Odgrzewam kotleta, może uda się jednoznacznie określić przyczynę, a przy okazji zrobić porządek, bo znalazłem dwa podobne do siebie tematy. Więc tak:
Wystąpił problem w moim E46, a wygląda to tak: przycisk w listwie klapy bagażnika przestał reagować. Bagażnik mogę otworzyć z zamka i oczywiście z pilota. Równocześnie z tym, przestało mi świecić podświetlenie tablicy. Reszta lampek (w bagażniku, pozycyjne, światła stopu, etc.) działa normalnie. Co prawda znalazłem na forum kilka odpowiedzi, ale chciałbym ustalić konkretną przyczynę.

Dodam, że przed tym umyłem E46, ale w międzyczasie otwierałem tą klapę bez problemu. Gdy przestała reagować zauważyłem, że szkiełkach podświetlenia tablicy są zaparowane, więc pewnie na myjni gdzie tam dostała się wilgoć.
Typy przedstawiają się tak:
1. Przetarte kable w gumowym przewodzie z auta do klapy bagażnika (te z prawej strony),
2. W innym temacie trafiłem na jakiś problem z: mikroprzyciskiem. Jeśli można, coś więcej na ten temat?
3. Zaśniedziałe styki ?
4. Być może macie jakieś inne spostrzeżenia, co to może być?
Z góry mówię, że zajmę się tym w przyszłym tygodniu, także nie zaglądałem jeszcze nawet choćby w ten gumowy przewód, ale może podpowiecie co to może być, żeby na forum było to jasno określone również dla potomnych