DCool napisał(a):
Mam podobnie u siebie, tyle, że temperatura wody jest w normie. Wskaźnik leży, kiedyś tam kilka razy się podniósł, nie wiem dlaczego, a jak opadł to już na dobre. Podpiąłem się pod komputer, diagnostyka pokazała że temperatura wody to ok 70'C (czyli w normie, oznacza to też że sam czujnik jest sprawny), ale temperatura, którą pokazywałby mi wskaźnik na desce rozdzielczej, gdyby działał, to 80'C. Sęk w tym, że on i tak nic nie pokazuje. Sam mechanizm poruszający wskazówką oczywiście działa, bo przy teście zegarów lata na prawo i lewo. Według pewnego elektryka samochodowego problem tkwi gdzieś w desce rozdzielczej, ale gdzie dokładnie - nie jest pewien. I raczej się nie upewnię, bo elektryk twierdzi że to 'dziadowska' robota trochę - musiałby mi wyjąć deskę, okazałoby się że to usterka której nie da się naprawić, ja będę musiał mu zapłacić a i tak potrzebne będą nowe zegary. Do kitu.
Dokłądnie to samo u mnie bo po naprawie chłodnicy jest ok temperatura jest w normie tylko że wskazówka nie pokazuje. przy teście zegarów ok śmiga, czasem jak jade to rzadko ale bywa ze idzie i chwile postoi na środku tak jak powinna a po chwili opada i znowu leży " nieżywa"
I szczerze powiedziawszy kompletnie nie wiem co może być tego przyczyną i jak się zabrać żeby to naprawić