie ostra i nawet wielu polityków z obozu miłościwie nam panujących w nią wierzy :) oni uważają, że obniżą podatki :) tych zmian pewnie chcą wielkie koncerny bo na uczciwym warunkach z małymi firmami by pewnie przegrali.

Prezentacja BMW E39
https://youtu.be/PJeIoCG2tgU

Nissan Murano
https://youtu.be/VLJ8SzF14AY

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 07:51 
Uzależniony od forum :)

po co im podwyżka, i to jeszcze 6k, czyli więcej niż niejeden ich wyborca zarabia? przecież nie ma żadnej inflacji, podnieść im o te 5% :ok:

narzekacie jakbyście nigdy nie dostali podwyżki 60% :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 09:17 
Częsty bywalec

Sylwek_ch napisał(a):
po co im podwyżka, i to jeszcze 6k, czyli więcej niż niejeden ich wyborca zarabia? przecież nie ma żadnej inflacji, podnieść im o te 5%

narzekacie jakbyście nigdy nie dostali podwyżki 60%

no ja wcześniej pisałem, ze jestem za tym by politycy zarabiali po 1 mln rocznie więc ja tu nie narzekam, :)

Ogólnie jak by tam były wysokie zarobi to by do polityki szli fachowcy.

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 10:17 
Fan włoszczyzny

Jigsaw, dyskutując z nim, zniżasz się do jego "poziomu" - odpuść, gdyż szkoda nerwów na niego.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 10:32 
Częsty bywalec

Rost napisał(a):
Jigsaw, dyskutując z nim, zniżasz się do jego "poziomu" - odpuść, gdyż szkoda nerwów na niego.
czytałem w jednej książce, że Abraham Lincoln jako człowiek myślący dużo podjął już decyzję w jakimś tam temacie jednak by odpocząć wdał się w dyskusję z człowiekiem który mądrością nie grzeszył :) czasami takie bicie piany jest potrzebne a do tego są potrzebni ludzie, których i tak przecież nie da się przekonać do niczego bo wiedzą wszystko najlepiej na świecie :)

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 10:39 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Jig i Reno - prośba o kontynuowanie wycieczek osobistych w FightClubie.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 13:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Tych wszystkich tematów w pogawędkach nie da się i nie ma sensu czytać bo w każdym jest tylko 10 stron awantury między Jigiem a Reno jaki jest sens takich tematów? Powinny być od razu zamykane. A Wy dorosłe chłopy nie wiecie, że mądry głupiemu ustępuje?
I tak jeden drugiego nie przekona po co tracić czas na te bzdurne potyczki.
Serio to forum schodzi na psy i nie ma prawie nic sensownego do czytania tutaj.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 14:14 
Częsty bywalec

Pisze do Pana renoraines,

renoraines napisał(a):
Pierwszy przykład z brzegu, napisałem ze trzeba być idiotą, żeby kwestionować London School of Economics. Nikt inny nie zareagował tylko ty . Czyli przyznałeś, że nim jesteś, a ponieważ nim jesteś to nie rozumiesz o co chodzi.
skoro ktoś chce z Panem dyskutować na temat uczelni jaką Pan preferuje i jest idiotą to kim jest człowiek, który bez analizy kwestionuje Milton Friedman (ekonomia); ludzi nauki którzy podpisali się pod deklaracją https://gbdeclaration.org/great-barring ... on-polish/ lub takich wybitnych ekspertów z dziedziny wirusologii jak Dr Zbigniew Hałat; Prof. dr hab. n. med. Ryszard Rutkowski,; Dr n. med. Zbigniew Martyka; Dr Paweł Basiukiewicz i wielu innych.

Różnica jest taka, że ja Pana nie zmuszam do szczepień, masek zwiększenia sobie podatków, danin, zakazu jazdy samochodem czy innych bzdur. A Pan non stop wypowiada się na tematy o których nie ma Pan zielonego pojęcia i obraża innych ludzi. Sam fakt, że Pan tego nie widzi świadczy już o Panu.

kiedy wskazuje Pan palcem 3 palce pokazują na Pana. To co Pan niżej wpisał pasuje do Pana x3.
renoraines napisał(a):
Wiele razy sam się pogrążyłeś pokazując swoje oderwanie od rzeczywistości. Nie ogarniasz najprostszego przekazu. Nie potrafisz prostych liczb interpretować. Nie znasz celu pytan retorycznych. Nie znasz znaczenia słów których uzywasz, w tym logika i merytoryka. Postrzegasz świat 0-1, mierzysz ludzi swoją krótką miarą, błednie analizujesz i zakładasz, odrzucasz na zasadzie ‘’nie bo nie’’, pierd*olisz o komunizmie na wszystko. Przez brak instynktu samozachowawczego oraz słabą psychikę dajesz się podpuszczać ,po czym masz pretensje do innych, a nie do siebie ze dałeś sie podpuścić i zareagowałes.

nie oczkuję odpowiedzi ponieważ już ją znam. W zasadzie mógłbym sobie sam odpowiadać gdybym zawsze musiał rozmawiać z takimi osobami jak Pan.

Prezentacja BMW E39

Nissan Murano

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 14:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: F30
Kod silnika: N20B20
Garaż: było e39 530i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155769
było e46 325i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=165786
jest f30 328i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168768
--==Mały==--, Chyba opisałeś sedno sprawy. Od wielu lat tłumaczyłem rodzicom, co pis odwala, tlumacze mechanizmy gospodarki, wały jakie robią, podstawy ekonomii wyjaśniam. Otworzyłem firmę więc od podszewki im pokazuję jaki to poroniony pomysł otwierać biznes w Polsce. I co?

Przekonani? A skądże. Jak mantra sypią z rękawa "a kto tyle dał synek" "Za tuska by zabrali tyle samo a nic sie nie podzielili". Nigdy żadnych argumentów, cytują propagande serwowaną w tvp.

I to za co najbardziej nienawidze tych pisowskich świń to nie, że z uśmiechem na ryjach rozpierdalają ten kraj w drobny mak. Dla ukladów i wpływów bez mrugnięcia okiem jednym podpisem skazują tysiące polaków na biede. Nienawidze ich za to, że tak wyprali mózgi rodzicom/wujkom rodzicom kolegów i wielu wielu innym 50+, że rodzice wolą mnie z domu wyrzucić podczas kłótni politycznej którą sami wszczynają niż po prostu z synem zjeść obiad.
Wolą tego chuja z żoliborza niż własne dzieci. W imię czego?
HA TFU na wszystkie pisowskie ścierwa które przelewają na tvp 2 miliardy podczas gdy brakuje na wszystko, służbę zdrowia, rolnictwo, edukacje, wszystko.
HA TFU jeszcze raz.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 14:26 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Mały jak zwykle ma racje, nie zawsze, ale prawie zawsze ma ;)

Jig odpusc Reno, inaczej nie wygrasz tej bitwy. Napisz , ze od dzis glosujesz na pis i , ze zrozumiales swoj bład. Juz nie jestes glupim kucem tylko mądrym socjalistą lewakiem , ktory nawet nie wie , ze pis to partia lewicowa, ktora tylko prawice udaje ( jak wiekszośc partii w europie)

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 14:55 
Zacna persona forum

Mały - brawo, krótko i na temat :ok:

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 15:26 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
--==Mały==-- napisał(a):
Tych wszystkich tematów w pogawędkach nie da się i nie ma sensu czytać bo w każdym jest tylko 10 stron awantury między Jigiem a Reno jaki jest sens takich tematów? Powinny być od razu zamykane. A Wy dorosłe chłopy nie wiecie, że mądry głupiemu ustępuje?

Przecież nie ma obowiązku czytania tego co cie nie interesuje. A jig i reno - no cóż - robią burdy, mają nawet inny dział do awantur. Na ile mam czas to moderuję i kasuję awanturnicze posty.
jig-reno - idźcie do fight clubu, tam się awanturujcie, tutaj normalni ludzie chcą porozmawiać, a jak chcecie to pisać to dyskutujcie temat a nie siebie.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 15:32 
Forumowy terrorysta

W jakim państwie system podatkowo- gospodarczy proponowany przez konfederację działa z powodzeniem ? :rotfl:

Cytuj:
Stały polityczny patent janusza. Raz na jakiś czas nabrać jakiś kucy, którzy na niego zagłosują, szarpnąć trochę państwowej kasy i tak się kręci swój polityczny biznesik od 30 lat ciągle znajdując frajerów.

Skąd konfederacja weźmie pieniadze na realizację postulatów?
Jak to skąd. W styczniu obniżasz podatki, do czerwca wszystkie światowe firmy przenoszą się do Polski, a pod koniec roku jak zamykasz budżet to już nie wiesz czy te wszystkie nadwyżki budżetowe przeznaczyć na broń nuklearną czy na podbój galaktyki. Tak działa świat jak ma się 12 lat.

Naiwna jest wiara w to, że oni to wprowadza i że to jest tak proste i że to po prostu łatwo zadziała. Dzień dobry nie ma Zusu, podatek 0% pitu, silne armia super służba zdrowia witaj w wielkiej Polsce

Obrazek
:rotfl:

Robiac c.d. beki , dla nich nawet Szwajcaria jest komunistyczna,bo płaci zasiłek rodzinny na dzieci. Dużo łatwiej klaskac medykom niż placic "na nich" składkę zdrowotna. Albo podawać jako przykład szczęśliwości Singapur nie wiedzac ze tam obowiązkowa składka to 37% .

Co do zasady, kwota wolna od podatku niska to źle, zostaje podwyższona tez źle. Emerytura z podatkiem źle, emerytura (do 2500) bez podatku tez źle. Zamrożenie plac w budżetówce za po ,urzędnicy słowem się nie zająkneli , dostali od pis podwyżkę tez źle itd

PiS : to polski ład
Opozycja : to polski nieład i ta sama opozycja to były też nasze pomysły :rotfl:

No, ale pragmatycy robią sobie krzywdę żyjąc w przekonaniu, że niemożliwe nie istnieje. :rotfl:

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 18:04 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
KKrzysztof napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Przecież każdy widzi, że to podobnie idiotyczne jak stwierdzenie, że jak ktoś nie popiera 500+, to ma nie brać.
sądzę, że to za trudne do pojęcia dla osób co nie potrafią myśleć logicznie.

Do tej wypowiedzi Adama idealnie pasuje realny cytat tytana intelektu i logiki:
"Nie chcę, ale muszem" - Bolek
Pokazuje też dokładnie ilość pieniędzy potrzebną do porzucenia swoich przekonań walczącym z socjalizmem :rotfl: :rotfl: :rotfl:

KKrzysztof, wiedza do weryfikacji słów polityków jest potrzebna żeby nie zrobić sobie "kuku". Chociaż taki Korwin powie Ci, że kolo masz dokręcić z momentem 20Nm i pewnie tak byś zrobił :rotfl:

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 21:26 
Przyjaciel forum

Kod silnika: S65B40
Dyskusje trwają, lata mijają, a niektórzy widać nadal wierzą, że 500+ to partyjniacy pisu biorą z... comiesięcznych składek partyjnych. :rotfl: bo jak inaczej taką indolencję tłumaczyc?!

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 22:30 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Panowie, ze spokojem, tak jak pisze Kyo - dyskutujmy na temat bez nadmiernej napinki, jak ktos chce ostro odpalić, to jest Fight Club. Ja rozumiem, ze tam nie ma takiej widowni jak na otwartym, ale jednak :)

Staramy sie nie cenzurowac tutaj wszystkiego jak obecnie najbardziej popularne, zjebane portale społecznosciowe. Nie zmuszajcie nas do tego.

--==Mały==-- napisał(a):
Mały, sorry ale nudny jesteś, od kilku lat co chwile piszesz ,ze forum umiera, ze schodzi na psy. To są POGAWĘDKI i masz jasno napisane " .PROSIMY NIE UMIESZCZAĆ TU TEMATÓW ZWIĄZANYCH Z BMW".
Kto nie chce plumkania o dupie maryny czytać, niech tu nie wchodzi. Wiadomo,ze w chłopakach testosteron buzuje i sie zawsze o cos pospinają, sam święty nie jestem. Tymczasem jednak te tematy cieszą się sporą popularnością, jak widać jest popyt, jest podaż.

Zamiast narzekać , sam byś na forum wrzucił coś fajnego, jakiś ciekawy temat. Wiedze masz, ciekawe furki masz, jak masz ochotę mozesz się ciekawostkami podzielić.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 22:53 
Administrator

Dokładnie - jak ktoś ma do zarzucenia jakiś fajny temat - śmiało pisać :)

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 22:54 
Przyjaciel forum

Frank tu nie chodzi o marudzenie ale fakt. Wtych wszystkich tematach są kłótnie tych samych osób dotyczące dokładnie tego samego i kompletnie nie dotycza załozonego wątku ja już nawet jak przeglądam to się cofam do tytulu ktory to jest który. O nowym wale chętnie bym podyskutował ale ten temat na 15 stron ma może dwie dotyczące tego zagadnienia.

Z ciekawostek znowu negatywnych dla podatnika jeszcze w tym roku ma być zablokowany wykup prywatny auta z leasingu. Mimo sprzedaży prywatnie na umowę przychód będzie księgowany w firmie. Wiele osób w tym ja na X5 specjalnie ułożyło plan leasingu pod takie działanie a teraz są w dupie.
Tak przynajmniej raz w miesiącu Pisuary wbijają nowego gwoździka i dokręcają śrubkę ciekawe ile jeszcze przedsiębiorcy zniosą. Pozytywnych nowelizacji brak wszystko w jedną stronę.

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 22:57 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
--==Mały==-- napisał(a):
Z ciekawostek znowu negatywnych dla podatnika jeszcze w tym roku ma być zablokowany wykup prywatny auta z leasingu. Mimo sprzedaży prywatnie na umowę przychód będzie księgowany w firmie. Wiele osób w tym ja na X5 specjalnie ułożyło plan leasingu pod takie działanie a teraz są w dupie.
Tak przynajmniej raz w miesiącu Pisuary wbijają nowego gwoździka i dokręcają śrubkę ciekawe ile jeszcze przedsiębiorcy zniosą. Pozytywnych nowelizacji brak wszystko w jedną stronę.
Dokładnie, też o tym słyszałem. Masakra

PostNapisane: 4 sierpnia 2021, 23:02 
Administrator

--==Mały==-- napisał(a):
Wtych wszystkich tematach są kłótnie tych samych osób.

Chłopaki rozmawiają, ale jak nie chcesz ich czytać - przecież możesz ich zablokować i nie będziesz widział ich postów.
My się staramy moderować, ale też nie chcemy wszystkiego kasować, a i oni już też tyle tego piszą że ciężko tego pilnować - odsyłamy do fight clubu, czasami tam się tłuką, czasamu tu, no jest jak jest, lokalny folklor ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 68  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1