Santino napisał(a):
Prezentuje sie ładnie naprawde

ale niestety te kola gina w nadkolach

moje zdanie juz znasz
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
tak wiec nie bede sie powtarzal jak bedzie mi sie chcialo to poszukam zdjecia CLa na tych felach co proponowalem dla porównania. wyglada lepiej niz poprzednio jednak brakuje mniejszego offsetu
są to felgi z najmniejszym ET za wszystkich oferowanych do C140 z palety felg oryginalnych. Nie po to lakierowałem błotniki i kupiłem nowe opony by je ciąć o nadkola. Do tego felgi proponowane przez Ciebie sa bardzo "takie seee" . Zastanów sie, do c140 sa ET 52,47 i 44. Do r129 jest ET 25. Spojrz teraz na nadkole c140 i nadkole r129 oraz wysokosc profilu w c140 opony a w r129

. Nie założe ET "z dupy wytrzasnietego" by sie zabic. Kupilem felgi dedykowane do c140, sruby do nich (10mm krotsze niż śruby które miałem do poprzednich 18tek) za prawie 1000 zł, a wszystko po to by mieć pewność. Ty za to upierasz sie "załóż felgi ze szrotu, nie ważne ET, nie ważne że będą wystawać poza obrys auta" i nie ważne ze moim zdaniem sa takie sobie i łudząco podobne do moich poprzednich 18tek, które wciąż mam w garażu. Nie chce 8 prawie identycznych felg.
Dokładnie sprawdzałem każdy detal, łącznie ze śrubami, po to by mieć pewność że całość będzie gwarantowana przez MB, nie Kazka czy Zdziśka. Przednie koło w tej chwili jest minimalnie schowane w nadkolu, pamietaj ze c140 ma 4 x 255/45R18, wiec profil jest wyzszy niz w r129 i nie po to ludzie w MB obliczyli ET na 44 bym ja zalozyl 25 z r129, musiał bym być idiotą

, do tego wiesz nie chce miec koła na zewnątrz po to by milion kamyczkow miesiecznie lecial po całym boku...