downloader19 napisał(a):
Nie mam problemów ze zrozumieniem tego. Jak chcesz kup te sinusy. Będziesz miał gówno nie bass. Magnat to niska pólka, a ich głośniki są gorsze od wzmacniaczy, które są też marnej jakości. Współosiowe głośniki są do bani ze względu na to że jakby nie było wysokotonowy głośnik zajmuje polowe membrany głośnika, więc jak to ma zagrać dobrze?
A jak głośniki 4x6 mają dawać super bass ? Chyba wiadomo że najlepiej to by było sobie zabudowę w bagażniku zrobić ale mi to jest nie potrzebne. Napisałem wyraźnie że szukam zestawu 4x6 i nie zamierzam nic rzeźbić. Magnat to może niska półka ale mi się podoba ich dźwięk, bass nie jest płaski a taki fajny mięsisty.
Wypych napisał(a):
Bobby_Valentino napisał(a):
A dlaczego odpuscić Magnaty ?
Niska półka, marka jakoś utarła się w naszym kraju... Majac na myśli magnaty biore pod uwage współosiowe głośniki- jak wspomniałeś, a bezsensu jest granie tweetera "na dole".
Trzeba też pamiętać o tym, że wszystko (podobnie jak i z radiami) w mniejwięcej tej samej cenie jest do siebie bardzo zbliżone, jedne mają takie plusy, inne mają takie itd. Odsłuch w sklepie, czy innym samochodzie, też do końca nie potwierdzi tego co będzie u Ciebie, także moim zdaniem po części i tak jest to loteria. Co do grania, to będzie ok. dopóki nie posłuchasz czegoś lepszego...
Każdy ma jakieś tam zdanie, na forum ostatnio polecane są głośniki DLS'a, jeśli chodzi o 13-nastki, ja z potwierdzonego źródła (kolegi z forum) dowiedziałem się, że w tanich seriach Helix jest lepszy od DLS'a... Także ciężki temat. Dlatego wydaje mi się, że w takich kwotach nie ma co mówić o jakiejś jakości itd.
DLS też nic niema w tym rozmiarze