RIFRESZ napisał(a):
majster_, daj jakis opis dokladne co gdzie jak i z czym to sie je
Dokladny opis odrazu mowie ze ciezko zwlaszcza ze mechniak zjamuej sie na codzien i wiadomo ze duzo latwiej wtedy idzie .Manuale znalezione w necie zaduo nie pomogly Generlanie tak
Wyjalem kolektor z m52 i tera zpatryzsz na roznice miedzy nimi 1 zauwazalna to to ze w m50 masz 1 krociec w innym miejscu a w m52 sa 2 ,ja zeby nie bylo 100 kolanek i opasaek opary wyrzucilem pod auto odme a z apomoca 2 kolanek polaczylem krokowca z kolektorem m50 tak zeby wszyskto pozozstale zosstalo bez zmian
Kolejna roznia to mocowanie mocowania

krokowca i filtra odmy musisz dorobic balszki z 3 dziurami odrazu zmienniajacymi rozstaw mocowac kolektora do bloku .Przykrecasz laczysz krokwoca z filtrem odmy .
Kolejny etap czujnik temp powietrza Ja sobei poradzilem w ten spsob ze nagwintowalem ten plastikowy i wkrecilem w miejsce tego m50
Podcienienia w sumie to najprostsze bo zarowno w m50 jak m52 sa 2 podcieniani z regulatora ciennai paliwa a drugie już nie pamietam skad szlo ale bylo na wezu 8mce redukacja z 8 -6 i wezykiem podcienieiowym polaczylm z kolektorem ,drugie podcienie nic nie trzeba robic tlyko wpiac w kolektor
zalozenie kolektora troche na wcisk na poczatku w e39 przeszkadza mi bardoz wlot powietrz ado kabiny i trrzeba odstawic ok 2cm zbiorniczek plynu wspomagania
Ostatnia chyab już roznca listwa wteyskowa delikatne sfrezowanie mocowan w kolektorze m50 dorobioen 2 uchwytow i po sprawie
Calosc jest zlozona tak zeby wszyskto pasowalo jak wczesniej Generlanie nie jest to nci trudnego tylko cierpilowosci trzeba A pierwsze takei przerobki zawsze dlugo schodzi tyle sie nauczylem z doswiadczenia