BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 20:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 318tds 96r. Problem z szybą
PostNapisane: 15 sierpnia 2008, 18:11 
Pierwsze kroki

Witam mam problem z przednia szyba od strony kierowcy mam elektrycznie podnoszone szyby ale nie dziala mi ich podnoszenie znaczy sie podnosi sie co jakies 2-3cm za przycisnieciem przycisku na pierwszym stopniu na drugim stopniu wogole nie reaguje zmienilem silnik i nic przelozylem przelacznik z drugiej szyby dzialajacej i nic gdzie szukac dalej? czytalem cos o jakis modulach komfortu ale gdzie to jest w E36 318 tds sedan z 96 r to niewiem wiec prosze o pomoc

Ostatnio edytowano 24 sierpnia 2008, 19:37 przez fiker1, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 sierpnia 2008, 21:58 
Zacna persona forum

moduł komfortu chyba w każdym e36 znajduje sie pod schowkiem pasażera tam gdzie pasażer trzyma stopy , strona prawa czyli przy słupku :) chociaż niewiem czy moduł konfortu ma coś wspólnego z twoją usterką :) sprawdzałeś moduł ten co jest przy silniczku ? bezpieczniki ? a szyba dobrze wyregulowana ? może ma za ciasno a silnik niema siły jej podnieśc , w mechanizmie masz jest takie coś czym regulujesz jak bardzo szyba ma iśc w góre moze to jest przekręcone wtedy szybie wydaje sie że juz doszła do konca a faktycznie jest na połowie

Tytuł: problem z szyba w 318TDS sedan z 96r
PostNapisane: 16 sierpnia 2008, 16:20 
Pierwsze kroki

wymienilem cale drzwi koles co mi je sprzedawal gwarantuje ze jest wszystko wporzadku w starych jak i w nowych drzwiach jest ta sama usterka mysle ze to dalej niz za kostka laczaca drzwi a autem bezpieczniki pod maska mam wszystkie wporzadku. a jak wyglada ten przekaznik za schowkiem mozna fotke miejsca i wygladu

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2008, 19:38 
Zacna persona forum

kolego moduł komfortu ma za zadanie zamknąc szyby w momęcie naciśniecia guzika zamykania dzwi na centralnym zamku wiec podejrzewam ze to nie tu nalezy szukac przyczyny czyli mówisz ze kupiłę sdzwi kompletne z szybą prowadniczami silniczkiem ?

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2008, 10:21 
Pierwsze kroki

Tak kupilem cale kompletne drzwi byly tylko bez tapicerki wymienilem wiazke kabli gdyz przy wkladce mialem 3 wtyczki (biala, zolta i szara)wiec wymienilem na stara moze jakis przewod jest urwany i nie dziala podnoszenie okna tak jak powinno. mialem tez rozlaczony immobilajzer alarmu nie mam chyba bez elektryka sie nie obejdzie ;/ gorzej jak bedzie to jakis drobiazg a skasuja mnie jak za polowe auta

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2008, 10:29 
Zacna persona forum

ciezka sprawa
Cytuj:
gorzej jak bedzie to jakis drobiazg a skasuja mnie jak za polowe auta
to jedz do uczciwego elektryka

Tytuł: problem z szyba w 318TDS sedan z 96r
PostNapisane: 17 sierpnia 2008, 10:39 
Pierwsze kroki

hmm poczekam moze ktos tez mial juz taki przypadek i poradzil sobie sam. a gdyby to byl bezpiecznik to chyba wogole by mi szyba nie dzialala a dziala tak jak dziala wiec prad dochodzi ok a po co ida dwie wtyczki do silniczka bo po wlaczeniu tej u gory mniejszej chyba po wduszeniu przycisku opuszczania szyby nic sie nie dzialo dopiero po wlozeniu tej drugiej wiekszej zaczela sie opuszczac.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2008, 23:10 
Pierwsze kroki

Dzis zdjolem oslone pod kierownica
byl tam plik kabli i czujnik
Taki sam znalazlem na allegro :
http://moto.allegro.pl/item420761026_mo ... alny_.html
kabelki byly poprzepalane zamowilem juz go (dobry jest?)
podlacze w/g przyslanej instrukcji i zobacze gdzie popelniono blad w poprzedniej instalacji czy to moze byc przyczyna moze byl podlaczony pod przewod od otwierania/zamykania okna i dlatego nie dziala to bo jest urwany kabel teraz i nie styka
tego jeszcze nie sprawdzilem zobacze jutro i dam znac co dalej

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2008, 23:15 
Pierwsze kroki

i czy to nie powinno byc wlasnie tam za schowkiem pasarzera bo jest podobno na obie szyby a szyba pasarzera normalnie pracuje otwiera/zamyka i WYCZUWA PRZECIĄŻENIE/OPÓR NP.RĘKĘ POMIĘDZY SZYBĄ A RAMKĄ I PRZESTAJE DOMYKAĆ choc mam to wyjete z auta

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2008, 01:16 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M47n
daj znac kolego czy to cos pomoglo bo mam podobny problem w qp

Tytuł:
PostNapisane: 18 sierpnia 2008, 09:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
ja mam coś podobnego wie ktoś o co chodzi ???????????

jesli trzymam 1 faze zamykania to sie zamyka bez problemy a jak dociskam by sama sie zamykala to nie reaguje . Dokladnie to jednego dnia dziala innego nie zamykanie dziala tylko jesli trzymam caly czas przycisk

Tytuł: ...e46 sedan
PostNapisane: 19 sierpnia 2008, 16:21 
Forumowicz

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: M47N
...mam podobny orzech do zgryzienia.... przy zamykaniu drzwi pasażera 1stopień nie działa a 2-gi działa jak 1-wszy :( póki co dałem przyciski do elektronika żeby sprawdził i wyczyscił../...ale to chyba nie rozwiąże problemu... :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 19 sierpnia 2008, 20:18 
Zacna persona forum

a spróbujcie rozłaczyc akumulator na kilkanascie minut maze to pomoze :) miałem kiedys "głupiejące wycieraczki " i dopiero ten banalnie prosty manewr uratował mnie przed wydaniem kasy

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 13:17 
Forumowicz

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: M47N
...rozłączenie akumulatora nic nie daje..pare razy juz zostawiałem odłączone napiecie....a włącznik jest sprawny:/ .....problem musi leżec gdzieś indziej....może przekaźnik...ale jakoś po drodze...jak to sprawdzić???

Tytuł:
PostNapisane: 7 listopada 2009, 17:48 
Pierwsze kroki

Witam dopiero niedawno do tego doszedlem wymienilem wiazke kabli na inna i problem znoknol po gleszej obserwacji starej wiazki usterka byla banalnie prosta bo przewody we wtyczce ktora wchodzila do silniczka podnosnika byla nie dokonca wcisnieta przez co nie laczyl sie ;/ a tyle bylo problemu ;/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1