Szamil napisał(a):
BMW to wspaniale auta. Wiem ze bede nimi jezdzil do konca zycia. Czuje sie w tym aucie wspaniale.
Podpisuje się pod kolega
pawelpoznaniak napisał(a):
Chcę was zapytać jako użytkowników aut tej marki (wczesniej mialem vectrę i honde civic)
- jaki silnik w benzynie jest najlepszy (stosunek pojemność-moc-spalanie)
z roznych opini znajomych dowiedzialem sie zeby brac 2.0 bo 1.8 i tak spali mi tyle samo a moc jest słabsza
No więc tak ja mam 2.0 i min. ten silnik polecam choć teraz szukał bym 2.8 "teoretycznie np 1.8is ma 140 KM wiec moc zbliżona, ale uwierz mi ze to nie to co R6 (jeśli chcesz zagazować auto bierz 1.8is będzie taniej i mniej problemów "
- Ile palą te maszynki bo niektórzy na forum piszą że taka z 2.0 jak chlapnie 15l na 100km to jest calkiem normalne a mi zalezalo zeby max zmiescic sie w 10l na 100km (no chyba ze przy bmkach to nie mozliwe)
Da się zmieścić w 10 litrach spokojnie ale uwierz mi nieźle musiał byś zamulać a to auto prowokuje to konkretniejszej jazdy

kupisz BMW R6 zrozumiesz o czym pisze:) Przy mojej jeździe 2.0 pali 11 , 12,5 l PB z tym jazda bez zbędnego zamulania ze tak powiem

ojciec jeździł jakiś czas i spokojnie się mieścił w 10 60/40 trasa miasto
- Czy ceny części są nie duże (krąży mit B-bedziesz M-ial W-ydatki)
- Na co zwrocic uwagę szukając takiej e36 dla siebie i ktory rocznik w przedziale od 91 do 95 wybrać
Ceny z tym jest różnie zależy czy oryginał czy zamiennik ale ceny nie odbiegają znacząco od innych marek, looknij sobie na jakiś sklep internetowy i porównaj
Na co zwracać uwagę dosłownie na wszystko,dobrze by było jak byś zmobilizował kogoś kto już miał do czynienia z BMW i koniecznie blacharza wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo ze nie trafisz na minę "w przeciwnym razie niestety będziesz miał wydatki czego ci nie życze"