Zdzira 850I napisał(a):
i dawno powinno się nas zagazować w Oświęcimiu nie spełniamy nowoczesnych norm
A czy auta, którymi jeździmy, są teraz w sprzedaży?
Zdzira 850I napisał(a):
Swoją droga Fryderyk nie podniecaj tak sie postepem
A niby czemu nie? Jestem wręcz zobligowany do śledzenia co się dzieje w tej materii
Zdzira 850I napisał(a):
Co do norm Euro to od dawna wiadomo, iż samochody wytwarzaja tylko około 13% wszytskcih zanieczyszczeń do atmosfery tylko ekolodzy tak rozdmuchuja sprawe a koncerny moto się na to godza bo dzięki temu moga robić coraz bardziej wysilone i droższe w serwisei i mniej zywotne islniki i auta
13%? Z jakiego roku to są dane? Proponuję poczytać o ile spadła emisja takich, a takich związków oddawanych do atmosfery przez ostatnie 15 lat. Ilość aut też jest większa, gdyby się nic nie robiło, to zanieczyszczenia te byłyby o wieeele większe, aut przybywa, emisja się obniża, więc się mniej więcej wyrównuje, chociaż w Chinach chyba, przez 1. dzień nie można jeździć autem, zależnie od nr. rej. ze względu na emisję spalin. W dużych miastach, spaliny samochodów są nieco więcej uciążliwe dla ich mieszkańców, niż się wydaje.
stones1 napisał(a):
W ciemno wolał byś doładowane 3,0 w limuzynie, czy duże i mocniejsze V8 ?

Duże i doładowane V8
stones1 napisał(a):
BMW nie ma i wydaje się że celowo z tego rezygnuje kierując się w stronę nieznaną przecież dotąd dla fanów marki - doładowanych i stosunkowo niewielkich silników. Dlaczego mam to "kupować"
A kto Ci każe?
Śmieszy mnie jak ktoś w każdym temacie pisze o MB, jak jakiś główny wyznacznik.
Niech sobie mietek robi 700 konne potwory, co z tego, śmieszy mnie taki mercedes, bo ma w ofercie dostawczaki, 2.2 cdi, a Ferrari, Lambo, Bugatti zobacz, ma tylko takie silniki w ofercie
Zabawne też były 200tii oraz obecne 335i.
Mietek niech robi 600PSowe silniki, ale najpierw niech dogoni BMW w ilości nagród. Niech BMW robi mniejsze silniki niż MB, ale niech robi je najlepiej.
stones1 napisał(a):
Zarząd BMW kastruje markę.
BMW -> okay, marka premium z komicznymi małymi doładowanymi silniczkami
MB -> dostawczaki, ciężarówki i małe miejskie autka.
Jałowa ta dyskusja, póki co BMW nie straciło, przynajmniej nie wiele- ze swojego charakteru. Siedząc w nowej 3er i prowadząc ją, czułem się tak samo jak w swojej E36, to samo odczucie- jeśli wiecie co mam na myśli. Nie ma tego ałdi, nie ma mercedes i nigdy nie będzie miał.
Amen.
PS. Tak, jestem fanatykiem i dyskusja ze mną na temat BMW vs. rest of the world nie ma sensu