Na wstepie chcialbym sie przywitac, jestem nowym uzytkownikiem forum.. tzn nowym zarejestrowanym, bo z forum korzystalem czasem wczesniej. Tym razem jednak dopadla mnie bolaczka dosc dziwna, i odpowiedzi znalezc po prostu nie moge.. Mianowicie, kupilem niedawno bunie E34 z 95r, jest to wersja angielska (gdyz mieszkam w Anglii), wyposazona w fabryczny centralny z klucza, oraz dolozony alarm TOAD Ai606. Niestety ktos majstrowal cos z centralnym, bo dzialal tylko z klucza, a widzialem ze byl kiedys podpiety, bo byl puszczony kabel z alarmu do tylnej kanapy. Kabel oczywiscie tylko byl puszczony, nie byl nigdzie podpiety. Stwierdzilem ze skoro byl podpiety, to musi byc jakis beton bo nikt by go nie odpinal.. ale nie chce miec centralnego z klucza, wiec zabralem sie do roboty. Najpierw nie moglem znalezc alarmu, ani sterownika od centralnego, bo z tego co pamietam w mojej poprzedniej e34 sterownik byl pod kanapa, koloru zielonego.. W tej nie ma.. sa tylko dwa moduly te czarne. Ale gdy juz znalazlem alarm, (zaraz za malym schowkiem kierowcy), znalazlem rowniez ten kabel do centralnego puszczony do tylnej kanapy. Sprawdzilem miernikiem ze na tym kablu (dwie zyly) jest prawidlowe napiecie podczas zamykania (na jednym) i podczas otwierania (na drugim). Stwierdzilem ze wpinam ten kabel w kable do drzwi i powinno smigac. Wyszperalem ze kolory kabli jakich szukam to bialo-zielony (zamykanie) oraz bialo-czarny (otwieranie).. Niestety od srodka po zdjeciu boczka przy nogach kierowcy znalazlem tylko ten zielono-bialy... bialo-czarnego nie......... ale juz w drzwiach go znalalem....mierzylem miernikiem kabelki z wiazki ktora wychodzi z drzwi, i nie moglem znalezc napiecia przy otwartym zamku... a z tego co wiem to bialo-czarny powinien miec napiecie przy otwartym centralnym. No wiec wpialem sie kablem od alarmu w drzwi, i podlaczylem zamykanie do bialo-zielonego a otwieranie do bialo-czarnego. I co? I dupa... tzn nie do konca.. bo jak naciskam na pilocie zamknij, to probuje zamknac wszystkie oprocz drzwi kierowcy po czym odskakuje, a otwieranie nie dziala w ogole...... Dodam ze z klucza zamykam normalnie w drzwiach kierowcy i zamyka sie caly samochod, wlacznie z bagaznikiem. Nie wiem czy to istotne, ale gdy zamykam z drzwi pasazera kluczem, to drzwi kierowcy nie rusza w ogole (tak jak z pilota) i zamyka reszte dopiero za drugim razem, bez drzwi kierowcy (o tym bylo czesto ale nie w takiej konfiguracji chyba)

Czyli z drzwi pasazera dziala prawie tak jak z pilota, ale z pilota nie da sie zamknac za drugim razem.. Ludzie, pomocy!!! Aha, dodam jeszcze, ze jak zmierzylem napiecie na kablu w drzwiach bialo-czarnym to tez nic nie pokazywalo....? Zamota straszna.. w Polsce pojechalbym do elektryka i byloby po temacie, ale tu nie chce wydawac fortuny na glupote.. Pozdrawiam i jeszcze raz... pomocyyyy!!!